Symbivit už používám delší dobu. Šla jsem se podívat do sklepa na krabici.

Mám teď ten 750 g, napsáno, že obsahuje i lignohumát. Je to velmi lehký materiál a ani ho není málo, menší bych si ale nekupovala. Většinou dávám 1 velkou odměrku při sázení, když je větší sazenice, trošku přisypu. Dávala jsem k rybízu, stromků, pochopitelně k růžím. Borůvkám jsem nedávala, tam chce jiný, ten jsem neměla po ruce. Obsypu kořeny. Do sázecích mís přidávám do vrchní poloviny mísy(květináče) a promíchám se zeminou, poté sázím, rozdíl je bez a s velký. K vysazeným rostlinám mi tenkrát při první koupi říkali, že je pozdě dávat, s tím zkušenost nemám.
Vloni jsem dostala vzorek speciální na rajčata, budu zkoušet letos, dávat prý při vysazování, tak uvidím.
Co se týká výsevního substrátu, tak tam mám vynikající zkušenost od firmy Forestina Profík, 15 l, substrát supresivní, taky obsahuje houby. Cena je kolem 100, už přesně nevím, mám zásobu

. Seju do obyčejného výsevního substrátu a potom dávám do sadbovačů tento supresivní a v tom dopěstovávám, podle mě špice, mají to novinku asi 3 roky, třeba to znáte, určitě nechci poučovat.

. Když jsem vloni vysazovala rajčata, okurky a pod. tak jsem díky tomuto substrátu supres. ani symbivit nedávala. Zkoušela jsem rajčata v supresivním a bez, rozdíl v sazeničkách byl velký.
Měla bych prosím taky dotaz. Nepoužíváte někdo plstěné pásky s dravým roztočem Typhlodromus pyri? Je to do sadu a vinic, někdo mi chválí, někdo ne. Musí to být do 1/2 února, moc času mi nezbývá.Díky za každou informaci.

Alena