Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Prosím poraďte.......

Re: Prosím poraďte....... 16. srp 2011 22:03 #266406

• vydrik
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 20
Honzo a ostatni pratele,
dekuji vam za radu, poucila jsem se moc i z rady pro Martina a v momente , kdy jsem uz s definitivni platnosti chtela objednat rostliny od Sipa, Pelclu a Chladka, jsem zjistila, ze mi v navalu uklidu stgrsi dcera popsane papirky vyhodila. No asi poze 8 hodilnova prace, ach jp. Ciitim se zoufala a vztekla. No nic zacinam od nuly o jdu lovit,kde jsou a kde jsou levneji...Pokud se vam mohu odvdecit, ma spousta rostlin, snad do tydne dam jmenny seznam, fotky.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Prosím poraďte....... 17. srp 2011 05:22 #266419

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Eden Rose
P6140110_2011-08-17.JPG

Elfe- chtělo by ji tahat vodorovně
P6200375_2011-08-17.JPG

Westerland
P6030544_2011-08-17.JPG

Barock
P6060839_2011-08-17.JPG

Chipendalle
P6080230_2011-08-17.JPG

Martine , ještě jsem se dívala na fotky. k té barvě plotu by se možná hodila CHipendalle , Barock. jsou takové káva , slabě oranž . Westerland Honza nemusí ,ale on je krásný a opravdu pěkně voní - je velmi bujný . ještě se přimluvím za Eden Rose. tu si objednej u Starkla . moje je od něho vysoká - jinde koupili nízkou.ještě dodám , že jsou až na Eden Tantau a zdravé
Poslední úprava: 17. srp 2011 05:42 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, lenpel, ROMANA, chrast, grimmh, Daniela, Martin

Re: Prosím poraďte....... 17. srp 2011 07:43 #266424

• Martin
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 441
Děkuji Kájo, Chipendalle by určitě taky šla do kombinace.Co se týče popínavky, tak mě oslovil Westerland. Myslím že tam půjde skvěle a je fakt krásný. Spolu s LEH a šalvějemi to bude :up .
Eden rose jsem už letos zasadil jinde. Koupil jsem ji prostokořenou až v květnu tak chudák bojuje, ale už obráží pěkně.Zda bude vysoká či nízká se uvidí časem. Každopádně má prominentní místečko.
Jdu hledat kde sehnat Westerland :). Snad ji ještě letos seženu.

Re: Prosím poraďte....... 17. srp 2011 08:15 #266426

• Kaja
  • Platinum Boarder
nevím odkud jsi , ale Westerland mají už hodně roků po sobě kousek od nás - v Příboře ve školce. / sev Morava/ stál ještě na jaře asi 48kč. kupovala jsem dva pro sousedy. moc neopakuje - jenom sem tam květ . první kvetení je ale dlouhé a velice bohaté :up
Následující uživatel poděkoval: Martin

Re: Prosím poraďte....... 17. srp 2011 09:53 #266432

• Kaja
  • Platinum Boarder
Honzo - letos abnormálně leje . aspoň u nás na Moravě. tak to víš , že květy Rosarium Klosterrose trpí . momentálně má pauzu - letos dost narostl , musím řešit oporu . uvádí se 3metry , ale je i do šířky dost.
Poslední úprava: 17. srp 2011 09:54 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Prosím poraďte....... 17. srp 2011 13:00 #266444

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
Mám zálusk na Red Eden, ale mám taky chaos ohledně výšky - je pnoucí?

Re: Prosím poraďte....... 17. srp 2011 13:39 #266449

• Kaja
  • Platinum Boarder
Fanynko koupila jsem ho na doprodeji nedávno . jsou na něm dost zmatečné informace - zrovna tak to píše p. Žlebčík--pnoucí , sadová čajohybrid- 170cm.tak si můžem vybrat. určitě je ale vyšší - podle různých fotek na které jsem narazila . jednu jsem viděla už nevím kde , ale paní ho měla u zádveří a byl dost velký.byla to tuším ale Kalifornie.
Poslední úprava: 17. srp 2011 13:40 od Kaja.

Re: Prosím poraďte....... 23. srp 2011 09:31 #267044

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Martine, tak co je nového? Pokročil nějak výběr růží, ujasnily (seti) kultivary?

Můj (momentální) postřeh k James Galway - je po hlavním květu, neobrůstá, nekvete, stojí.
Je to prostě leander hybrid - tj. do prvního kvetení (ředlouhé a přebohaté) vloží všechno, všechnu svou sílu, pak stojí,
obrůstání (opakování) je pomalé. Pravý opak je např. Crocus Rose - ta má přesně ono zmiňované "free flowering"
- volné (neustálé) nakvétání, dokvétání, dorůstání. Není snad den, kdy by CR neměla květ nebo neukazovala barvu apod.

Fanynko, Red Eden (Eric Tabarly) se mi jeví jako spolehlivě "pnoucí". Výhony nyní přes metr, přitom to byla výprodejovka.
Poslední úprava: 23. srp 2011 09:33 od HonzaPM.
Následující uživatel poděkoval: Martin

Re: Prosím poraďte....... 23. srp 2011 16:24 #267056

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
Díky za postřehy k Eden Rose, šiknul by se mi víc jako nepnoucí, tj. nižší.

Ale mám i jiné místo, kde by výška přišla vhod, ale jsou tam zas trochu drsnější podmínky (Pacovsko - 500 m.n.m.?)
Myslíte, že je choulostivka a potížista? Mám na něj zálusk a možná bych ho "urvala" v Kunraticích u p. Macháčka. Teď jsem ho tam viděla na poli a ta barva barvička ....

Letos se mi nějak nedaří dát dohromady ty přírůstky - Šíp. Dresla, i Přerov n.L. jsem zkusila a všechno je nějak mimo.

Re: Prosím poraďte....... 23. srp 2011 17:40 #267057

• Kaja
  • Platinum Boarder
P6140109.JPG

Fanynko ahoj - já myslela , že mluvíš o Red Eden - ten je rudý .---- růžovo bílý může být nízký - nebo jako můj přes dva metry - mám ten vysoký od Starkla-
Moderátoři: Eva L., Květa