Novoroční předsevzetí ( volně přeloženo a doplněno )
Sezona je u konce, žádné zahradní práce mne už nečekají. Čekám na jaro.
Nyní je čas přemýšlet o uplynulé sezoně. Je třeba určit, co bylo v pořádku, co špatně, co je třeba změnit příští rok. Pero v ruce, začnu seznam na čerstvý bílý papír.
Při skládání předsevzetí pro příští rok je nutné mít na paměti zásadní pravidlo :Cíle musí být dosažitelné a realistické.
Pokud v současné době nemáte zahradu, a dal byste si předsevzetí "Vytvořím tropický ráj" na svůj seznam pro příští rok, budete pravděpodobně zklamáni.
V případě, že v práci trávíte 70 hodin týdně, máte šest dětí, zahrada je plná těžké jílovité půdy a nikdy před tím jste nepoužívala rýč, nemějte vytvoření " Zahrady 10.000 ks cibulovin" na vašem seznamu.
Pravidla o dosažitelnosti a realističnosti majíce pevně v mysli, jsem připravena začít hned psát .
Příští rok budu :
1) Pěstovat rostliny z květinových semen.
Zní to dost jednoduše, že? Příští rok budu pěstovat ze semen rostliny. Jakýkoliv zahrádkář si toto přece může napsat do svého seznamu, zvláště utratil-li příliš mnoho peněz při nákupu rostlin v tomto roce. Semena jsou levnější, ne? No ... ..
Bolestivá poznámka : Faktem je, že jsem si koupila semena už v roce letošním. Mám báječná semena. Při pohledu na pytlíčky dělá se mi úsměv. Mám Johnsonś Extra Semena s novinkami jako Zinnia haageana 'Staré Mexiko.' Zajímavou macešku lákající otakárka fenyklového. Stály dost peněz. Plus dopravu. Pak tu byly ty mimoděk koupě, kdy mi různé balíčky spadly do košíku ( někdy i po dvou ) pokaždé, když jsem šla do obchodu. Jo,jo, příští rok budu mít i rostliny, určitě. Vyseju, vypěstuju.
Snad budou stále klíčivá..
pokr. příště