Ahoj Jájo,
sám tedy zahradu seču touto sekačkou:
www.mall.cz/vretenove-rucni-sekacky/brill-razorcut-premium-33
ale zahradu mám cca 400m2, i tak je to tak na 3/4h - 1h a dá to zabrat. Ale jsem kancelářská krysa, tak si tím kompenzuju nedostatek pohybu
Jinak mám veškerou další techniku Dolmar a jsem velmi spokojen, na fóru
www.zahrada.cz jsem si pročítal diskuse a nakonec jsem k tomu všemu připočetl i motorovou pilu mého taťky, která stále funguje, ač má tak 20 let. Problém je, že el. startér mají většinou až ty nejvyšší modely sekaček, což u Dolmaru je v ceně cca 22 tis. Kč, takže např zde:
www.dolmar-makita.cz/zahradni-technika/s...nova-sekacka-dolmar/
Zase na druhou stranu - mám od Dolmara jak motorovou pilu, tak křovinořez a ty tak třikrát protáhnu se sytičem, pak blafnou a pak už startují bez sytiče na první natažení. Než jsem si koupil pilu, tak jsem měl od kamaráda půjčenou pilu OleoMac od Bédi Trávníčka a byl to děs: ani zahřátá nešla pořádně nastartovat, a to byla po seřízení (!!!) a spotřebu měla jako tank.
Kdyby ses spokojila bez el. startéru, tak bych byl asi pro tuto:
www.dolmar-makita.cz/zahradni-technika/s...nova-sekacka-dolmar/
s tou by ses vešla do 20-ti tis. Kč.
Jinak asi špička na zahradu je Honda, ale za cenu tak o cca 7-10 tis. Kč výše než Dolmar. Musí to ale být celá sekačka, ne jen motor a sekačka Made in China... To si takhle koupil sekačku jiný kamarád, byl rád, že to má motor od Hondy, ale pak přišel po cca 5-ti letech s tím, že motor je sice funkční a jede v pohodě, ale zbytek se mu jaksi rozpadá, tak si koupil stejně Hondu.
No, nedá se nic dělat, je možná pravda, že v ceně platíš částečně i renomé značky, ale zase je pravda, že ta značka to taky vyvine a v Číně to jen okopírují...

Bohužel prostě platí nakonec to, že za kvalitu si musíš připlatit... Je to můj názor, asi neplatí, že by ti někdo prodal něco dobrého levně, leda z neznalosti a tu těžko můžeš očekávat u prodejce, který se tím živí...
No nic, mějte se...
Honza