zima u mna v zahrade :
(na radu tusim danah) som nic nestrihala, a paci sa mi to viac, ako minuly rok - zahrada nie je taka hola. je sice sucha, ale tak je to aj v prirode. takze mam napr. odkvitnute hortenzie, tie sa mi velmi pacia, samozrejme travy....
z toho, co nie je "suche" a je pre mna zaujimave:
TRAVY:
- kostrava medvedia (festuca scoparia) - som prekvapena, aka je nenarocna (je pod balkonom, ma sucho), ale krasne zelena aj v zime.
- carexy (aj ked ja mam tie druhy, co vyzeraju sucho cely rok

)
TRVALKY:
- cemerice, levandule, santolina
- heuchery su teraz hviezdy. mne sa pacia teraz tie oranzove, cervene, su vyrazne. Heucheru caramel mam 4x blizko seba, kazda je kusok ina, ale jedna je vyrazne cervensia nez ostatne.
- aster ericoides monte cassino (ci pringlei - nie je mi jasne, ci je to to iste ?) vyzera stale celkom dobre, je zelena, kopec kvietkov je suchych, ale kopec aj pekne rozkvitnutych.
- verbena bonariensis - pekne zelene stonky, podla mna je stale dost dekorativna.
- rozrazily - mam asi 4 rozne, jeden snad este stale kvitne (od leta), ostatne su sviezo zelene, akoby im ani zima nebola

aj vy to mate tak?
- kvitnu iberky a phlox subulata (candy stripes), ale to je tym pocasim
STALOZELENE KRIKY:
- bobkovisen (prunus laurocerasus etna), tej sa tu velmi dari, aj ked mala po minule zime spalene vrchne listy, dost rychlo sa zazelenala. mam ju pred branou, ludia sa stale pytaju, co to je, velmi sa im paci.
- lubovnik (trezalka)(hypericum calycinum hidcote)
- osmanthus - teraz vyzera ako tak, ale na jar je to vzdy priserne a dlho sa spamatava.
INE:
- perowskia - strieborne vetvicky, moc pekna, ked kvitne a pekna aj teraz
- ceresna - (prunus incisa kojo - no mai) - zaujimave cik-cak vetvicky
- kalina (viburnum bodnantense dawn) - zacina kvitnut
- hamamel (hamamelis x intermedia diane) - bude kvitnut neskor, ale patri do zimnej zahrady, mam ho moc rada.
- svida (cornus alba elegantissima) - cervene konare - vyrazna v zahrade, narezala som si ich aj do velkej vazy pri vchodovych dverach, zavesim nejake hviezdicky a bude vianocna dekoracia
KYSLOMILNE:
rododendronom (aj s prisypanim raseliny, v polotieni) sa tu nedari, azalky su na tom lepsie, vresy tiez nic moc. skimie moc nerastu, ale aspon budu kvitnut.
ale celkom bezproblemove a dost dekorativne v zime mi pripadaju vresovce erica carnea (kvitnu teraz , aj sa pekne rozrastaju) a pierisy.
snazila som sa zhrnut, co mam v zahrade. mozno nezaujimave pre skusenych, ale ked som tvorila zahradu, tento aspekt ma vobec nenapadol, kedze rastliny clovek prikupuje v sezone a vtedy vyzeraju dobre vsetky. prisla prva zima a bola som sklamana, ake mam hole miesta. tak som presadzala. teraz je aspon kde tu cemerica, heuchera....

urcite vas este nieco napadne. (ihlicnany som nepisala naschval)