Káji, netrpí ti Uetersener Klosterrose deštěm? Mě docela jo, ale je nádherná a voňavá.
Martine, už jsem se napindal tady na tom fóru tolik, že je mi místy až stydno, zkušeností (let) mám pramálo, ale názor napíšu...
Plot se mi líbí moc, jeho barva též. Hlavně, že to není ponurá černá á la vyjetý olej a podobně.

Mám úchylku na bílou barvu, takže si tam bílé růže hravě dovedu představit, ale zrovna tak si tam dovedu představit i austinovu
růži Lady Emma Hamilton, kterou zmiňuješ (řekl bych, že je teď v Čechách kompletně vyprodaná

).
Kdo ji zná, ví, jaká je - červenavé, hnědavé, bronzové a měděné odstíny větví a listů - a k tomu plotu seto podle mě hodí.
Kdybych to místo osazoval já, tak dám stejné růže (jakákoliv barva) z obou stran - zrcadlově.
To mé zrcadlové sázení, to už je tu taky známé... Pokud by ti narostly růže vysoko, jako naší Káji, mohly byse nad plotem dotýkat,
není vysoký. Pokud by to byly vpředu i vzadu stejné sorty (alespoň jedna centrální), pak by to, myslím, mohlo být dost dobré.
Jak mi (zatím?) nejde přes zuby Westerland, tak by semi tam líbil, i k té Emmě.
Westerland navíc opravdu neskutečně voní. Ale zase jeho poloplné květy jsou magnet pro brouky-žrouty.
Tmavé - myslíš červené? - pnoucí růže jsou oříšek. Neznám tvou nadm. výšku, ale Sympathie je tu na KR docela populární.
U mě teď dobře jede Eric Tabarly (Red Eden - Meilland), ale je sázená nedávno, zkušenosti tedy nemám. Roste skvěle a je obalená.
Mám dost rád Tess of the d´Urbervilles (vůně čaje + myrha, ale nevoní do dálky - jestli to byl tvůj záměr?).
Gertrude Jekyll - chce hodně slunce, pak bude krásná a líp pokvete, pro bohaté opakování bude asi horizontální vedení nezbytné.
PS: ta přední strana - to je něcojako předzahrádka?
PS2: ty suché kamenné lemy jsou krásné, taky by semi tu tak na dvě-tři místa hodily, obsekávání holt už asi bude horší.