Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Osázené nádoby

Osázené nádoby 21. čec 2017 21:03 #320046

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Občas se mi povede si vzpomenout a něco vyfotit, když je na to slušný počasí.
Jedna a tatáž nádoba, tohle je 12.6.

P1070457.jpg

totéž 18.7.

P1070523.jpg

P1070524.jpg

Původní myšlenka, že tomu bude dominovat jiřinka jaksi nedopadla :whistle: , prostor zabrala keříčková bazalka ;)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Ajka, alenak, Marta, Gabča, alcearosa, rok.zaruka

Osázené nádoby 21. čec 2017 22:18 #320050

• Gabča
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3236
Jani, jiřinku ani nevidím. Nemyslela jsi gazánii? Máš toho v tý nádobě celkem mnogo, ale pěkný.
Mně začínají zase balkonovky štvát. Mám nějakou houbu na bakopě, usychá už do půlky větviček. Žlutý milionky jsou chcípáci od samýho začátku, další je na řadě. Na lantánách mám molice, Mospilan je k ničemu. Každej den je sprchuju, prý nemají rády průvan a vlhko. :P
Jo, a hořcový stromky letos končí, jsem se rozhodla. Se na ty košťata dívat už nebudu. :unsure:
DSC000155.jpg

DSC000135.jpg

DSC000078.jpg

DSC000019.jpg

DSC000532.jpg

DSC000512.jpg

DSC000443.jpg

DSC000142.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Jikra, Ajka, alenak, Marta, alcearosa, rok.zaruka

Osázené nádoby 21. čec 2017 22:42 #320052

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
mě ty vaše květináče dostávají! .....máte to ženy božské!....jako fakt!
se přiznám že na takové kombinované květináče nemám trpělivost.....se bojím jak to odkvete co s tím pak....navíc jak píše Gabča molice,sviluše,padlí......hmhhh......takže spíš vybírám,co vydrží pospolu více let.......ale letost sem se hecla (samozřejmě pod tlakem tohodle fora a těch nádherných fotek) a mám taky kombinaci....:-D...bohužel ty patio růže jsou tak chabrus na zdraví:-(...už se do ni pustila rez...ale na to že chcípala,koupená za babku ve slevě,narostla krásně!

růže,kapradina,hakonechloa
IMG_5215.jpg

no....a tu jen ukázka záměru,který moc nevyšel....čechrava mi trochu decimuje hostu:-D...takhle je mám asi 3 nebo 4 rokem....jedné přibývá, druhé ubývá:-D.....ty dva kolem,to jsou květináče na vzkřísení polomrtvolek...ale asi k nim taky něco doplním:-)

IMG_5217.jpg

IMG_5216.jpg
Poslední úprava: 21. čec 2017 22:46 od rok.zaruka.
Následující uživatel poděkoval: Jikra, Ajka, alenak, Marta, Gabča, alcearosa

Osázené nádoby 21. čec 2017 22:49 #320053

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Gabčo, vždyť to máš nádherný :woohoo:
Taky mám na lantanách molice, celkem jsou v pohodě ty, kde jsou k nim v truhlíku přisázeny molice ( plectrantus) a na milionkách jsem dnes objevila mšice :angry: , růžová bacopa mi zaschla celá a ty schnoucí konce větviček mi dělá vějířovka :unsure: . Na jiřinách mám padlí ( proto taky ta jiřinka v tý nádobě tak klempíruje, nejsem schopná to stříknout :unsure: ). Surfinky v nádobách na zemi žerou slimáci, no prostě boj :angry: , ale zatím myslím vyhrávám ;)
P1070583.jpg

P1070651.jpg

P1070652.jpg

P1070519.jpg

P1070648.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jikra, alenak, Marta, Gabča, alcearosa, rok.zaruka

Osázené nádoby 21. čec 2017 22:57 #320054

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Rok.zaruko, ty astilbe jsou úžasný :blink: , přejdu na jejich pěstování v květináči ;) , v záhonech je to podobný boj jako s hortenziema.
Jinak, trvalky moc v nádobách nekombinuju, ostatně tak mám vlastně jen hortenzie ( kvúli PH a zálivce) a hosty ( kvůli slimejšům ). Občas něco více či méně úspěšně přisadím - fotky dám do příslušných diskusí.

Osázené nádoby 03. srp 2017 21:02 #320302

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Všichni máte zajímavě a kompozičně krásně osázené nádoby. Je vidět, že rostlinám svědčí keramika, která se nepřehřívá a hlavně vaše úžasné nápady jak co s čím sesadit, aby vypadalo i prospívalo. Krása.
Mám 14 umělohmotných truhlíků s tyrolskými muškáty, kterým přehřátí nevadí, ale moje růže na terase by si také zasloužily lepší podmínky. Musím se polepšit , Florentina, i olověnec zatím zvládají i dost kvetou, snad se dočkají na jaře.
Olověnec se nevejde do záběru celý , dám aspoň vrchol nebesky modré, pro kterou ho pěstuji.

P1020530.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., HonzaPM, Ajka, alenak, Marta, Gabča, bradhal

Osázené nádoby 04. srp 2017 21:09 #320312

• Gabča
  • Platinum Boarder
Lantány už to rozjely. A ledovky jsou taky držáci.
DSC000022.jpg

DSC000032.jpg

DSC00001.jpg

DSC000042.jpg

DSC00006.jpg

DSC00101.jpg

DSC00099.jpg

DSC00110.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., varouch, quendery, Ajka, alenak, Marta, rok.zaruka, bradhal

Osázené nádoby 05. srp 2017 09:51 #320319

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Gabčo, tvé lantány, to je nádhera, záplava květů a barev. To se uzalejváš, že. Mně každý den v té sahaře
trvá 2,5h než zaleji celou zahradu. Na jižní terase mně vydrží jen tyrolské muškáty i pro surfinie je moc horka, rychle nakvétají a vybíhají - už není na ně nejlepší pohled.

Osázené nádoby 05. srp 2017 17:54 #320320

• Marta
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 211
Gabča, prosím, aké trávy máš za tým keramickým korytom? Veľmi pekná kompozícia. Mimochodom, obdivujem každého, kto dokáže ošetrovať a upolievať toľko hrncov s rastlinami. Ja som mala len jeden bobkový list a hostu Big daddy - ten minulý čas je realita.

Osázené nádoby 05. srp 2017 23:27 #320325

• Gabča
  • Platinum Boarder
Marta napsal:
Gabča, prosím, aké trávy máš za tým keramickým korytom? Veľmi pekná kompozícia. Mimochodom, obdivujem každého, kto dokáže ošetrovať a upolievať toľko hrncov s rastlinami. Ja som mala len jeden bobkový list a hostu Big daddy - ten minulý čas je realita.

Marto, ta kvetoucí vlevo by měla být nějaká metlice trsnatá, vpravo je dochan, ale ten nekvete.
Dochany mi poslední roky stávkují. Tehle jsem přesadila zepředu z vřesoviště, tak je aspoň hezky zelený.
Následující uživatel poděkoval: Marta
Moderátoři: Eva L., Květa