Rheo, super dotaz. Jsem zvědavson na postřehy ostatních.
Mám dva dvoulitrové, ty používám nejradši, je to raz dva - naplním je najednou a většinou to vystačí (4 litry).
Tenhle mám krátce, asi měsíc-dva, z Fytosu za 199,-. Je rychlý, superlehký a proto očekávám, že se brzy (možná)
může zlomit buď rukojeť nebo pumpička na natlakování vzduchu. Hadička je jako napotvoru na konci ohnutá,
narovnávám, seč to jde, ale nejde to - vrací se, takže když chci, aby dovycucala vše do poslední kapky, tak musím
mít postřikovač tryskou nahoru, střílet jakoby do nebe, což je jaksi trochu mimo.
www.nohelgarden.cz/katalog-produktu/rozpr-tl-profi-2l-/882/
A pak mám klasiku, subtilní plastový zelený s černým závitem, dnem a držákem, z Intersparu, stále ho tam mají.
Mám ho už snad 7-8 let. Je o poznání těžší, než předchozí, ale zato si myslím, že mě ještě x-krát přežije.

Obrázek na netu nemůžu najít.
Teď jsem jako napotvoru objevil u nás v kovomatu prima dvoulitr za 95,-, to zamrzí.
Ideálně jich mít několik, popsaných. V jednom plísně, ve druhém mšice, třetí jen na Hycol a hnojení nebo Roundup... atd.
Pětilitrový mám tenhle:
www.noto.cz/zahrada/zahradni-postrikovac...ci-mnozstvi-5-l.html
Spokojenej s ním jsem, ale mám i výhrady - vypadává poutko, zrovna (dle ZZ) když semito nejmíň hodí, ale dá se to i bez něj.
Mohl by mít nějakou pevnou rukojeť (jako konvice na vodu). Když se (náhodou, tak 1x za rok až dva) ucpe - nenechávat nevystříkaný Hycol, nebo nepoužívat (důsledně vyplachovat) Biool, Bioton apod. - tak je toho hodně na rozebírání a čištění a hledání příčiny. Jinak je super.
Nevím, kde je kupovaný (Obi?) a ani kolik stál. Máme ho už dlouho.
Mám to ale sdílný a literární večer.