Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zahradnictví, E-shopy, Výměny II

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 18. říj 2016 19:40 #313598

• Gabča
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3236
Kdo má objednané růže od p. Šípa, tak už mi psali, že posílají. :)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Marqetka

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 20. říj 2016 00:15 #313615

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Ja uz je mam zasazene. Poslal mi je minuly tyden. Docela pekne. A hlavne mi to poslal pan tak, aby mi to doslo pred vikendem, protoze jsem mela jet na chalupu, kam se ted dlouho nedostanu. To me moc potesilo.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 22. říj 2016 08:06 #313624

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Starkl má tento víkend dopravu zdarma ;) .
Následující uživatel poděkoval: varouch, Marqetka

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 29. říj 2016 19:57 #313742

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Kdyby náhodou chtěl někdo v Hradci Králové sázet "obyčejnou"neznačkovou Brunneru,můžu se rozdělit.Na jaře je dlouho krásná,ale už mi lezla do růží a dusila je,musím ji omezit.Pokud máte zájem,napište mi,prosím,zprávu.

Tak už jsem brunnery udala,ale neumím to vymazat
Poslední úprava: 30. říj 2016 00:36 od jana H.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 02. lis 2016 21:25 #313853

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
Zkusila a objednala jsem si u firmy Florianus nějaké trvalky, dnes přišly, v naprostém pořádku, krásně prokořeněné,vše dobře zabalené,komunikace taktéž, spokojenost.Doporučuji :)
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 11. lis 2016 07:50 #314053

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Musím konstatovat, že od Pelců přišly krásné rostliny s krásnými kořeny. Nechápu, ale kořeny některé až půl metru dlouhé a nepoškozené ( já když vyrývám, poškrábu většinu kořenů rýčem :unsure: , takže musím pak hodně zastřihávat).

Dělala jsem fotodokumentaci ( pro případné reklamace ) a horkotěžko jsem našla 2 vady na 10 růžích, z nichž jedna se stejně odstřihne při jarním střihu ( možná to ustřihnu už teď) a druhá je tedy horší, napůl prasklá větev přímo nad místem roubování, ale má jich dalších několik, ani tohle není fatální. Jinak větve víceméně nepoškozeny. Na jedné jsem našla flíčky zřejmě po odstraňování trnů, ale jinak skvělá kvalita :up .

Mám jedinou výtku, pokud objednávám více ks od jedné růže, přijde cedulka jen na jedné z nich :huh: , to myslím není tak drahá věc, aby nemohla být na každé růži cedulka. Možná by to mělo logiku za předpokladu, že budou všechny růže zasazené v jednom chumlu, ale bohužel budou každá v jiné zahradě ( sdružená objednávka) :unsure: .

Jinak tedy měla jsem možnost vidět kvalitu růží zaslaných letos Starklem a donutilo mě to zrušit objednávku. Ona cena není jediné kriterium :unsure: . Brala jsem loni a předloni od nich pár růží, které se jinde těžko shánějí a míra poškození "pokožky" větví ( mechanicky i houbovými chorobami) se nedá s výše uvedenými vůbec srovnat. Povětšinou přežila 1 větev, kterou piplám, aby z toho vůbec něco bylo :unsure: .
Následující uživatel poděkoval: varouch

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 11. lis 2016 09:07 #314055

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Já mám od Pelců jen čtyři, přebíral manžel, založil do záhonu. Reklamovat nebudu, vypadají dobře, navíc coby začátečník to nepoznám. Od Dresly mi balík snad dojde dneska...putuje od pondělka. Když si něco objednám na netu, tak mám dojem, že bydlíme za polárním kruhem nebo v poušti nebo tak nejak. Chodí to sem vždycky týden nebo i víc (pokud vůbec).

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 11. lis 2016 10:02 #314057

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Od Pelců, odebírám růže 6 let a také vždy přijdou ve výborné kvalitě. Stejné zkušenosti mám s růžemi
od p. Šípa a dtto od Aronie - tu jsem zkusila loni. Teď čekám v jaké kvalitě přijdou ze Spomyšle - nakonec jsem podlehla kamarádce, která má slabost pro fialové, a objednala si také Blue Eden a Lavender ICE a k tomu
nízký Biedermeier. Až dojdou, poreferuji. Včera jsem zasadila pěknou sazenici Astronomie od Dresly, na tu se infantilně těším napřesrok.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 11. lis 2016 16:16 #314061

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Nevím, jestli ten nejsprávnější šuplíček. Dresla je taková trošku jiná zásilková služba než ty normální, obyčejné. Dnes dorazily objednané růže. Mám velkou radost a děkuju. A nebylo to se mnou tak jednoduché.I nějaké přiobjednání bylo. A vyšlo i to opožděné. :up

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 11. lis 2016 20:13 #314063

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Růže od Pelců mi dorazily hned na druhý den od odeslání. Nedokážu posoudit, jestli měly nějaké vady nebo ne, jsem začátečník. Jen můžu napsat, že vypadaly skvostně, kořeny krásné, musela jsem vykopat opravdu hodně hlubokou jámu. Ze Spomyšle jsem nakonec objednala obě Biedermeierky a k tomu Giardinu, švagrová si objednala s její kolegyní více růží, tak jsem se přidala. Zatím nedorazily, ale prý ještě ani nevyrývali, snad příští týden.
Moderátoři: Eva L., Květa