Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

Téma: Zima 2008/2009

Re:Zima 2008/2009 26. dub 2009 21:11 #363

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jenom chci napsat, že mně Salvia farinacea přežila tuto zimu :woohoo:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Zima 2008/2009 27. dub 2009 22:25 #368

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Přihrnutá, nepřihrnutá? Jedna z mnoha? Nebo jsi měla jednu a ta přežila?
Měla jsem jich cca 15 a nepřežila žádná. Přitom kam se s -15°C hrabeme na vašich -22. Ale obráží mi od kořenů větší část gaur. Možná je to tím, že jsou to ty obyč, bílé. Aspoň něco.
Jo a nepřežila verbena hastata. Zasazená byla brzo na jaře, prosperovala a teď ani ťuk.

Re:Zima 2008/2009 28. dub 2009 00:14 #371

• Květa
  • Moderator
Dreslo, nechala jsem si 3 ks, sázela spolu s růžemi. Přežily všechny ( a to : v písku,v norm. záhonu i tam, kde se drží dlouho voda z tajícího sněhu ). Přihrnuté nebyly. Měly pouze to, co na ně napadlo ( cca + / - 30 cm sněhu ).
Nejnižšé teplota - 24,5 st.
Dtto podzimní Verbena hastata ( Rosea i White ) mi přežily také. Pučí. Pokud tedy jednu z nich nezaměňuji za něco jiného ( příliš ještě malá ).

Ten sníh báječně izoloval, čemeřici z8 jsem měla lepší než po loňské mírné zimě.

Re:Zima 2008/2009 06. kvě 2009 08:25 #421

• Eva L.
Jak moc vám namrzly růže ?
Chtěla bych jen stručně poreferovat alespoň o dvou extrémech. Tím negativním je značné poškození Westerlandu a také dvě popínavky - Compassion a Schneewalzer dopadly špatně. Všechny tři jsou teď ořezány na výšku necelých 30cm.
Naopak pozitivním zjištěním je perfektní stav např. u Elfe, G.Thomas, Koré, A Shropshire Lad, Dortmund, Pink Cloud, Varna a hlavně u nově vysazených (podzim 08), kde bych předpokládala vzhledem k nedostatečnému zakořenění menší odolnost. Zajímavé.
Máte podobné zkušenosti ?

Re:Zima 2008/2009 06. kvě 2009 21:22 #426

• Jirka
Na podzim jsem sázel devět růží. Kromě sadové Händel, která již při sázení vypadala dost zaschle, všechny ostatní - A. Darby, Pilgrim, J.G.Mendel, Reine Victoria, Sebatian Kneipp, Henry Matisse, Baron Girod de l'Ain a Dortmund přezimovaly bez problémů - severní okraj Brna - a většína již má poupata.

Re:Zima 2008/2009 07. kvě 2009 00:42 #430

• Květa
  • Moderator
Evo, moc staré růže nemám, takže info nevypovídající.

( max. mráz - 24,5 st. C )

U na podzim sázených přežilo vše, co bylo pod hranicí sněhu. Nad ním aniťuk. Z nich nejvíc omrzlá ( jeden živý pupen výš, ostatní větve až k zemi )
byla Odile Masquelier.
Tentýž stav byl ( pomrzlé pod hranicí sněhu ) i u růží sázených dříve - Ghislaine de Feligonde ( podzim 07 ), Lichtkonigen Lucia ( podzim 06 ), hodně mi pomrzl i Parkdirektor Riggers ( podzim 06 ) i 15 let stará Sympathia.
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderátoři: Eva L., Květa