Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zahradnictví, E-shopy, Výměny II

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 11. čec 2016 06:01 #311220

• Marta
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 211
Láďa, bývame cca 18 km od hraníc s ČR a keď moja dcéra objednáva nejaké veci per internet z Čiech, tak si tovar dáva posielať na poštu Květná, kde má zriadené poste restante. Odtiaľ jej telefonicky oznámia príchod zásielky a máme malý výlet. Ale rastliny som si takto netrúfla objednať, predsa len je to živý materiál.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Láďa

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 11. čec 2016 20:17 #311234

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Nevím, kde tu je na to kolonka:
Starkl Čáslav výprodej růží v cenách 49-69. Od každé měli aspoň 6 kousků. Na odrůdy se mě neptejte, znáte je líp než já, bylo jich opravdu dost. Šetřila jsem peněženku na plaménky v Libicích, jinak bych naložila půl auta jenom u nich, rostliny dle mého laického oka slušné.
Parkon Libice výstava plaménků - výstavní ceny 100-130-200 (normálně 120-150-250) - teda doufám, mám celkem vařený mozek z toho výletu. Vybrat se dalo, měli i neco mimo uvedený seznam.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., varouch, alenak

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 16. čec 2016 19:43 #311579

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Jak u Pelcových na poli mimo Růžové dny?
Takhlenc:

Růže pokvetou až do konce září, po domluvě je možné i nyní školku navštívit
a sami si můžete odrůdy prohlédnout. Nemůžeme se Vám ale již z časových důvodů osobně věnovat
- probíhá plně sezóna očkování růží, množíme odrůdy na další rok.
Děkujeme za pochopení.
Následující uživatel poděkoval: bradhal

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 18. čec 2016 10:43 #311665

• jaru20
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 53
Dodávka z minulého týdne z LB. Nedali mi vědět, že kytky posílají, přišla až SSM z pošty. Ale poslali
to skoro obratem. Hezky zakořeněné,jen pivoňka EARLY SCOUT (nejdražší kytka) mini ocásek. Ale žije.
DSC01024.jpg

A nákup z Polska ze zahradnictví v Olze. Dá se platit kartou, ale i v Kč. Proti jiným obdobím malý výběr, chtěla jsem i nějaké skalničky, nekoupila jsem ani jednu. Nemají tam draho... nejdražší carexy, krásně narostlé, za necelou stovku.
DSC01026.jpg
Následující uživatel poděkoval: Evka, Jikra, alenak, Marta

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 19. čec 2016 14:14 #311716

• jaru20
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 53
Měla bych prosbičku :-) Nevíte někdo, jestli některá zásilkovka nemá koprovitou pivoňku - PAEONIA tenuifolia?
Našla jsem ji jen v Droždíně, ale ti nezasílají. Pokud bych se tam vydala, tak bych se neudržela, chtěla bych spoustu dalších pokladů a znáte to ...senevejde B)

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 19. čec 2016 15:38 #311717

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Kdybych ji měla, nabídla bych ti odkopek. Do Droždína bych se nevydávala. Pokud to nemáš za rohem teda.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 19. čec 2016 18:36 #311719

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Jaru, zásilkovka nevím. Koprolisté bývají v zahradnictvích zjara, cca zač. května, když nakvétají. Obvykle jsou hned vyprodané, takže pokud se ti nepovede sehnat, zkus časně zjara navštívit místní zahradnictví a objednat si jí u nich. Bývají dost drahé a tak je ne všechny zahradnictví zase berou, aby jim náhodou nezbyly :unsure: .

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 19. čec 2016 19:34 #311722

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Brněnské Obi - na stole půdopokryvné bílé, žluté, červené a klasické Fairy, vedle nich v podstatě totožné růže na kmíncích různých výšek, označené jen jako Princess a barva. Další info pouze obecné. Vedle o něco větší růže, pro změnu označené Queen. Ceny asi od 99 do 159, rostliny slušné.
Dále na stojanu růže s visačkami Meilove, stromkové i keřové. Bylo na nich vždy označení z registrace, takže názvy v závorkách jsem dohledala až doma na HMF: Meifarigou (White Meilove, Inner Wheel), Meilyxir (Mona Lisa), Meimilarn (Sunblaze), Meiprille (Sonja nebo Sonia Meilove, Sangria). S nimi tam bylo ještě pár Kordesových Kosmos Fairy Tale (Brindisi).

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 20. čec 2016 07:01 #311752

• jaru20
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 53
Díky za rady holky :-) Možná se vydám na podzim na výlet do Olomouce... dcera, flora, Droždín :-)))

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 20. čec 2016 07:12 #311754

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
jaru, připrav se na raketu. Koprolisté jsou drahé, protože rostou velmi pomalu, takže taky proto je prodejci moc neberou. Půlce lidí připadají předražené, když vidí za 2l kořenáč cenu kolem 200,- tak mrmlají, že prodejce je zloděj, ale neuvědomují si, že do té velikosti rostlina rostla klidně 8 let. Bývají opravdu na jaře, když mají napučeno na květ, na podzim nejsou pěkné, tak si myslím, že se ti budou shánět obtížně.
Moderátoři: Eva L., Květa