Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Ostrůvek

Re: Ostrůvek 05. kvě 2011 21:13 #252396

• Catie
  • Junior Boarder
  • Kdekoli zasejeme sny, vykvetou růže.
  • Obdržená poděkování 18
Díky moc, už se mi něco začíná trošku klubat v hlavě :)
Ten náčrtek vložím větší, ořešák už tam totiž je - ten strom v pravém dolním rohu (je tam psaný Mars, ale ten přišel jinam a tedy je Sychrov), vedle oskeruše.

Zuzko díky, já jsem se bála, že mi pod ořešáky nic neporoste, tak tohle slyším strašně ráda :woohoo: Neukázal bys fotku, sííím?
Poslední úprava: 05. kvě 2011 21:14 od Catie.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Ostrůvek 05. kvě 2011 21:34 #252397

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Byla bych spíš pro ořešák než pro borovici. Taky je pod ní sucho a blbě tam rostou kytky. Pod ořešákem mi jdou nádherně čemeřice. Jediná nevýhoda je při sbírání spadaných ořechů, že je musím hledat.
Poslední úprava: 05. kvě 2011 21:35 od hespa1.

Re: Ostrůvek 06. kvě 2011 04:23 #252401

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
Catie, ořešák má hanajohana, já ne. Ale ona si to přebere.
V každém pádě, bude-li pod ořešákem lavička, tak tam zas toho tolik růst nemusí! :)

Re: Ostrůvek 06. kvě 2011 04:41 #252406

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Ořešák není špatný, ale pokud už tam jeden je...
Navíc, rozhodně není 6m :D a korunou by asi po čase schoval tak 2/3 ostrůvku. A sice pod ním ledacos roste (a ne, že ne ;)), ale spíš bych ho dala jako domovní strom, než součást pásové výsadby.

Re: Ostrůvek 06. kvě 2011 07:14 #252422

• mimca
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 98
Ahojte dievčatá, pridám sa k vám do diskusie.
Ja sa prikláňam k boroviciam aby sa vytvorilo prepojenie s lesíkom, ktorý má Catie za záhradou. Umiestnila by som ich tak nejako v strede toho ostrovčeka a po jeho koncoch by som dala nižšie listnáče a kry. Pokúsila som sa to nakresliť do plániku, červenou sú borovice, žltou listnáče. Po vonkajších okrajoch tých borovíc by potom šli umiestniť tie záhony, z juhovýchodnej strany ruže a severozápadnej vresovište.
plnCatie.jpg

Doma mám tri 25-30 ročné borovice, majú výšku asi 8 m, priemer koruny do 5m. Pod jednou sa pokúšam o záhon, ale nestíham polievať, rododendróny a hosty čo som tam mala postupne odišli do večných lovíšť a azalky sa ešte trápia, jediné čomu sa tam darí je geranium macrorrhizum. Preto by som tie záhonky odporučila Catie umiestniť po vonkajšom obvode koruny borovíc.
Avšak Catie bude tie borovice ešte len sadiť a kým vyrastú, to potrvá a do tej doby tam môže byť hocičo, ja by som tam dala nejaké nenáročné kry, čo jej nebude v budúcnosti ľúto obetovať keď borovice dorastú.

mimca
Následující uživatel poděkoval: Catie

Re: Ostrůvek 06. kvě 2011 08:20 #252438

• Catie
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 18
Mimco, jo jo jo, nějak tak bych si to představovala :) Jen asi místo těch listnáčů (pokud myslíš stromy) tak možná spíš keře, nenapadá mne moc listnatých stromů, které by zůstaly nevysoké :(

Zkusila jsem tohle, ale nevím, jak by to vypadalo reálu (doplněno o některé zmíněné detaily jako smrková "zeď" a bříza)

pokus.JPG

Re: Ostrůvek 06. kvě 2011 08:46 #252442

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Catie, takhle by se mi to líbilo taky :)

Re: Ostrůvek 06. kvě 2011 10:29 #252456

• mimca
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 98
takto by to mohlo byť pekné, mne sa tam tých stromov zdá málo ;)
tam kde máš kruh pre pinus sylvestris, tak by som dala spoň tri kusy do trojuholníka, a nejaké listnáče by som doplnila, okrem ruží tam máš všetko stálozelené rastliny, tak aby to bolo trochu pestrejšie
nižšie listnaté stromy by mohli byť: magnólie, sumach-rhus typhina, javor-acer tatarica ginala, hloh- crataegus laevigata Pauls Scarlet, okrasná hruška- pyrus calleryana, tamariška, parrotia persica...

ja uvažujem o podobnom ostrovčeku ako ty, akurát to budem mať obrátene, budú tam hlavne listnáče, kostru tvoria jaseň, hrab a liriodendron, doplnok budú jarabiny a javory obyčajné nie japonské, do toho sem tam ihličnan a všelijaké nižšie listnáče budú rôzne rozmiestnené na pozemku, mám veľmi rada stromy

Re: Ostrůvek 06. kvě 2011 10:51 #252458

• Catie
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 18
Mimco, jen tak dál :woohoo: Hloh beru a tatarský javor také (hledám kolik dorůstá), rhus typhina se mi zdá, že je škumpa - tu máme jednu před brankou. Magnolie mám moc ráda, ale nevím, zda by tam nevypadala nepatřičně :unsure:

Stromů je málo jen zdánlivě, zahrada pokračuje doprava, tam je megavzrostlá jabloň (původně jsem myslela podle tvaru a velikosti že je to hrušeň, ale na podzim se proflákla), kus od ní jeřáb a přijde tam pár břízek a borovic - bude to pololes pro psiska, nad skálou les, naproti zahradě mokřad - listnatý les. Trošku se bojím, abych zahradu neutopila a šlo tam ještě nějaké sluníčko.
Poslední úprava: 06. kvě 2011 10:55 od Catie.

Re: Ostrůvek 06. kvě 2011 11:20 #252461

• Gabreta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 448
Šoupla bych tam nějaký muchovník, mně osobně nejvíc chutná lamarckii, ty tzv. vyšlechtěné kanadské z Bormata stojí za prd (možná ne všechny, ale ty moje určitě). Muchovník je krásný v květu i zbarvený na podzim, má chutné plody a vyroste jen do vyššího keře nebo nižšího stromku. Nebo se dá udržovat řezem, když by moc bujel.
Rozesmál mě ten "ostrůvek". Naše zahrada nemá ani polovinu jeho délky :laugh:
Moderátoři: Eva L., Květa