Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

Téma: Kameny

Kameny 06. srp 2010 08:16 #15160

• ZuzanaCh
Tak si jdu takhle včera po lese, hledám houby a v tom mi padne zrak. Křemínek zrzavej, oranžovej, říkám si - hodil by se! Sáhnu po něm a on nic. Tak holt bude větší, uvažuju a hraboším. Kamínek furt nic, hraboším dál. Sakra, copak s ním nehnu .... no nehnu .,..zaberu hloubš .... šutr se nehne .... doluju nožíkem na houby ... nic se neděje .... reju jak kanec .... málo platné .... už si připadám, jak ten děděček, když tahal řepu .... šutr se trochu pohnul .... šťourám, cloumám .... už .... už jsem pod ním ... a jen ze mně leje ....
Nebudu napínat. Je to půlka valounu křemene, věkem už olámaného. Parádní skalka by z toho byla, jen mít jich víc. Ale kde, uprostřed lesa hledat další valouny. A v tom mi to dochází. Nedaleko teče Židova strouha, tedy spíše kaňon, hluboký a strmý, jak ho voda za tisíce a tisíce let vyhloubila. Ale kdysi tekl jinudy, někdy za dinosaurů, kdy tu ještě dávno les nerostl .... a zbyl jen ten kámen ...
Tedy řeknu vám, tahat se s takovým šutrem po lese není žádný med.... ale mám ho!
K__emen.jpg
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Kameny 06. srp 2010 08:36 #15161

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
teda Zuzi, ty jsi taky pěknej blázen!!!!!!!!:woohoo: :woohoo: :woohoo:

Re:Kameny 06. srp 2010 09:23 #15165

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Zuzano, mám plné pochopení. Když jsem byla malá. jezdil tatínek mamince s kolečkem do lesa na kameny. No, kameny, já bych řekla spíše kusy skal. Krásné kusy s křemencovými žílami, nejrůznější balvany s prohlubněmi na netřesky. A maminka měla nejkrásnější skalku široko daleko... Já Ti za tvůj příspěvek moc děkuji. A je mi zcela jasné, co udělám. Chatu jsme kdysi prodali a dnes do ní nikdo asi tak nejmíň 20let nejezdí. Ale asi víc. Je to tam zcela pusté, skalka se vyvalila, protože spadla nosná zídka. Tak já si ty kameny prostě odvozím na zahradu....tedy já ne, ale poprosím syna s kamarády, protože takový "šílenec" jako táta, který na důkaz lásky rval domů mamince ty balvany sám, tak takový v mém okolí již není:) :) :) :)
Následující uživatel poděkoval: mrk

Re:Kameny 06. srp 2010 09:27 #15166

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
maggi, moc hezky napsaný příspěvek....já už skalku bohužel nemám, musela ustoupit jiným, novějším věcem a hlavně plotu u sousedů.....ale když jsem jí ještě za mých maldých let mívala, chodily se ke mně sousedky dívat, cože mi to tam tak hezky kvete....škoda, že se mi nikam už nevleze.....:unsure:

Re:Kameny 06. srp 2010 14:15 #15202

• ZuzanaCh
Maggi, to je moc hezký! A pro ty kameny si určitě dojeď! Protože kameny, co táta mámě z lásky navozil ti určitě přinesou štěstí!:)

Re:Kameny 06. srp 2010 16:01 #15210

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Tento týden u nás byla kamarádka z Brd a byla tak nadšená našimi opukovými placáky, že si dva odvezla.Tady v okolí je všude jen opuka, a u nich zase jen balvany. Balvany si u nás lidé vozí na zahrádky až z Krkonoš. Každému se líbí, co nemá ;)

Re:Kameny 06. srp 2010 16:07 #15212

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Myslím, že je nejlepší používat místní kámen, tady kámen vypadá jako z lomu, dřív mě to štvalo, ale už mi to nevadí a používám jenom ten.

Re:Kameny 06. srp 2010 16:27 #15213

• ZuzanaCh
My tu taky máme hlavně opuku - do hněda, do červena, do žluta. Opuka je krásnej kámen a skalka z ní je moc hezká..
Jsou šutry, o který si tak akorát narazíte palec a pak jsou kameny, co mají duši. A ty pak stojí někde na zahrádce a lidi chodí okolo a dělají "jéé" ani nevědí proč. Kámen je krásnej a trochu tajemnej a má v sobě prastarý příběh.

Re: Kameny 17. kvě 2011 10:32 #253898

• Catie
  • Junior Boarder
  • Kdekoli zasejeme sny, vykvetou růže.
  • Obdržená poděkování 18
Opuka je krásná :) Hromádku jsem jí vytěžila, když jsem zakopávala sloupky k plotu (je s ní "podsypaná" silnice kolem domu) a hned jsem jí zužitkovala :P Hodila by se mi jí ještě pořádná kopička na suchou zídku, ale u nás je po okolí spíš pískovec :dry:

bylinkova_spirala.jpg

bylinkova_spirala2.jpg
Následující uživatel poděkoval: danah, zdenka, HonzaPM, fanynka, jaja99, Kaja, lenpel, helena, Kachnishte

Re: Kameny 17. kvě 2011 10:39 #253899

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Catie, to je nádherná bylinková spirála!!!To ty sama samička?
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderátoři: Eva L., Květa