Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Osázené nádoby

Osázené nádoby 02. bře 2011 06:12 #246599

• grimmh
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 97
Fotky pěkně osázených nádob mohou sloužit jako inspirace a také jako pohlazení po duši v době, kdy konec zimy je ještě v nedohlednu.
Tak Janinko a ostatní - pochlubte se.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Osázené nádoby 02. bře 2011 07:59 #246625

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Tak nevím jestli i skoro letničkový,....ale pro inspiraci, já sbírám staré pozink zavařovače atd,... provrtám odtokové díry natřu základovkou a potom černou matnou- balakryl a letos budou 5. rokem bez známek oloupnutí atd,... dokonce přes varování zahradníků že se mi v tom kytky upečou mám na západní terase a kytky si lebedí,.....:)

P4300377.JPG

P7300997.JPG

P7300998.JPG

Re: Osázené nádoby 02. bře 2011 08:03 #246626

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
omluvte kvalitu foteček,.....ještě sem loni měla v jednom obr dýní a plodila. Pak mám osázené dva před plotem a ty měnim, dlužicha, na stálo, přežívá zimu dosazuju macešky, listopadky, vřesy, rudbekie, podle období,.....:)
Na západní terase,.....
P1010455.JPG

Re: Osázené nádoby 02. bře 2011 08:05 #246627

• grimmh
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 97
lenpel - to je skvělý nápad s těmi hrnci. Máš je moc pěkně osázené-originální:up .
Já jsem zase ulítlá na kameninové nádloby (sádeláky, zelňáky). Zatím v nich mám převážně malé jehličňánky, ale postupně, jak je budu dávat do země, budu je osazovat jinými rostlinami (nejlépe trvalkami-skalničkami).
Zkušenost s přezimováním mám zatím 2 zimy. Obaluju nádoby bublinkovou folií a kartonem. (ani ne tak kvůli rostlinkám jako spíš kvůli nádobám, aby je mráz neroztrhl). V nádobách mám taky vyvrtané otvory (ty nervy při vrtání, aby se kamenina nerozpadla:laugh: )

Re: Osázené nádoby 03. bře 2011 16:16 #246739

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Grimmh, den jsem tu nebyla a než jsem dočetla... S napětím jsem očekávala, co ti děvčata navrhnou, mám podobnou situaci, sice nechci nic do do nádoby, ale potřebovala bych něco vyššího, co vydží sucho (zalévat můžu, ale to víte...) a teplo u zdi před sezením a vypadá to k světu (chodí se furt okolo). Už jsem bezradná na jedno místo jsem vysadila clematis, ale uschl hned po výsadbě (nebojte, je na místě a čeká se, zda neorazí).
Zase až tak odborník nejsem, vlastním asi 5 roků malé korýtko, které je skoro bezúdžbové, osázené na začátku a roste si vše samo, občas něco chcapne, něco přeroste, mám tam nějaký jehličnánek, kabschie, mateřídoušku a netřesky, někdy karafiátky.. je na sluníčku.
tohle je rok 2006
kveten306037.jpg

tohle 2009 - nahoře na zídce je přesně to místo, kam potřebuju vtěsnat něco vyššího, aby mi to trošku rozbilo plochu dřevěného obložení (ten zelený jehličnan tam schnul, už je pryč.
IMG_4348.JPG

Následující uživatel poděkoval: helena

Re: Osázené nádoby 03. bře 2011 16:33 #246745

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Janinko a nešla by tam třeba Třemdava? Vloni jsem si pořídila bílou a růžovou. Tak s nedočkavostí čekám, jak přezimovaly. A xco zkusit něco exotického třeba fíkovník?
Poslední úprava: 03. bře 2011 16:37 od Emilka.

Re: Osázené nádoby 03. bře 2011 16:36 #246746

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
Pak mám nové velké koryto - Emilka mi ho pěkně našla :) , osázené v září, čekám, co přežije, většina se tváří Ok, hakonky ještě nevím...
A jedno menší, které jsem jen napustila vodou, tu jsem tam nechala přes zimu čekala jsem, zda neprdne, ale nee, drží , mám radost, možná, že ho časem taky osázím.
IMG_8769.JPG

A pak mám obr nádobu, škopek, ve kterém mám zlatý cypřišek, roste v poho, nic mu zdá se nechybí, pak jakýsy kudrnatý jalovec, ten by měl převisat (zatím se k tomu nemá), zbytek místa střídá kde co , loni fuchsie a clematis integrifolia - ten byl nový a moc se mi neosvědčil, čekám, zda vůbec obrazí, jsou tam teď suché klacíky. Občas tam šupnu nějakou kyti, co zrovna koupím kvetoucí (teď čemeřice, nebo jindy hryzantéma, petrklíč...), chodíme okolo denně tak aby bylo na co kouknout. První rok jsem tam měla vinku, té to tam slušelo snad nejvíc:

srpen1_0004.JPG

IMG_6394.JPG

Re: Osázené nádoby 03. bře 2011 16:41 #246748

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Jani, to je radost pohledět....
Následující uživatel poděkoval: JaninkaH

Re: Osázené nádoby 03. bře 2011 16:42 #246749

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
Emilka napsal:
Janinko a nešla by tam třeba Třemdava? Vloni jsem si pořídila bílou a růžovou. Tak s nedočkavostí čekám, jak přezimovaly. A xco zkusit něco exotického třeba fíkovník?
Emilko, pokud by to šlo, tak jojo, líbí se mi moc, ty co jsem měla mi chcaply v ranném věku (ještě nekvetky), mohou mít sucho a teplo ?
Fíkovníku bych se bála, ono tu fučí, zeď je orientovana na JJZ a od západu nám jdou větry :whistle:

Re: Osázené nádoby 03. bře 2011 16:46 #246751

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
Lenpel, zinkáčů mám taky docela dost, teď ještě i volných, mladí je chtěli vyhazovat a já je musela zachraňovat z hromady odpadů ;) . Už se těším, až jim něco podobného vymyslím.
Moderátoři: Eva L., Květa