Marto, je staženej z netu, myslím, že je z Anglie.
Ale je na něm krásně vidět, že jen ze dřeva to není dostatečné. Dřevo začne rychle hnít. Dokonce i ty drážní desky ( tj. lepené dřevěné desky, používané na vagony) už po 10 letech také začaly vespodu uhnívat. Tady to mají řešené nějakou folií.
O kompostu z palet jsem uvažovala také ( palety jsou pro mě celkem dostupné), ale obávám se, že ty mezery v prknech by mohly vadit - materiál poblíž těch mezer bude asi moc suchý na to, aby se tam žížalkám chtělo a bude nerozložený - muselo by se asi mnohem častěji přehazovat.
U modelu s plnými stěnami zase dochází k tomu, že vespodu už je to tak utemovaný, že tam nejde vzduch a proces neproběhne úplně ( kompost zavání). Ale to jsem letos vyřešila tak, že jsem nejdřív odházela to vrchní nerozleželé a pak jsem to rycími vidlemi rozvrtala, aby se tam dostal vzduch a za 14 dní byl kompost jako víno

.
Na tomhle typu se mi nejvíc líbí to, že bych si ty prkna mohla vyndat kvůli manipulaci. Teď se buď musím přes tu metrovou desku naklánět, nebo tam musím vlézt dovnitř ( boty jak prasátko)