Bradhal, mám jich pár letos druhým rokem. Neměnila jsem hlínu, jen jsem přisypala hnojivo. Mám tam mix kompost x substrát, dole vrstvu většího štěrku. Růže v tom tvoří jiné kořeny, než v klasickém kupovaném substrátu. Nejsou tak jemné, takže velký květináč není po jednom roce kořeny zaplněný zcela. Měla jsem strach, že by se mi baly při přesazování rozpadly.
Dobře to snáší Innocencia, Stephanie BzuG., Kastelruther Spatzen, ty jsou skvělé, bohatě kvetou. Bailando ale dělalo dlouhé větve, málo pevné, musela jsem svázat, evidentně není do nádoby vhodná. Navíc, loni byla mizerná.
Některé půjdou do země, jiné plánuju v kýblích nechat, protože jednak pro ně nemám místo a jednak jsou v tom květináči slušné. Zatím netuším, co s nimi napodzim udělám, jestli se pokusím vyměnit substrát komplet, nebo budu postupovat jako třeba u oleandrů ( seříznout a dosypat). Prostě uvidím, jak to bude vypadat a nějak to vyřeším.
Asi ti nezbyde, než taky experimentovat

. The Fairy si myslím, že v květináči půjde, ale bude trpět na padlí. V kontejnerech chytají padlí i růže, které na to v záhonu netrpí. Prostě nemají co potřebují a tak chytnou kdeco ( vč. mšic)

.
Nezakopávala jsem, jen jsem je v těch mrazech ( -15 několik dní) schovala do chléva ( má okno), na zem jsem dala polystyren, na to květináče. Jinak před příchodem velkých mrazů byly jen na dvorku přehozené bílou textilkou. Ale dvůr je chráněný ze 3 stran budovami.