Pídila jsem se, ale žádné podobné téma nenašla, tak zkouším založit novou diskuzi
Už pár týdnů se snažím najít na webu nějakou inspiraci k "ostrůvkům" v zahradě, ale moc úspěchů jsem nezaznamenala

Vzhledem k rozloze naší zahrady, množství krtků, hryzců a vůbec jsem se rozhodla "umenšit" trávník a veprostřed udělat podlouhlý šišoidní "ostrůvek" (tedy spíš ostrov - na délku cca 25m a na šířku od 5 do 9m). Chtěla bych ho osázet nějakými stromy a keři, aby po čase tvořil předěl mezi dvěma partiemi zahrady (horní část je, či spíše jednou bude, vřesoviště, spodní "romantická" zahrada) a přibližně doprostřed nacpat schovanou lavičku nebo altánek, takové velesoukromé odpočívací posezení.
Pár stromů/keřů už tam mám (kroucenou lísku, mišpuli, lísku halskou, mahonii), ale je to zoufale málo, nedá to dohromady kloudně ani kostru a nějak mne v tomhle opustila inspirace

Prvotní představa byla něco jako "minilesík" jehličnatých stromů, které by doůstaly tak 5 - 6m, okolo vyšší keře, dál od středu sadové či historické růže do "romantické" půlky a rododendrony a pod. do vřesovištní. Nicméně jsem se zasekla na stromech a ne a ne se někam pohnout.
Poradíte, prosím?