VláďaJ napsal:
Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo máte zkušenosti s mykorízy? Už jsem na to několikrát narazil na netu, dokonce Austin jej prodává taky. Jedná se o podhoubí, které by mělo být prospěsné pro růst a kvetení růží. Zajímalo by mě, jestli opravdu funguje?!
Vláďo, já jsem si předloni nakoupila Symbivit, protože ho nesmírně vychvalovali na jednom fóru, jak je po určité době substrák kyprý, vlhký, jak zadržuje vodu atd. atd. Utratila jsem za něj přes tisícovku, nacpala jsem ho ke všemu, co jsem vysazovala či přesazovala, taky do všech květináčů. Hned poté následovaly asi tři týdny dešťů, takže skutečně substrát byl stále udržován vlhký přesně podle návodu. No a další rok při přesazování jsem našla v květináčích neporušené granulky Symbivitu v té vrstvě, v jaké jsem je tam dala, substrát byl stále stejný jako jindy, nijak kyprý, žádná vlákna podhoubí, kytky taky rostly jako jindy, prostě žádný zázrak se u mě nekonal. Asi se těm mykorhizním houbám u mě nelíbilo, a nebo je to jen další chyták na důvěřivé zákazníky

. Jo, na onom fóru ty chvalozpěvy pak podezřele utichly.