Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Nářadí a náčiní :)

Re: Nářadí a náčiní :) 04. srp 2011 09:15 #265252

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Varouchu, díky za info. Hele, má Gardena nějaký zaaretovač, abys nemusela držet páčku při stříkání ?

Rheo, ten BASF jsi asi ani nalézt nemohla. Pochází z dřevních dob.
Za totáče byly postřikovače pouze kovové, připomínaly flašku na potápění. S dřevěnou rukojetí pumpičky. Těžké jak blázen, 10 l. Nosit je na zádech bylo utrpení, vylézt s ním na štafle ( pro ženskou ) málem nemožné.
Dělali jsme pro BASF zkoušky nějakých postřiků, dostali jsme plastový postřikovač .. ech, asi jako malý úplateček :lol: .. jak my jsme ho opečovávali, to byl luxus na Ntou. :lol: :lol:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Rhea

Re: Nářadí a náčiní :) 04. srp 2011 10:25 #265259

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Květo ten můj myslím má takovou kovovou sponku, kterou pretáhneš přes to "mačkátko". Můžu to večer doma nafotit, máme ho doma už léta (minimálně 10), tak jsem sama zvědavá, jestli to je gardena nebo jestli to byl jinej výrobce a gardena to teď vyrábí stejný. :)

Re: Nářadí a náčiní :) 04. srp 2011 12:04 #265272

• Květa
  • Moderator
Varouchu, dík. Uvažuju o koupi nějakého nového, právě s nějakým zaaretovátkem. Stříkala jsem na ČS, nesmírně mne otrávilo furt mačkat. Nakonec jsem si postřik rozdělila na dva dny ( nervíky byly na pochodu )

Re: Nářadí a náčiní :) 04. srp 2011 16:15 #265295

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
zdenka napsal:
danah napsal:
Potřebovala bych info a doporučení nějakého buď akum. nebo el. plotostřihu.
Měla jsem již půjčeno několikero náčiní a nemůžu se rozhodnout. Jde mi o lehkost, snadnost ovládání a spíš než metry živého plotu, bych potřebovala, aby byly "šikovné" na tvarování pár jehličnánků, buxusů, aby vzaly třeba i odkvetlé skalkové phloxíky, atd.
Měla jsem půjčené akum. Bosch, u těch mi vyhovovala kratší lišta, ale už ne nutnost držet stisknutý knoflík po dobu práce, měla jsem málem vykloubený palec. Pak jsem měla el. s obouruč. držením a delší lištou, vyšší razancí, to mi zase nevyhovovalo na manipulaci při zastříhávání do kouliček, atd.
Nemáte někdo něco podobného tomuto? Jaké máte případně zkušenosti s výdrží akumulátoru?
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSfSdH1UsTikbejKYghDHoSFMmlrUUX525SZvwPSnGDo5knds6pDA
nebo tohle?

Dano, koupila sis něco?

Ještě zkusím svůj dotaz povytáhnout ... máte někdo něco na stříhání nižších živých plotů např. z buxusů?

Re: Nářadí a náčiní :) 04. srp 2011 18:49 #265331

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Tak je to opravdu gardena:

P1040435_s.JPG

Upínání pro stálé stříkání:
P1040433_s.JPG
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja

Re: Nářadí a náčiní :) 04. srp 2011 18:57 #265332

• Rhea
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 834
Varouchu to je super, děkuji, další plus pro gardenu :)

Re: Nářadí a náčiní :) 04. srp 2011 19:09 #265335

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Věro, prosím, koupila jsi v Liberci ? A kde ? Budu asi brzy potřebovat nový postřikovač. Ten můj sice stříká, ale zároveň ukapává ze všech škvír, takže mám často Dithane v rukávu (až v podpaží :angry: ) a to se mi opravdu, ale opravdu nelíbí :angry: Dík.

Re: Nářadí a náčiní :) 04. srp 2011 19:39 #265338

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
varouchu, mám stejnej....a spokojenost....:up

Re: Nářadí a náčiní :) 04. srp 2011 23:17 #265354

• Květa
  • Moderator
tak to už je třetí kladný ohlas..

Varouchu díky za f. aretovátka. Pls, pokud mohu ještě otravovat, šlo by pořídit ještě fotku trysky - tj. rozmontovat ?

( kurňa, ta Gardena bude mít zcela jistě opět netypický rozměr té trubičky, uvítala bych delší.. jde odendat trubička od postřikovače ? je tam závit ? )
chicht, to mi připomnělo, jak jsme kdysi byli s kamarády se potápět. Ráno hledal muž dýchací masku, nenašel. Přišel vedle do pokoje, ležela na stole rozmontovaná na prvočinitele, kamarád ukazoval jak funguje nějaká membrána. Muž vyjekl, říká kamarádovi : proč jsi se nešťoural ve své ? a on: blbneš ? co když ji nedám správně dohromady ? bych se pak mohl utopit... ale neboj... tuhle jsem rozmontoval tiskárnu, zajímalo mne, jak pracuje, při zpětném znovusložení mi pár šroubků a součástek zbylo... čoveče, stejně funguje, nic nepostrádá :silly:

Varouchu, doufám, že jsi stejně šikovná jako onen kamarád.
Poslední úprava: 04. srp 2011 23:22 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka

Re: Nářadí a náčiní :) 05. srp 2011 04:59 #265355

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
myslíš ta hliníková? odšroubovat jde, na fotce je vidět převlečná matice - to šedivé u té kovové sponky, co drží střik :-)
mám k tomu ještě jednu trubičku na prodloužení, smontujou se obě dvě dohromady a je to delší, třeba na stromky
Moderátoři: Eva L., Květa