Musím konstatovat, že od Pelců přišly krásné rostliny s krásnými kořeny. Nechápu, ale kořeny některé až půl metru dlouhé a nepoškozené ( já když vyrývám, poškrábu většinu kořenů rýčem

, takže musím pak hodně zastřihávat).
Dělala jsem fotodokumentaci ( pro případné reklamace ) a horkotěžko jsem našla 2 vady na 10 růžích, z nichž jedna se stejně odstřihne při jarním střihu ( možná to ustřihnu už teď) a druhá je tedy horší, napůl prasklá větev přímo nad místem roubování, ale má jich dalších několik, ani tohle není fatální. Jinak větve víceméně nepoškozeny. Na jedné jsem našla flíčky zřejmě po odstraňování trnů, ale jinak skvělá kvalita

.
Mám jedinou výtku, pokud objednávám více ks od jedné růže, přijde cedulka jen na jedné z nich

, to myslím není tak drahá věc, aby nemohla být na každé růži cedulka. Možná by to mělo logiku za předpokladu, že budou všechny růže zasazené v jednom chumlu, ale bohužel budou každá v jiné zahradě ( sdružená objednávka)

.
Jinak tedy měla jsem možnost vidět kvalitu růží zaslaných letos Starklem a donutilo mě to zrušit objednávku. Ona cena není jediné kriterium

. Brala jsem loni a předloni od nich pár růží, které se jinde těžko shánějí a míra poškození "pokožky" větví ( mechanicky i houbovými chorobami) se nedá s výše uvedenými vůbec srovnat. Povětšinou přežila 1 větev, kterou piplám, aby z toho vůbec něco bylo

.