Bohužel pochybuju, že po zimním skladování by mohly být růže (zaslané jako reklamace) v lepší kondici, než jsou teď napodzim. O výhodách podzimního sázení, případně ztracené sezoně (pokud zjara nebudou mít co zaslat jako náhradu) ani nemluvě
Nevím, ale kdyby mi v pekárně vnucovali seschlé, napůl rozlámané a možná i už naplesnivělé rohlíky, asi bych si nedala vnutit myšlenku, že by stále ještě mohly být jedlé

.
EDIT:
Ať kupuju rohlíky, salát, nebo růže, očekávám, že mi obchodník nabídne zboží 1. jakosti. A pokud nemá, je povinen na to upozornit a já s tím můžu a nemusím souhlasit, ale rozhodně nepřipadá v úvahu, aby za takové zboží požadoval plnou cenu.
Pohybuju se v obchodě dost dlouho a nikdy bych se neodvážila zákazníkovi prodat nejakostní zboží a čekat, jestli si toho všimne. To, že se stavějí kladně k reklamacím, to je chvályhodné, ale mělo by to být naprosto samozřejmé. Co mně na tom vadí, je, že vnitřní kontrolou takové růže vůbec projdou k expedici. A to, že za reklamované růže ( flekaté jak hyena, že by si toho musel všimnout i lajk) pošlou úplně stejné chudinky, to už je úplné pohrdání zákazníkem. Protože když už by se mi stalo, že mi zaměstnanci pustí "do světa" něco takového ( ano, lidi dělají chyby a nikdo není neomylný a sehnat dobrého zaměstnance není žádná sranda), tak bych si tedy dala setsakra pozor, aby reklamace byla vyřízema naprosto ku spokojenosti zákazníka.
Protože první, co mě ve chvíli, kdy pošlou jako náhradu úplně stejně flekatou ( tj. prakticky nepoužitelnou) růži je, že jich tam těch flekatých zřejmě mají celou hromadu a je tedy prakticky nemožné z té hromady vybrat nějakou zdravou růži, kterou by poslali náhradou. Druhá možnost je, že jsem měla smůlu, všechny ty růže byly zdravé, jen já dostala tu vadnou. Pak jsem buď při reklamaci měla obrovskou smůlu, že na mě opět vyšla ta vadná, nebo že mi schválně poslali vadnou.
Ať už to bylo jakkoliv, vypovídá to velmi o vztahu k zákazníkovi. A to bez ohledu na to, že třeba zbytek růží (mrkví, rohlíků) mají naprosto v pořádku a vždycky měli.