Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Nářadí a náčiní :)

Re: Nářadí a náčiní :) 24. kvě 2011 11:20 #254833

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Jajo, a nešikla by se nějaká "stavebnice" (typ Vari a pod.), typovala bych, že by se u vás hodila i sněhová fréza, kultivátor, vozík....

Ale já tomu houby rozumím, my máme klasiku bez pojezdu a na zbytek křoviňák (a ten by se mi hrozně líbil nový od Hondy, co má motor na zádech a v ruce držíš jen "kosu"), nebo kosu.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Nářadí a náčiní :) 24. kvě 2011 11:29 #254834

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Jájo, mě neurazíš ;) Však jsem to tak myslela...že není moc odolná...
Amazonka má pravdu, ta kombinace by byla super, jenom finančně to bude asi náročnější...

Re: Nářadí a náčiní :) 24. kvě 2011 11:50 #254835

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Amazonko to má tatínek, a přiznávám pro mě už to není. Já bych měla volbu, ale je moc drahá
www.wampi.cz/motorove-sekacky/viking-mb-650-t
taková by se mi líbila, ale je dražší než moje auto :-)
tak nějak unosnou cenu by měla tahle
www.kobras.cz/katalog/group-511122000000/item-511122100044/
ona i tahle moje měla asi 1.200m2 a vydržela 10 let, možná kdybych ji dávala servisovat.....ona byla v opravě za ty roky jednou a pak až teď, to je dobrý ne?

Re: Nářadí a náčiní :) 24. kvě 2011 12:22 #254838

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Už to chápu, ty potřebuješ sekačku vysloveně ženského pohlaví, musí být spolehlivá, dříč, bezporuchová, kompaktní a dobře vypadat :D
S tím se ale finanční nenáročnost moc neslučuje (ani u ženský, ani u sekačky ;))

Ne vážně, zkus juknout na www.zahrada.cz tam tyhle stroje a výkony a poruchy probírají furt (a chlapi, tak soudím, že asi většinou vědí, o čem píšou), nebo třeba poradí "naši" pánové.

Já ani netuším, jaké značky jsou dobré, nebo co by ta dobrá měla mít :( tohle nechávám na chlapovi :D

Re: Nářadí a náčiní :) 24. kvě 2011 12:37 #254842

• jaja99
  • Platinum Boarder
Tys mě krásně odhalila....a shrnula moje požadavky, měla by být fortelná jako já, se stejnou výdrží a elánem, ten vzhled až tak důležitý není, no ale není ta zelená nádherná :whistle: naštěstí je mimo moje možnosti, jooo a měla by mě přežít :) Juknu tam, jasně, to víš, že jsem úkol zadala i synovi který mi zprostředkoval koupi té první a nezmýlil se. On v té době prodával v železářství tak jsem měla i milou slevičku a to poměrně citelnou :whistle:

Re: Nářadí a náčiní :) 24. kvě 2011 19:44 #254884

• jmarek
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 140
Ahoj Jájo,

sám tedy zahradu seču touto sekačkou:

www.mall.cz/vretenove-rucni-sekacky/brill-razorcut-premium-33

ale zahradu mám cca 400m2, i tak je to tak na 3/4h - 1h a dá to zabrat. Ale jsem kancelářská krysa, tak si tím kompenzuju nedostatek pohybu :-)

Jinak mám veškerou další techniku Dolmar a jsem velmi spokojen, na fóru www.zahrada.cz jsem si pročítal diskuse a nakonec jsem k tomu všemu připočetl i motorovou pilu mého taťky, která stále funguje, ač má tak 20 let. Problém je, že el. startér mají většinou až ty nejvyšší modely sekaček, což u Dolmaru je v ceně cca 22 tis. Kč, takže např zde:

www.dolmar-makita.cz/zahradni-technika/s...nova-sekacka-dolmar/

Zase na druhou stranu - mám od Dolmara jak motorovou pilu, tak křovinořez a ty tak třikrát protáhnu se sytičem, pak blafnou a pak už startují bez sytiče na první natažení. Než jsem si koupil pilu, tak jsem měl od kamaráda půjčenou pilu OleoMac od Bédi Trávníčka a byl to děs: ani zahřátá nešla pořádně nastartovat, a to byla po seřízení (!!!) a spotřebu měla jako tank.

Kdyby ses spokojila bez el. startéru, tak bych byl asi pro tuto:
www.dolmar-makita.cz/zahradni-technika/s...nova-sekacka-dolmar/

s tou by ses vešla do 20-ti tis. Kč.

Jinak asi špička na zahradu je Honda, ale za cenu tak o cca 7-10 tis. Kč výše než Dolmar. Musí to ale být celá sekačka, ne jen motor a sekačka Made in China... To si takhle koupil sekačku jiný kamarád, byl rád, že to má motor od Hondy, ale pak přišel po cca 5-ti letech s tím, že motor je sice funkční a jede v pohodě, ale zbytek se mu jaksi rozpadá, tak si koupil stejně Hondu.

No, nedá se nic dělat, je možná pravda, že v ceně platíš částečně i renomé značky, ale zase je pravda, že ta značka to taky vyvine a v Číně to jen okopírují... :-( Bohužel prostě platí nakonec to, že za kvalitu si musíš připlatit... Je to můj názor, asi neplatí, že by ti někdo prodal něco dobrého levně, leda z neznalosti a tu těžko můžeš očekávat u prodejce, který se tím živí...

No nic, mějte se...
Honza

Re: Nářadí a náčiní :) 24. kvě 2011 19:52 #254886

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Jajo--- mám benzínku z nějakého marketu - už nevím kterého - za 3500 kč-s pojezdem . není moc veliká , ale já bych ani velkou nechtěla . už nemám tolik síly. . a dnes přišel plakát z Tesca .zas je tam s pojezdem za 4299 kč . řekneš - bůhví jaká , ale já mám svoji třetí rok a v pohodě. za ty prachy.....:up
Poslední úprava: 24. kvě 2011 19:52 od Kaja.

Re: Nářadí a náčiní :) 24. kvě 2011 19:52 #254887

• jaja99
  • Platinum Boarder
Díky za postřehy, můžu jen do 15 tis. víc ani kačku moje volba by byla viking, ale to je nad moje možnosti :-), jinak je sortiment široký, já měla to AL-KO a byla jsem spokojení motor je OK, ale pojezd už je v háji, jenže investovat do ní nebudu. Bušd se budu s mrškou 40kg dřít dokopečka a nebo pustím chlup, možná počkám na podzimní slevy, ještě uvidím.....

Re: Nářadí a náčiní :) 24. kvě 2011 19:54 #254889

• jaja99
  • Platinum Boarder
Kajo potřebuju velikou sekám toho moc, když začnu trvá mi sekání skoro celé dva dny, když to chci mít pečlivě a sem tam u toho něco vypleju a popiju vodu chvíli ve stínu

Re: Nářadí a náčiní :) 24. kvě 2011 20:04 #254893

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Nejsem technický typ, asi mi vůbec nepatří do toho kafrat :blink: ale...
Jsme spokojení se zahradními výrobky od STIGY. Mám tedy jen sekačku elektrickou, ale s pojezdem a širokým záběrem, už 6 let bez problémů.
Taktéž od nich křoviňák a motorovou pilu. Vybrali jsme je kdysi že u nás byla prodejna + servis v místě a nechci to zakřiknout...
Myslím, že by ses tam i do ceny vešla. Koukni na net a zkonzultuj to s chlapy...
Moderátoři: Eva L., Květa