Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zahradnictví, E-shopy, Výměny II

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 11. lis 2016 21:41 #314065

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
Letos jsem žádnou objednávku :ohmy: u Pelců neměla, ale vždy jsem byla spokojená, ať to bylo v Sobotce, nebo teď na Skuřině. Jsou totiž velmi slušní a růže umějí . Už jen to, že informace na jejich vebu se většinou shoduje se skutečností a také je velmi málo :dry: prodejců, co takové info o růži poskytují.Informace, to jsou v dnešní době cennosti :) To jsou mé zkušenosti s Pelcovými :)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 12. lis 2016 11:40 #314071

• Luša
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 746
Ja som teraz prvý krát objednala od Starkla a som spokojna, prišli pekné silne sadenice,dúfam,że aj pekne prezimujú. Asi je to aj niekedy taká lotéria, aké sadenice pridu. Aj z overenỳch rużiarstiev môżu prîsť nekvalitné sadenice

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 12. lis 2016 13:04 #314072

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
od Starkla jsem brala - a vždycky slušné sazenice růží . :up

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 12. lis 2016 15:09 #314074

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Kajo, od Starkla jsem dorazila teď. Růže nebyly vůbec cílem cesty. Hlavní se sousedkou vánoce. Ale stavila jsem se i v kanceláři ve snaze pártrat dál po Perfume Kisses.Myslím, že my jsme toho vypátrali asi víc než tam. Paní mi říkala, že ani z centrály nedostávají žádné zvláštní popisy oč se jedná, dohledávají si sami a tady byl i problém fotky. Já kupovala ještě bez. A že třeba od Delbarda dostanou katalog jen s fotkou bez dalšího popisu. Jak už jsem poučená odsud :laugh: , tak jsem se schválně šla podívat na růži, zatím jsem viděla jeden druh ale určitě přibydou, pod skupinovým názvem, jak mají třeba francouzské venkovské, tak babylonské oči. Jméno Julie a přesně tahle fotka ruze.wi.cz/fotogalerie/julie-delbard-2.html. To jsem dopátrala celé až doma. Rostliny se mi nezdály špatné.Ale byla zima, tak jsem se zas tak nehrabala. I když ode dneška je sleva 30 procent na všechno venku. Tedy i růže.
Jen mě zarazila jedna věc a to nevím, jestli je dobře nebo špatně. Jak je tahají brzy a voskují, tak některé už obrážely. I pár mladých skoro lístků měly.Zjara by to logicky bylo dobře, žijí. Ale co se stane s tímhle přes zimu, asi zmrzne a obrazí to znova?
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 12. lis 2016 15:34 #314075

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
hmm- tak to teda taky nevím . akorát co vím, je že růže mají záložní pupeny. takže když třeba na jaře něco umrzne. tak vyraší později další - nové . ale co to udělá se zavoskovanými ??? :S
co jsem se v jejích katalogu dozvěděla je - že teď už si dost růží pěstují sami na svém pozemku .
Poslední úprava: 12. lis 2016 15:35 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Regina

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 12. lis 2016 16:03 #314076

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Těžko říct, růže se tím určitě vysiluje a pokud není zakořeněná, jede z jakýchsi "zásob", takže zjara by mohla mít velký problém. Oni to asi dají někam do skleníku a tam se normálně vyvinou listy ( ale současně budou v květníku vytvářet kořeny). Pokud takhle vyraší prostokořenná růže, je to problém :angry: .
Následující uživatel poděkoval: Regina

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 12. lis 2016 18:33 #314081

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Jano, a to bude možná problém, o kterém jsem uvažovala ale trochu jinak. Uplně nevím, co s těmi růžemi dělají.Do skleníku rozhodně ne, si myslím. Tak zjara nevypadají.Možná to je důvod, proč je tam zjara tolik mrtvolek růží. Ne to, že by se na podzim neujaly, ujmou, ale pak následuje, pokud je teplo a tahá se brzy,že vyraší a pak zmrznou a zjara těžko obráží.Nikdy jsem o tom tak nepřemýšlela ale jak jsem se tam šla podívat na ty babylonské oči, co to vlastně vůbec je, tak toho měli spousty. ale fakt spousty. A to už teď, byť i se slevou, nikdo nevykoupí.Já jsem si vždycky myslela, že se neujaly. Ale asi to bude trochu jinak.Z toho bych vyvodila, že pokud se kupuje na podzim, tak asi spíš vzít ty nenarašené. I když je to dokola, pokud mají stejné zacházení, tak by měly narašit prakticky všechny. :laugh: Asi je pak lepší jaro.

Kaaj, určitě bych řekla, že pěstují. V řeči o původu růží, mi paní inženýrka říkala,že oni jediné co dostanou je, jestli je růže licencovaná nebo ne a podle prodeje pak asi něco platí. Ale to šlo kolem mě tak nějak, nebyl důvod dotazů. A tohle je mi celkem jedno.
Poslední úprava: 12. lis 2016 18:38 od Regina.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 12. lis 2016 19:42 #314083

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Přišly vám už růže ze zahradnictví Spomyšl,kdo jste měli objednané?

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 12. lis 2016 19:43 #314084

• ivik
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 736
Růže od Starkla mně rostou dobře, žádný problém jsem nikdy neměla, ani s jarními, ani s podzimními. Voskované nebývají, zabalené jsou dobře, ve vlhké dřevité vlně. Některé rostliny od něho bývají trochu menší, ale dobře zapěstované, takže hodně rychle velikost dohoní. Já si nestěžuji

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 12. lis 2016 20:48 #314085

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Z letos objednaných růží přišly nejdříve Lensovy od Varoucha, jako obvykle ve výborné kvalitě i ceně.
10.11. přišly od Starkla (po upozornění Jany na cenu bez poštovného) objednané 3 kusy. Jeden v excelentní kvalitě a zbývající dva v mizerné - dva velmi krátké kůlové kořeny bez větvení. V zahradnictví Spomyšl jsem zásilku růží urgoval. Byl jsem informován, že vyrývat růže budou po 15.11. a pak začnou posílat. Na námitku, že může zamrznout, mně paní rezolutně pravila, že by muselo mrznout měsíc, aby půda zamrzla. Navyvracel jsem jí to. Čekám, sortiment za to stojí.
Následující uživatel poděkoval: Evka, Ajka
Moderátoři: Eva L., Květa