Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Osázené nádoby

Re: Osázené nádoby 18. dub 2011 17:40 #250119

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
já nevim, já furt makám!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo:
ale jo, stíhám to v pohodě.....víš jak, jsem sama, nemám nikoho než Jennynku a ta moc práce nedá :-) Tak kmitám mezi bytem, zahradou a v zimě ještě i o víkendu mezi bytem našich :-)
já zapomněla....ještě mám hugouše :-)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Osázené nádoby 18. dub 2011 17:49 #250123

• Rhea
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 834
Jsem vlastně zapomněla na pomocníka Jenynku, to bude ono :laugh:

Re: Osázené nádoby 21. dub 2011 12:49 #250479

• chrast
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 301
Rhea napsal:
Chrast, prosím poraď, jak se o mandevilu - sundavilu starat přes zimu? Máš ji nádhernou.
Tři roky po sobě jsem je koupila, přes léto nádherné, přes zimu vypadaly životně a vždy počátkem jara chcapnou. Zkoušela jsem zimovat v relativním chladnu do cca 15°C, letos v teple obýváku, zalévat, nezalévat. Výsledek - jsou K.O.

Rheo, nepřezimuji, nemám jak. Na chalupě jsme přes léto a na zimu jezdíme do bytu v paneláku. Zvedli mi důchod, tak jsem to hned přepočítala na kytičky a dopřála si už velkou sundavillku, vlastně dvě

Re: Osázené nádoby 21. dub 2011 16:40 #250493

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Rhea napsal:
Chrast, prosím poraď, jak se o mandevilu - sundavilu starat přes zimu? Máš ji nádhernou.
Tři roky po sobě jsem je koupila, přes léto nádherné, přes zimu vypadaly životně a vždy počátkem jara chcapnou. Zkoušela jsem zimovat v relativním chladnu do cca 15°C, letos v teple obýváku, zalévat, nezalévat. Výsledek - jsou K.O.

Já ji mám asi 4 roky, zimuju zhruba stejně jako oleandry, při minimální zálivce od 3 - 10°C v zz (orientované na severozápad) pak skoro všechny listy ztratí, asi v březnu začíná rašit, tak malinko přidám na zálivce. Letos, resp. vloni kvetla do vánoc, začátkem dubna začnu přihnojovat, teď už jsou vidět pidipoupátka. Některé šlahouny ale zůstanou suché, ty ostříhám, když je jasné, že už nenaraší.

Romano, nemám slov....ty se asi opravdu nemáš čas nudit :up

Re: Osázené nádoby 21. dub 2011 17:31 #250501

• Rhea
  • Platinum Boarder
Chrast dobře uložená měna :up Já kupuji mláďata na trhu za pajdu.

Danah, děkuji, letos jim určitě opět neodolám a koupím nové. ZZ ani prosklenou verandu nemám, ale zkusím dle tvých rad v pokojíku, kde netopíme. Nové slaboučké výhony začaly vždy růst tak v lednu, možná jsem je měla začít hned přihnojovat a nechcaply by.

Re: Osázené nádoby 21. dub 2011 18:06 #250507

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Taky mi spíš náhodou přezimovalo Osteospermum...jsem ho šoupla k břečťanu do mísy před příchodem mrazíků, protože pořád kvetlo, tak mi ho bylo líto ostříhat... a kvete furt, ani jsem nehnojila.

DSCF7132.JPG
Následující uživatel poděkoval: Rhea, jaja99, Kaja, lanling, JaninkaH, grimmh

Re: Osázené nádoby 21. dub 2011 19:06 #250522

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Danah, děkuji, letos jim určitě opět neodolám a koupím nové. ZZ ani prosklenou verandu nemám, ale zkusím dle tvých rad v pokojíku, kde netopíme. Nové slaboučké výhony začaly vždy růst tak v lednu, možná jsem je měla začít hned přihnojovat a nechcaply by.[/quote]

Rheo má zkušenost: letos mi na podzim obě omrzly- nestačial sem je včas uklidit, schodily všechny listy mrazem,... zimuju je na oknech normálně v bytě,-jiné místo nemám zatím to jde, jednu jsem po zmrznutí ofikala na 25cm, druhou prostříhla do vánoc obrazily nové listy, zalévám je pořád jen tak cmrndnu, jedna je venku už 14 dní zdálo se mi že ma nějaké savé potvory tak šla na terasu, aby to nechytly rajčata a papriky. Včera sem je přesadila obě a dala nové opěry, zítra pofotim. Ale před tím mi zhebly 2,..... tak nevím v čem to je, letos zase zhebla mamce a to uklidila včas,...TAk asi jak kdy,..:)

Re: Osázené nádoby 21. dub 2011 19:58 #250544

• Rhea
  • Platinum Boarder
Lenpel, uklidila jsem je vždycky včas, letos jsem je právě měla na okně v obýváku a opět jsou v háji, potvory. Taky mě napadlo, že je jich třeba víc druhů i když vzhledem takřka totožné? Nevím. Každopádně je opět zkusím přes zimu uchovat a všem vám moc děkuji za rady, jak na ně, potvůrky krásný.

Re: Osázené nádoby 22. dub 2011 05:06 #250563

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
mně letos sundavila přezimovala v kuchyni, na zemi před balkonovým oknem.......loni mi taky nepřežila zimu. Tak nevím. Tahle má asi 1,7 m šlahouny, omotala jsem jí, dneska vemu na zahradu a dám k ní oporu, odsypu trochu hlíny a přidám novou, s gran.hnojem, ať má holka živiny. Uvidíme, jak poroste a pokvete.

Re: Osázené nádoby 22. dub 2011 12:43 #250615

• Rhea
  • Platinum Boarder
Romano, až ji dáš ven, prosím vyfotíš?
Moderátoři: Eva L., Květa