Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 26. dub 2011 08:01 #251037

• Gabreta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 448
VláďaJ napsal:
Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo máte zkušenosti s mykorízy? Už jsem na to několikrát narazil na netu, dokonce Austin jej prodává taky. Jedná se o podhoubí, které by mělo být prospěsné pro růst a kvetení růží. Zajímalo by mě, jestli opravdu funguje?!
Vláďo, já jsem si předloni nakoupila Symbivit, protože ho nesmírně vychvalovali na jednom fóru, jak je po určité době substrák kyprý, vlhký, jak zadržuje vodu atd. atd. Utratila jsem za něj přes tisícovku, nacpala jsem ho ke všemu, co jsem vysazovala či přesazovala, taky do všech květináčů. Hned poté následovaly asi tři týdny dešťů, takže skutečně substrát byl stále udržován vlhký přesně podle návodu. No a další rok při přesazování jsem našla v květináčích neporušené granulky Symbivitu v té vrstvě, v jaké jsem je tam dala, substrát byl stále stejný jako jindy, nijak kyprý, žádná vlákna podhoubí, kytky taky rostly jako jindy, prostě žádný zázrak se u mě nekonal. Asi se těm mykorhizním houbám u mě nelíbilo, a nebo je to jen další chyták na důvěřivé zákazníky :unsure: . Jo, na onom fóru ty chvalozpěvy pak podezřele utichly.
Poslední úprava: 26. dub 2011 08:01 od Gabreta.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 26. dub 2011 08:57 #251042

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Vylezla sem po dešti ven a všude spoustu velkých budkáčů,.....
Tak mě napadlo nešly by Romano posílat Hugouškům poštou?:silly:
Jo a sloní hnuj mají jen o víkendu je prý vždy připraveno 100 kyblíčků a stojí 70kč bylo rozebráno za 2hodky,....ale prodávali poprvé,....píšou v Blesku,....:)

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 26. dub 2011 09:01 #251044

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
velký budkáče nedávám, ale ty malý, proužkatý, ty slupnou jak malinu :-)

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 26. dub 2011 09:08 #251045

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Vláďo - mně rostou houby v záhoně s růžema . to ale budou škodlivé. o těch prospěšných už jsem taky někde četla . takové experimenty ale neprovádím . - stojí to cinkilinky .:P

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 26. dub 2011 09:21 #251049

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Já vylezla už preventivně s žabikuchem (nebo spíš slimokuchem ;)), a to jich bylo na dva kusy (nejvíc mi ožírají sibiřské kostace). Velcí budkáči lítali vzduchem, páč se mi pustili do výsevů

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 26. dub 2011 09:23 #251050

• lenpel
  • Platinum Boarder
JJ u mě taky budkáči lítaly vzduchem,....k sousedum ať se vrátí odkud přilezly,.....:evil:

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 26. dub 2011 09:43 #251056

• amazonka01
  • Administrator
lenpel napsal:
JJ u mě taky budkáči lítaly vzduchem,....k sousedum ať se vrátí odkud přilezly,.....:evil:

Já je většinou nechávám, ale teď jich bylo jednak moc a jednak mi plenili výsevy. Házela jsem je taky k sousedům - do příkopu, přes silnici ;):blush:

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 26. dub 2011 10:06 #251061

• Gabreta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 448
Házet je přes plot nemá smysl, za chvíli přilezou zpátky. Když je někde něco lákavého, velmi rychle se tam dostaví. Já je házím do sklenice s octovou vodou a pak do kompostu. A sypu Ferramol. Ještě musím vyzkoušet ten mišunk z kvasnic, mouky, cukru a vody, jestli to s nimi nějak zamává. Nejlepší by byly kachny, jenže na to tu nejsou podmínky.

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 26. dub 2011 10:10 #251062

• lenpel
  • Platinum Boarder
Gabreto jako těstíčko?A voda s octem jak silné? pomáhá to?
Já je taky normálně hubim,... ale těm sem ještě dala šanci bydlet jinde,.... zatím jiné nevidím,.....:laugh: Solim-sbírám do kyblíku pak posolim a pak vyhodim,..., taky napichuju bezdomáče, sypu Feromol kolem zeleniny,....

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 26. dub 2011 10:19 #251067

• amazonka01
  • Administrator
Gabreta napsal:
Házet je přes plot nemá smysl, za chvíli přilezou zpátky. Když je někde něco lákavého, velmi rychle se tam dostaví.

Bezdomky krájím, ale budkáči mi jednak nijak extra nevadí (oni zase tolik té škody neudělají, na to, kolik jich tam teď bylo, jsou výsevy celkem v pohodě, bezdomci by tam nenechali stonek na stonku), a jednak vzhledem k tomu, že na západ a na jih máme otevřený prostor, tak je hubení celkem zbytečné (stejně by přilezli další). Tak je buď nechávám, nebo létají vzduchem ;)

Bezdomky lapám na kupičky naškubaného plevele, on jim chutná víc, než živé rostlinky, navíc je na cestě ze "lad" dřív než záhonek, ale chce to obcházet. Po deštivé noci občas dorazí i do záhonku (ale stejně byli v záhonku 4 a na plevelu 23, tak to furt jde)
Následující uživatel poděkoval: lenpel
Moderátoři: Eva L., Květa