Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Osázené nádoby

Osázené nádoby 16. kvě 2015 06:21 #296668

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3938
Jani a co zkusit balzamínu - (Impatiens walleriana, nebo větší druh Impatiens Guinea), kvete bez přestání, někdo jí může znát pod názvem - ančička, pilná lízinka, sultána... A ještě mě napadají kapradiny, těch je spousta. Mě by se do nádob líbila žebronice - (Blechnum spicant)...
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Osázené nádoby 16. kvě 2015 08:04 #296671

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Ajko, také jsem nabízela kombinaci stínomilných trvalek s různobarevnými listy, jako barvínky, brunneru, hosty, ale chce jen letničku, aby jí mohla napodzim vyhodit a dát tam chryzantémy...

Begónie jí tam loni uhnily, netýkavky nezkoušela, tak ji je zkusím koupit.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Osázené nádoby 17. kvě 2015 21:45 #296692

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Mispul, ano, je to vavrin, bobkovy list, mam ho tak 15 let, prenaseni na zimu do sklepa a na jare ven je vzdycky svizel,nemluve o presazovani (tak jednou za 3 roky).Dobrej na vareni ;)

Osázené nádoby 17. kvě 2015 22:34 #296693

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
No,já mám prcka,takže to pár let nebude tak hrozný ;) Vozila jsem si vždycky haluz z dovolené v Chorvatsku.Už nejezdíme,tak budu soběstačná :)

Osázené nádoby 20. kvě 2015 23:46 #296754

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
DSCN4252.jpg

DSCN4259.jpg
lomikámen nadělá parády při kvetení
DSCN4311.jpg
už tykadlují
DSCN4280.jpg
starý plotový sloupek se dá osázet ;)
DSCN4268.jpg

DSCN4269.jpg

DSCN4253.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Vlaďka, Kaja, helena, sany, evai, mišpule, Evka, Iveta, Jarka a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Osázené nádoby 21. kvě 2015 07:59 #296757

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Aleno, ty netřesky jsou tak fotogenický :woohoo: .
Prozraď, dáváš do těch květníků silnou vrstvu drenáže? Já dala tak nějak normálně + hodně písčitý substrát, ale stejně se v zimě netvářily nadšeně, takže jsem je nakonec přenesla do skleníku, kde na ně nepršelo a hned to bylo lepší. Ale tahat se s velkou nádobou by asi nešlo :S .
Následující uživatel poděkoval: alenak

Osázené nádoby 21. kvě 2015 23:08 #296772

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Milá Jano, taky mám jeden netřesk, který musím chránit, ale jinak přežívají v pohodě venku, hlavně mrazuvzdorný květináče, dávám dolů vrstvu písku, tak 1/2 nádoby, poté písek + substrát, všechny květináče v zimě bez misek a podkládám je kousky dřeva, stačí kousek, kdybys byla poblíž tak bych podarovala, některý jedou jak draci, jiným se moc nechce a trvá dlouho než narostou, no mám hodně druhů a dělají mě radost celý rok, ty menší obyčejnější květináče dávám na krytou pergolu na zimu, podložím dřevem a nic mě nepraskne. :) Bezva jsou misky na krmení králíků, je to pěkná kamenina, ale musíš udělat dírku pro odtok, mám doma šikulu, tak to nebyl problém ;) je pravda,že se jistím a mám taky od každýho druhu nasázeno v zemi, začínají tykadlovat a to jsou nejkrásnější,letos jsem taky na jaře přidala pár zrníček cereritu, pofotím
Následující uživatel poděkoval: Evka, Jarka, Jikra, Ajka

Osázené nádoby 22. kvě 2015 08:37 #296777

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Aleno díky :) . Možná je klíč v tom podložení dřevem. Přišlo mi, jako by byly přemokřené ( uhnívaly krajní listy růžic), ikdyž letos v zimě prakticky nesněžilo ani nepršelo ( na jaře bylo šílené sucho). Tím přestěhováním do skleníku se to vyřešilo.

Teď jsem osazovala velkou žardinku a tak jsem pro jistotu dala do půlky hrubý štěrk, na něj textilku, aby tam nepropadával substrát a pak směs s pískem. Uvidíme, jak to bude přes zimu fngovat, pro jistotu podložím tím dřevem.
Králičí misky vypadají moc hezky, ale děda používal kovové :blush: .

Osázené nádoby 22. kvě 2015 12:10 #296781

• Jikra
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2913
alenak napsal:
Milá Jano, taky mám jeden netřesk, který musím chránit, ale jinak přežívají v pohodě venku, hlavně mrazuvzdorný květináče, dávám dolů vrstvu písku, tak 1/2 nádoby, poté písek + substrát, všechny květináče v zimě bez misek a podkládám je kousky dřeva, stačí kousek, kdybys byla poblíž tak bych podarovala, některý jedou jak draci, jiným se moc nechce a trvá dlouho než narostou, no mám hodně druhů a dělají mě radost celý rok, ty menší obyčejnější květináče dávám na krytou pergolu na zimu, podložím dřevem a nic mě nepraskne. :) Bezva jsou misky na krmení králíků, je to pěkná kamenina, ale musíš udělat dírku pro odtok, mám doma šikulu, tak to nebyl problém ;) je pravda,že se jistím a mám taky od každýho druhu nasázeno v zemi, začínají tykadlovat a to jsou nejkrásnější,letos jsem taky na jaře přidala pár zrníček cereritu, pofotím
Krásnej výraz tykadlovat, to se mi líbí, J.
Následující uživatel poděkoval: alenak

Osázené nádoby 24. kvě 2015 17:01 #296862

• Jarka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 794
Alenko nádherný netřesky, jsou tak puvabný. Taky je zkoušim pěstovat,ale nic moc, uhnívají mně. Tak dávám přednost letničkám.
IMG_20150524_083850.jpg

IMG_20150524_155718.jpg

IMG_20150524_155727.jpg

IMG_20150524_155134.jpg

IMG_20150524_083606.jpg

IMG_20150524_083617.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, helena, Evka, alenak
Moderátoři: Eva L., Květa