Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Nářadí a náčiní :)

Re: Nářadí a náčiní :) 29. bře 2013 17:38 #287184

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Mišpule, díky za nabídku. Ozvu se, jak jsem dopadla. Oni mají teď před Velikonocemi v prodejně takový frmol, že mi chudák sestra nestíhá napsat, jak to dopadlo.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Nářadí a náčiní :) 29. bře 2013 17:41 #287185

• loro
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 275
Mne sa Gadena pokazila po pár postrekoch, odišlo tesnenie. Ale dá sa kúpiť náhradné,inak by skončila v koši. A tiež som prešla na Solo, veľký rozdiel, super trysky.

Tá kabelková lopatka vyzerá super :-)), ale tá z Army shopu bude asi väčšia, mám ju v aute, ale do kabely mi nevojde.
Poslední úprava: 29. bře 2013 17:48 od loro.
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Re: Nářadí a náčiní :) 29. bře 2013 19:49 #287188

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Mišpule, ještě jednou děkuji za nabídku, ale není to třeba, neb již jsem šťastnou majitelkou téhož skládacího rýčku. Vyzvednu si ho v úterý. Sláva.

Re: Nářadí a náčiní :) 29. bře 2013 22:00 #287190

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
:up
Zvýší se kriminalita v oblasti polního pychu? :laugh:

Re: Nářadí a náčiní :) 07. úno 2014 11:04 #287315

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Sezóna se blíží a tak opět řeším otázku nůžek.
Nejde mi o nůžky na větve a větvičky, ale o nůžky na odkvetlé trsy trvalek. Nemaje jiné, používám klasické fiskars ruční, ale přijdu si jak barbar, myslím, že ta šťáva jim zrovna nesvědčí a že musí jistě existovat něco lepšího.
Poradítě, pochlubíte se, co používáte vy?

Re: Nářadí a náčiní :) 07. úno 2014 13:06 #287321

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Já jsem si před lety koupila v Bauhausu takové obyčejné zahradnické nůžky Gardol asi za 230 Kč a zároveň jsem dostala i Fiskars. No a abych pravdu řekla, s těmi obyčejnými se mi pracuje líp, nijak je nešetřím, ty Fiskars občas "žvejkaj", takže jsem pak naštvaná, že chudák kytka nebo keř vypadaj, jak kdybych je vzala zubama. Je jasný, že žvejkání se mi častěji děje na stoncích nebo větvičkách, co mají víc provázkovitý špatně trhací charakter, ale ty obyčejné nůžky mi to dělají znatelně řidčeji.

Re: Nářadí a náčiní :) 07. úno 2014 13:23 #287323

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Nemáš na blízku nějakého kutila? Když mi začnou nůžky žvejkat, tak odkládám a beru další. Ty vyžvejkané dávám tátovi, on je vyčistí, nabrousí, promaže a dotáhne. Bahco měly v balení přímo dotahovací klíč.

Jano, ty ses ptala na jiné malé nůžky, nebo na větší alternativu? Dlouho o ní taky přemýšlím. Ostříhat v předjaří rychle podzimní záhon (foto v hlavičce) plný narostlých miscanthusů, sed, aster a dalších trvalek je hodně pracné. Mám dvouruké dlouhé nůžky z Lidlu, občas je použiju, ale není to žádný zázrak. Nevím, jestli se vyplatí koupit stejné a kvalitní, jestli by to usnadnilo práci. Problém je v tom, že jsou potřeba 2 lidi, kromě stříhajícího ještě někdo držící trs suchých stébel. A velké trsy se stejně nefiknou najednou, musí se na několikrát. Takže většinou pižlám malými, což trvá nekonečně dlouho.

Pokud budete řídit rýče a další Fiskars nářadí, mrkněte na Mall. Rýč jsem tam kupovala na podzim za poloviční cenu, než u Chládka. A nebyla to sleva. To samé sekyrky.

Re:Nářadí a náčiní :) 07. úno 2014 13:36 #287325

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Dotahuju si je sama, naštěstí máme plně vybavenou dílnu, ale prostě mi nějak ty obyčejné kupodivu sednou líp než Fiskars.

Na trávy mi připadá lepší srp, ale musí se s ním umět, jak si člověk drží jednou rukou suché stvoly, tak když si nedá bacha, snadno se sekne. Takže to osobně taky dělám nůžkama. Teoreticky by se daly použít takové ty zastřihovačky na kraje trávníků, ale podle mě by to stejně po chvíli člověk jednou rukou neutáh, suchá tráva se přecejen nestříhá tak snadno jako čerstvej jetel.

Re: Nářadí a náčiní :) 07. úno 2014 13:40 #287326

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Dreslo, no právě, potřebuju levou ruku na přidržování trsíku ( když jsem zoufalá a jde to použít, beru ty dvouruké na živý plot, abe nebaví mě následně vybírat ten popadaný bordel..). Kromě jarního úklidu to potřebuji i během roku, když je třeba seříznout trs šalvěje, oregána, jirnice, šanty apod.... Dobře to obvykle jde srpem, ale ten obvykle nemohu najít ( používá manžel) a když už ho najdu, tak není nabroušený. Potřebuji něco, co budu mít poruce, aniž bych k tomu potřebovala asistenci půlky rodiny ....
Valentýn se blíží :P , je čas říct si o dárek ;) .

Re: Nářadí a náčiní :) 07. úno 2014 13:52 #287327

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Nojo, máte pravdu, musím vyzkoušet srp. Zanevřela jsem na něj už v dětství, prostě mi to s ním nešlo. Nevím, jestli to bylo tím, že je srp pravoruké nářadí nebo mou nešikovností. Měli jsme pak nějaký otevřenější, se zoubky a s tím se mi pracovalo líp.
Moderátoři: Eva L., Květa