Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 27. kvě 2011 21:12 #255337

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Tak mi dneska na procházce ve vsi byl přihozen další vynález n krtka - past, sice celá zrezlá ale funkční!!:up :up Takové jako zubaté kleště,... s plíškem tak sem na instalovala do jedné z krtin a čekám!!:up
Huvidíme ráno,..to by byloaby nebylo.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 27. kvě 2011 21:24 #255338

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Lenko, tvoje story "Krtek" dál pokračuje? Zkoušela jsi to Savo? Mě to přijde jako bezva nápad.
Když jsem o víkendu sypal Dursban proti lalokonoscům do půdy, tak to málem přiotrávilo i mě,
možná je to tím mým supercitlivým nosem, al tak si říkám, když ten chlor z Dursbanu vyhubí
lalokáče a drátovce a mě, možná by vadil i krtkovi (jestli je v Savu ten samý typ látky sice netuším,
ale ani bych se to nebál vyzkoušet. Dursban - na krtka - nasypat do děr, pod textilku...).
Poslední úprava: 27. kvě 2011 23:27 od HonzaPM.

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 28. kvě 2011 06:45 #255356

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
HonzaPM napsal:
Rheo, Mospilan je skvělý, stačí 2-3x za sezonu na nově narostlé výhony a nebudeš vědět, co jsou to mšice (na růžích).

Honzo, na agromanuálu píšou, že Mospilan je systémový, že prý je rozváděn pletivy od báze ko koncům výhonů, To víš, na fuchsiích s nimi bojuju furt, tak s nim někdy i zaleju, molice po přímém zásahu odletí a zase se vrátí, je to pro ně jen takový tělocvik. Mšice na růžích jsem stříkala Decisem.

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 28. kvě 2011 06:55 #255357

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
U nás story krtek začíná, vedle maminy mladí vybagrovali základy pro dům - obr jámu - všichni krtci se zalekli, vzali nohy na ramena, někteří odvážní se zastavili už u maminy (škodí fest), ale ti ustrašení zbabělci, kteří se zaleknou zvířátka o něco hlučnějšího a většího (bagr), se přestěhovali až k nám :angry: . Od té doby každý den musím projít zahrádku a zašlapat všechny nadzvednutý kytky.... Jinak taky nevím, co dělat, plašič pípá a nic nezmůže :woohoo: . Tu železnou past jsme taky měli, dej si pozor, ať ji někde neztratíš, nám se ztratila a to jsme ji měli označenou výraznou červenou mašličkou!

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 28. kvě 2011 06:56 #255358

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Marto, ano, je to systém a jede "odspoda nahoru". Moje psaní je myšleno tak, že není potřeba stříkat celou růži,
mšice stejně sají jenom na nových výhonech + poupatech. Mospilan účinkuje tuším max. 21 dnů, takže po té době
rozvod látky už není a je po měsíci-dvou (podle stavu mšic) dobré postřik zopakovat. Tak to vyjde zhruba 2-3x na sezonu.
Následující uživatel poděkoval: Rhea

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 28. kvě 2011 07:17 #255364

• lenpel
  • Platinum Boarder
:sick: Honzo Savo ne? sečetla jsem to tu někdo psal? sem asi přehlídla? Já teď dávala kousky cíchy namáčené v petroleji,... A co to Savo teda? nalít do krtinců pod textilku? A co kytky tomu řeknou? Mám tam špeky růže,...:sick:

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 28. kvě 2011 07:20 #255365

• lenpel
  • Platinum Boarder
jojo už sem to Savo našla - Jája psala
No nevím většinou se mu pořádná díra povede v díře u kytky,.... pod plachtou sou je n chodbičky na povrchu,..:down zkusím nějakou najít

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 28. kvě 2011 12:05 #255387

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
HonzaPM napsal:
Marto, ano, je to systém a jede "odspoda nahoru". Moje psaní je myšleno tak, že není potřeba stříkat celou růži,
mšice stejně sají jenom na nových výhonech + poupatech. Mospilan účinkuje tuším max. 21 dnů, takže po té době
rozvod látky už není a je po měsíci-dvou (podle stavu mšic) dobré postřik zopakovat. Tak to vyjde zhruba 2-3x na sezonu.

To je fakt, mšice jsou jen nahoře, ale ty mrchy molice, když se neuhlídají, tak nakladou vajíčka a jak fuchsie rychle roste, tak se líhnou i na starších ( spodních) listech. Díky za upozornění na těch 21 dní, teď ještě zjistit, jak se rychle líhnou molice :angry:

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 30. kvě 2011 08:55 #255621

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Možná teď budu vypadat jako tydýt, ale já prskala - hnojila na list růží včera poprvé!!! zbytek Wuxalu s tímto přípravkem - www.stavshop.cz/nohel-garden-ruze-500ml-det-3833.html , pak mi Wuxal došel, tak jsem ještě rozdělala slabý roztok Lignohumátu a dnes jsou listy jako vyměněné - lesklé, sytě zelené - zdá se mi to nebo to má opravdu takový okamžitý efekt? :whistle: :whistle: :whistle:
Asi nebudu líná vynést ven i pokojovky a stříknu je taky :up Kam se hrabe nějaký lesk na listy.

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 30. kvě 2011 09:14 #255622

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Já jsem v sobotu zase mixovala Hycol s Rock Efectem (přírodní "něco", co má posílit rostlinu, aby se ubránila mšicím), a taky je to už vidět.

Celkem by mě zajímalo, jak moc se liší Hycol, Lignohumát, a ty další "vitalizéry" (co nás s nimi bombardují Receptáře a Loskutáci) ;)
Moderátoři: Eva L., Květa