Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Nářadí a náčiní :)

Re:Nářadí a náčiní :) 08. úno 2014 11:18 #287342

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Evko, k těm nůžkám na trávu jsem taky obecně skeptická, jen ty VARO nůžky vypadají bytelněji a píšou, že jdou i brousit - za ty peníze bych byla ochotná je zkusit. To péro by mohlo pomáhat při stříhání trošku bytelnějších stonků...

Každopádně díky za postřeh k fiskarsům :) , zkušenosti jsou neocenitelné :up .
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Nářadí a náčiní :) 08. úno 2014 14:53 #287347

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jano, k jarnímu úklidu ( téměř na vše ) používám motorovku.
Muž si už zvykl ( není nutnost uplácení kachničkou ), bereme to šmahem, za 2 hoď. hotovo.
Jediné na co nelze použít jsou trávy s tenkými stébly ( žvejkají se do řetězu ) - ty pak řežu velkým kuchyňským nožem.

keře a růže - klasicky, velkými a malými nůžkami.

Re:Nářadí a náčiní :) 10. úno 2014 00:06 #287364

• J.A.P.N
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 18
Na podzim mi praskl srp, měla jsem ho od rodičů, určitě padesát roků starý, kovaný. Tak jsem postupně koupila tři nové, ale jsou nanic, nedrží ostří, nedají se rozklepat. Prosím, neznáte někdo zdroj kvalitních srpů? Používám ho hodně, v létě na odstraňování odkvetlých trvalek a pak hlavně na jaře když čistím květinové záhony.

Re:Nářadí a náčiní :) 10. úno 2014 21:28 #287389

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
J.A.P.N - nanašla bys někde v bazaru ke koupi starý? Nebo se zkusit zeptat ve sběrných surovinách...

Díky za tipy. Vlaďko, na ty akumulátorovky si posvítím. Řešily by i absenci elektriky na poli. Pro letošek mám hotovo, velký záhon ostříhala Týna. Iniciativně se vrhla i na levandule - tak doufám, že už nebudou velké mrazy.
Ještě se mi líbily ty celokovové levné s pružinou. Jen aby byly konstrukčně domyšlené a fungovaly, jak mají.
Poslední úprava: 10. úno 2014 23:26 od dresla.
Následující uživatel poděkoval: J.A.P.N

Re:Nářadí a náčiní :) 10. úno 2014 21:36 #287392

• J.A.P.N
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 18
Díky, v bazaru jsem to zkoušela a nepochodila, zkusím ještě sběrné suroviny, možná i sběrné dvory.

Re:Nářadí a náčiní :) 11. úno 2014 13:42 #287419

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Květa napsal:
Muž si už zvykl ( není nutnost uplácení kachničkou ), bereme to šmahem, za 2 hoď. hotovo.
J

No ale to je něco jiného, střihání ve 2. To tady taky musím zavést :laugh: . Jen na tu motorovku musím zapomenout, o tu se ani okem opřít nemůžu.

Budu mít narozeniny, takže když to nepořešil Ježíšek (kam koukal, když jsem nechávala schválně rozkliklý okno na těch akunůžkách?!) , budu si muset říct jasně a srozumitelně.
Mně se budou hodit moc. Břečťanem porostlá celá jedna stěna stáje, několik metrů bukohabrového plotu a pak tyhle jarní úklidy. Vlaďko, jakou máš prosím značku a zkoušela jsi něco podobného, co píšu? Jak to bere?

Jinak jsem si pořídila nůžky Bahco (projela jsem tohle vlákno a bylo jasno) a jsem nadmíru spokojená. Teď s nimi prostřihávám mladší ovocnáče a jedou. Oproti mně, já už ani necítím vnitřní zápěstí.

Re:Nářadí a náčiní :) 11. úno 2014 15:23 #287420

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Miška napsal:
Květa napsal:
J

Budu mít narozeniny, takže když to nepořešil Ježíšek (kam koukal, když jsem nechávala schválně rozkliklý okno na těch akunůžkách?!) , budu si muset říct jasně a srozumitelně.

Tiše se tu směju, jak to máme hezky promyšlené, nenápadně těm svým polovičkám předhazujeme tipy na dárky a myslíme si, že je přece vše jasné.... jj, zkušenosti mne už taky naučily, že když si o to, po čem toužím a nutně potřebuju!, neřeknu přímo, jasně a srozumitelně, nedocvrkne to, kam má.... (ale když mi tak rády překvapení....)

Ale jsem ráda, že už pochopil, že po těch cca šesti letech, co prolézám růžové stránky na internetu v běžných i velmi neobvyklých jazycích, sháním knihy o růžích, navštěvujeme zahradnictví v době, kdy mají růže, stavíme na cestách kvůli růžím za plotem, fotím růže v nejnezvyklejších pozicích atd. - že mám ráda růže! :laugh: Statečně a bez řečí pomáhal, no udělal tu nejtěžší práci v podzimním nečase (mráz, déšť, prostě nepříjemné sychravo a lezavo), když jsem sázeli tu růžovou nadílku, k narozeninám mi koupil krásnou severskou knížku o růžích (beletrii) a nůžky na růže - sice jiné než po kterých jsem toužila, ale to bylo tím špatným nastavením vysílače/čky ;-) ). Abych ale byla přímo a jasně OT - mám nůžky Fiskars s převody (asi třemi?), jsou moc fajn, ale jsou pro větší ruku, jinak bych k nim neměla výhrady.
Kirsten

Re:Nářadí a náčiní :) 11. úno 2014 19:20 #287426

• Jana V.
  • Platinum Boarder
No, tak jsem tedy přeskočila fázi naznačování a řekla jsem si o dárek ( nůžky) k Valentýnu přímo a dostala jsem hned přímou odpověď: dostaneš letní pneumatiky :whistle: . Dobře mi tak :P .
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re:Nářadí a náčiní :) 11. úno 2014 19:30 #287427

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Zkus předstírat zánět šlach,způsobený zmoženým pérem u starých nůžek :P Já se nové násady k lopatce taky dočkala až po strženém puchýři uprostřed dlaně a tím "nemožnosti" uplácat bramborové knedlíky :laugh:
Poslední úprava: 11. úno 2014 19:32 od mišpule.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, Pohlová

Re:Nářadí a náčiní :) 11. úno 2014 19:42 #287428

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Mišpul, já to nechám uzrát a uvidíme. Posledně jsem taky nedostala rýč ve správném termínu, protože neměli ten správný, takže jsem ho dostala až se zpožděním.
Poté, co jsem ukázala fotku, mi naopak byly vnucovány jiné : www.namir.cz/univerzalni-zahradni-nuzky-...ars-115360-3063.html ( chtěla jsem ty pákové dlouhé) s odůvodněním, že bych je měla rovnou i na stromy ....
Moderátoři: Eva L., Květa