Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zahradnictví, E-shopy, Výměny II

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 30. říj 2017 20:30 #320864

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Moje zkušenosti s e-shopy loni na podzim a na jaře:

Lukon bulbs
Na základě Aleniných fotek jsem objevil krásu lilií, objednal jsem i denivky, pivoňky, kosatce, tulipány a narcisy. Nádherný katalog, novinky, ceny příznivé, znáte to. Kvalita velmi dobrá, některé pivoně vykvetly hned na jaře. Ale! Záměny v cca 3O procentech, většinou u dražších odrůd. Reklamace přijímají ale není vyjímka, že dodají zase záměnu.

Agel rosen
Sazenice kvalitní, pokud si vyberete a zaplatíte, výborné. Pokud chcete komunikovat, špatné. V němčině i angličtině. Zkontrolujte si obrázek u názvu růže. Mně se stalo, že u objednané Sunset Boulevard byl obrázek snad Samaritan a tuto také dodali.

Rosen direkt
Sazenice kvalitní, bez záměn, komunikace bez problémů.

Zahradnictví Spomyšl
Objednal jsem 4 růže, 2 z nich nikde jinde neměli. Jedna byla dost poškozená na krčku, jedna záměna (místo Soul dodali červenou sadovku), jedna zatím nekvetla. Ted na podzim jsem si chtěl zase koupit, ale původně měly být růže po 2O.10., pak do 29.10. a poslední informace je do 15.11. Tak jsem rezignoval.

Floribunda
Kvalitní sazenice, lákavý sortiment, ceny příznivé. Ze tří objednaných růží jedna záměna. Místo Guillotovy Notre Dame du Rosaire dodali poloplnou žlutou vysokou (snad popínavku), s originální Guillotovou visačkou N. Dame. Fotky jsem poslal v létě s reklamací, avšak odpověděli mně, že mám znovu reklamovat na podzim, s novou objednávkou. Protože z jejich sortimentu už nic nepotřebuji, musel jsem tuto růži objednat jinde (mám mezeru v řadě Guillotových růží).

Guillot
Nejlepší sazenice, bez záměn (i když moje letošní květy Francis Blaise nebyly tak krásné, jako Eviny).

Kalbus
Objednával jsem letos 20.10., dnes jsem dostal zprávu, že růže posílají.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, varouch, quendery, alenak, alcearosa, luci, rok.zaruka, bradhal, LucieT a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 31. říj 2017 08:06 #320871

• luci
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 995
grrr jste mě nakazili že mám sto chutí objednat taky růže ...
přesazováním jsem zničila 14 leté austinovky tak pokukuju po nových ale nemám je kam dát dokud se nepokácí 15m smrk grrr
Následující uživatel poděkoval: Ninkwen

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 31. říj 2017 11:50 #320881

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
www.zahradnictvi-aronie.cz/Anglicke-ruze...d-Austin-c12_0_1.htm -tady mají kolegyně dobré zkušenosti ..
teprva ted´ jsem zjistila , že jsou skoro vyprodaní . pokud se týká angličanek :(
Poslední úprava: 31. říj 2017 12:07 od Kaja.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 31. říj 2017 12:14 #320882

• luci
  • Platinum Boarder
no právě musela bych je mít zabookované x měsíců předem .... teď už mají jen zbytky co se mi nehodí ...

má zkušenost s austinovkama je od Pelců, Chládka a Líbeznic ...
u Pelců jsem je měla jako prostokořenné ... trvalo x let než růže narosly a bohatě kvetly ... kdybych je nezahubila přesazováním tak žijí dodnes ..
u Chládka když jsem koupila ty největší sazenice co dováží, tak tam mám ten efekt kvetoucího keříku mnohem rychleji a jsem s nima spokojená

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 31. říj 2017 12:35 #320883

• Ninkwen
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 126
jojo, také když jsem vybírala růže, a to bylo skoro před měsícem, už nebylo téměř z čeho...

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 31. říj 2017 13:19 #320884

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Zas ono to má taky něco do sebe - člověk víc uvažuje, jestli ty zbylé růže v nabídce opravdu chce. ;)
Já si nechávala prostor ještě na Dreslu, ale bohužel všechny co jsem chtěla už měla vyprodané. Což je vlastně taky dobře, stejně musím umístit ty objednané z jara, co teď putují poštou ze všech stran. :)

Kontejnerované růže nekupuju (nebo řekněme zatím), na mateřské mě opravdu limitovala jejich cena. ALe asi je to řešení, když to člověk chce mít rychle hezké.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 31. říj 2017 13:24 #320885

• Dita
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 676
V Arónii jsem na jaře objednávala 4 růže. 2 x Cubana, 1 x Alan Titchmarsh, 1 x Falstaff. Jedna Cubana super úžasná furtkvetoucí, druhá byla zaměněna za Larissu, které se u mě zatím zjevně nelíbí, neměla přírustky a ukázala dva pidikvěty, téměř celá opadala.. Alan "vyrostl" do výšky 20 cm, ukázal co do barvy a složení květu dokonalou miniaturu květu ve velikosti 3cm.. Oproti tomu Falstaff kvetl nádherně celé léto a nakonec vyhodil 4 pruty výšky 180cm zakončené květem... Takže u mě Arónie u mě má 3 hvězdičky z 5 ;)

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 31. říj 2017 16:51 #320890

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Z Aronie mám Lady Emmu Hamilton, kupovanou na jaře v 5l kontejneru. Po přesazení do zahrádky narostla asi 30cm a vykvetly asi 3 květy. Hned vedle ní mám Old Port od Lense, taky sázenou na jaře, ale prostokořennou. A vyrostla taky 30cm a kvetla 2 kvítky. Takže tu mám takový bonsai růžový koutek. :laugh: Oproti tomu všechno z podzimu vyrostlo přes metr a kvetly poctivě až doteď.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 31. říj 2017 19:28 #320894

• luci
  • Platinum Boarder
Mam smulu a shropshire mi vyprodali pred hodinou takze ruze odkladam na jaro a koupim ty velke u chladka.... pozitivni je ze na zahradu upichnu min 3 ruze :) jupiíi

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 31. říj 2017 19:45 #320895

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Luci, kdybys moc chtěla, tak tady ještě mají. www.anglickeruze.cz/3-rostliny?id_category=3&n=50
Moderátoři: Eva L., Květa