Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zahradnictví, E-shopy, Výměny II

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 20. čec 2016 07:34 #311755

• jaru20
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 53
já vím. Koukala jsem se právě na Droždín. Červená plnokvětá za 240,- a růžová za 190,- Kč. Nevím jak velký květník.
Já jsem se domlouvala s dcerou, která bydlí u Olomouce, že se spolu zajdeme podívat na Floru a po cestě bych si zajela do Droždína - je to kousek. Ale dočetla jsem se na jejich stránkách, že se s nimi dá domluvit a na výstavu vezmou objednané rostlinky. Mohla bych vyzkoušet, jestli to funguje... ještě mě láká krvavěnka-SANGUINARIA canadensis
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 20. čec 2016 20:46 #311770

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Pro letošní sezonu jsem kromě tuzemských zdrojů nakupoval i ve třech zahraničních e-shopech. Poslední růže vykvetly a tak snad mohu hodnotit.
- Lens, zajišťovaný vavrouchem. Objednané 3 odrůdy bez záměn, sazenice ve výborném stavu, výhony bez skvrn, keře pěkné, kvetou. Věrko, ještě jednou díky.
- Rosaplant pl. Čtyři keře, čtyři odrůdy. Objednávám druhým rokem, loni spokojenost. Jedna sazenice s velmi malým kořenovým systémem, v průběhu sezony se srovnala, je to však záměna (objednaná Cocarde).
- Floribunda pl. Šest keřů, tři odrůdy. Na čtyřech keřích na výhonech podélné úzké větší černé skvrny, ostříhal jsem. Jedna sazenice asi zásah nepřežije (Old Port). Ostatní vytvořily pěkné keříky. Při vykvetení jsem zjistil záměnu u obou keřů Naomi R. Nereklamoval jsem.
Oba polské e-shopy mají bohatý, pro mne zajímavý sortiment, včetně novinek.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., zeuwicka, varouch, Vendy, Jikra, Genovesa, alenak, bradhal

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 28. čec 2016 22:33 #311944

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Dnes OBI Teplice, za cca 560,- Kč beetrosen, z těch si pamatuju jen Chippendale, ale měli asi 5-6 různých a pak měli za 319,- Meilandovky pod souhrnným názvem Meillove ( ale na rubu malinkatým písmenkem naštěstí i jméno kultivaru, ikdžy jen tou zkratkou Meilxxxx ). Zapamatovala jsem si jenom tuhle : helpmefind.com/rose/pl.php?n=53188 , měli určitě víc jak 6-7 různých ( i nějaké žluté a oranžové ).
Následující uživatel poděkoval: zeuwicka

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 28. čec 2016 23:18 #311950

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
To by mohly byt stejné, jako jsou v Brně - psala jsem pár dní zpátky:
Dále na stojanu růže s visačkami Meilove, stromkové i keřové. Bylo na nich vždy označení z registrace, takže názvy v závorkách jsem dohledala až doma na HMF: Meifarigou (White Meilove, Inner Wheel), Meilyxir (Mona Lisa), Meimilarn (Sunblaze), Meiprille (Sonja nebo Sonia Meilove, Sangria). S nimi tam bylo ještě pár Kordesových Kosmos Fairy Tale (Brindisi).
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 10. srp 2016 17:37 #312251

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
eshop.starkl.com/ruze-lady-perfume-110715/ Lady Perfume - nevíte náhodou co je to za růži ? dnes mi přišel katalog a má pěkné
eshop.starkl.com/ruze-amnesty-international-113250/ Amnesty Internacional - velice pěkná dokonce i jméno odpovídá

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 10. srp 2016 18:32 #312254

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Také jsem dnes dostala od Starkla katalog a všechny 3 růže, co mně zaujaly jsou od Delbarda . Pink Paradis, Lady Parfume i La Parisienne. Všechny zóna 6b, ale jinak nic víc. Objednala bych si tu třetí, a dala jsem špatně do tematu Neznámé růže prosbu, zda ji někdo nemá.Odolnost, kvetení atd.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 11. srp 2016 08:17 #312270

• Aglaé
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 197
Ad katalog - od kterých tuzemských, případně zahraničních, prodejců růží si, prosím vás, necháváte zasílat katalogy zdarma?
Vím jen, že David Austin jej má zpoplatněný(psal Honza, myslím).

Děkuju všem předem za odpovědi.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 12. srp 2016 21:46 #312310

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Vůbec netuším, jestli je nějaký takový k mání. Já jsem kdysi s nákupem dostala katalog austinek od Proplantu ( poslali ho sami od sebe, ani jsem nevěděla, že nějaký mají) - je to spíš takové skládací leporelo ( 3 nebo 4 stránky A4, jen fotky se jmény).
Následující uživatel poděkoval: Aglaé

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 12. srp 2016 23:33 #312314

• ivik
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 736
Austin zasílá zdarma
Následující uživatel poděkoval: Aglaé

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 16. srp 2016 14:56 #312346

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
Bohužel se mi v posledních dnech dost změnil život (samozřejmě k horšímu) a budu rušit objednávku u p. Šípa.

Je to Boule de Neige, Queen of Denmark (alba), Molineux, Comtesse de Rocq. a Tradescant).

Pokud byste měl někdo zájem, snad by to šlo ve Skaličanech "převést". Jinak tu objednvku ca za týden

zruším.
Moderátoři: Eva L., Květa