Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Nářadí a náčiní :)

Re: Nářadí a náčiní :) 26. kvě 2011 11:56 #255127

• jmarek
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 140
jaja99 napsal:
JJ už jsem přehodnotila priority :-) ten starter je prý na houby, mám dvě favoritky a nemůžu si vybrat....
www.kobras.cz/katalog/group-511122000000/item-511122100099/

www.kobras.cz/katalog/group-511122000000/item-511122100093/

Jediné, na co jsem přišel, tak 520-tka by měla mít vyosený buben a tedy možnost dosíct až ke kraji trávníku, ale zato trošku menší výkon motoru...
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Nářadí a náčiní :) 26. kvě 2011 12:34 #255132

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Jak si představujete vyosený buben??? Viděla jsem ji na vlastní oči a ničeho jsem si nevšimla. Kruci ta červená bude lepší a je levnější, ale já červenou barvu nemám ráda :blink: B)

Re: Nářadí a náčiní :) 26. kvě 2011 13:21 #255137

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Jájo, kašli na barvu;) , hlavně aby byla spolehlivá a pracovitá.:up

Re: Nářadí a náčiní :) 27. kvě 2011 21:02 #255333

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Heleno, prosím, jaký máš ten deštoměr od tatínka?
Já dostal "zdarma" od Starkla takový plastový, obyčejný, ale je fajn. Kdyžtak ho vyfotím.

Re: Nářadí a náčiní :) 28. kvě 2011 19:15 #255449

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Honzo, dešťoměr je normální, plastový.
Nebyla jsem schopná si ho zakoupit sama (občas nejsou lidi :) ), takže tatínek mi ho koupil a přidělal i tyčku na zapíchnutí do záhonu.
destomer.JPG
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Rhea, jaja99, Kaja, JaninkaH

Re: Nářadí a náčiní :) 02. srp 2011 06:03 #265090

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
danah napsal:
Potřebovala bych info a doporučení nějakého buď akum. nebo el. plotostřihu.
Měla jsem již půjčeno několikero náčiní a nemůžu se rozhodnout. Jde mi o lehkost, snadnost ovládání a spíš než metry živého plotu, bych potřebovala, aby byly "šikovné" na tvarování pár jehličnánků, buxusů, aby vzaly třeba i odkvetlé skalkové phloxíky, atd.
Měla jsem půjčené akum. Bosch, u těch mi vyhovovala kratší lišta, ale už ne nutnost držet stisknutý knoflík po dobu práce, měla jsem málem vykloubený palec. Pak jsem měla el. s obouruč. držením a delší lištou, vyšší razancí, to mi zase nevyhovovalo na manipulaci při zastříhávání do kouliček, atd.
Nemáte někdo něco podobného tomuto? Jaké máte případně zkušenosti s výdrží akumulátoru?
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSfSdH1UsTikbejKYghDHoSFMmlrUUX525SZvwPSnGDo5knds6pDA
nebo tohle?

Dano, koupila sis něco?

Re: Nářadí a náčiní :) 02. srp 2011 20:33 #265151

• Rhea
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 834
Prosím o radu, jaký mám koupit postřikovač na růže. Dnes jsem stříkala x ČS vymytým postřikovačem od nějakého úklidového prostředku (0,5 l) . Děs běs, nejen, že mám puchýře na obou rukou, ale samozřejmě jsem se nedostala v keřících všude, kde je potřeba a musela postřik pořád do lahve doplňovat. Určitě je potřeba postřikovač s nějakou trubicí a objemu 5 litrů. Zadala jsem do vyhledavače, ale rozpětí cen i fcí je velké, u cen šílené. Takže prosím o radu, který je praktický a ne moc drahý.

Re: Nářadí a náčiní :) 02. srp 2011 21:22 #265153

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Rheo, super dotaz. Jsem zvědavson na postřehy ostatních.
Mám dva dvoulitrové, ty používám nejradši, je to raz dva - naplním je najednou a většinou to vystačí (4 litry).

Tenhle mám krátce, asi měsíc-dva, z Fytosu za 199,-. Je rychlý, superlehký a proto očekávám, že se brzy (možná)
může zlomit buď rukojeť nebo pumpička na natlakování vzduchu. Hadička je jako napotvoru na konci ohnutá,
narovnávám, seč to jde, ale nejde to - vrací se, takže když chci, aby dovycucala vše do poslední kapky, tak musím
mít postřikovač tryskou nahoru, střílet jakoby do nebe, což je jaksi trochu mimo.
www.nohelgarden.cz/katalog-produktu/rozpr-tl-profi-2l-/882/

A pak mám klasiku, subtilní plastový zelený s černým závitem, dnem a držákem, z Intersparu, stále ho tam mají.
Mám ho už snad 7-8 let. Je o poznání těžší, než předchozí, ale zato si myslím, že mě ještě x-krát přežije. :)
Obrázek na netu nemůžu najít.

Teď jsem jako napotvoru objevil u nás v kovomatu prima dvoulitr za 95,-, to zamrzí.
Ideálně jich mít několik, popsaných. V jednom plísně, ve druhém mšice, třetí jen na Hycol a hnojení nebo Roundup... atd.

Pětilitrový mám tenhle:
www.noto.cz/zahrada/zahradni-postrikovac...ci-mnozstvi-5-l.html
Spokojenej s ním jsem, ale mám i výhrady - vypadává poutko, zrovna (dle ZZ) když semito nejmíň hodí, ale dá se to i bez něj.
Mohl by mít nějakou pevnou rukojeť (jako konvice na vodu). Když se (náhodou, tak 1x za rok až dva) ucpe - nenechávat nevystříkaný Hycol, nebo nepoužívat (důsledně vyplachovat) Biool, Bioton apod. - tak je toho hodně na rozebírání a čištění a hledání příčiny. Jinak je super.
Nevím, kde je kupovaný (Obi?) a ani kolik stál. Máme ho už dlouho.

Mám to ale sdílný a literární večer. :lol: :whistle:
Poslední úprava: 02. srp 2011 21:25 od HonzaPM.
Následující uživatel poděkoval: helena

Re: Nářadí a náčiní :) 02. srp 2011 21:56 #265155

• Rhea
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 834
Honzo, děkuji za rychlou reakci a rozepsání se :) Podobný ruční mám na rosení pokojovek (firmu už nevím, cena cca 200,-), je na 1,5 l, ale od začátku mám potíže s natlakováním. Tlakuji, jak divá, 3x zmáčknu postřik a musím natlakovat znovu. Proto jsem ho na růže ani nepoužila.

Ten z Intersparu je obdoba toho prvního? Pracuje na stejném principu? Dtto i ten z Kovomatu a nevíš od jakého je výrobce? Mít sólo na každý postřik by bylo ideální, ale samo za rozumnou cenu.

Na zahradu např. na postřik všech růží, by ten třetí byl pro mně asi ideální. Jěště otázka - dají se s ním postříkat listy i ze spodní strany?
Dnes jsem zprvu listy otáčela, pak jsem na to hodila bobek, to se prostě růčo nedá :S
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Nářadí a náčiní :) 02. srp 2011 22:15 #265157

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Rheo, já ti ten Intesparovej vyfotím a ten z kovomatu si stejně asi koupím, tak uvidíš. Princip stejný.

Listy zespoda nepostřikuji, když se použije smáčedlo (Hycol, Jar...), tak ono rozruší kutikulu (ochranná vosková vrstva, různě silná),
takže se účinná látka dostane líp do vodivých pletiv a "projede" rostlinou tak jako tak. Navíc utvoří lesklý ochranný film, látka přilne.
Zespodu bych stříkal asi až v případě, že by růže byly i přes postřik napadené, na extrémním místě, v extrémním případě.
Nehledě na to, že postřik proti houbám je znát hlavně až další sezonu nebo na nově narostlých větvích - po ostříhání původního.
A proti škůdcům stačí cinknout a mají to spočítané (Mospilan - kontaktní i systematický - rozvod rostlinou).
Letos jsem Baycor na houby zatím vůbec nepotřeboval. Růže jsou krásné a zdravé, prevence (i obírání listů na podzim) se vyplatila.

Je fakt, že záhony mám úzké, malé. Kdo má velké a hůř se tam dostane a růže jsou kdesi tam v dáli mezi trvalkami,
tak ten by asi ocenil teleskopickou rukojeť atd.

Zase si říkám, že když je to na celý (zahradnický) život, tak např. na momentálních dvou stovkách až tak nesejde...
www.noto.cz/zahrada/zahradni-postrikovac...uzovaci-trubkou.html
Poslední úprava: 02. srp 2011 22:16 od HonzaPM.
Moderátoři: Eva L., Květa