Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zahradnictví, E-shopy, Výměny II

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 27. pro 2017 21:15 #321455

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Jenom hlásím, že zahradnictví Aronie už má růže na předobjednávku na jaro. :)
www.zahradnictvi-aronie.cz/Ruze-c35_0_1.htm
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Kika, Láďa

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 31. pro 2017 20:50 #321490

• LucieT
  • Platinum Boarder
Tak už i Pelcovi mají nabídku na jaro. :ohmy:
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, alenak

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 07. led 2018 11:42 #321566

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Zahradnictví Aronie dává průběžně novinky. Někdo zde projevil nadšení z francouzek Fa Meilland - jsou tam.
Proti loňsku i nové historické růže. Trochu mně u některých chybí kvetení, ale to se dá vyhledat jinde.
Dosud jsem u Aronie byla s jarní dodávkou sazenic spokojena,snad se i letos zadaří. Někdo zde řešil problém, už si nevybavuji. Objednala jsem climber Souvenir de la Malmaison, s keřovou růží mám dobrou zkušenost, obzvlášť v minulé sezóně, jsem zvědavá jaká bude pnoucí. Myslím, že u toho neskončím,... jó předjarní růžové šílenství ... ...

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 07. led 2018 17:03 #321567

• Ninkwen
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 126
Já jsem už okolo Silvestra objednávala růže v polské floribundě, měli tam Mariitheresii, kterou jsem hodně chtěla a bála jsem se, že nebude:) Navíc manžel mi k vánocům vykácel část tují, takže mám kde sázet! Tak jsem ji vzala po třech kusech, ještě přibrala po třech Pastelu, jednu Angelu a jednu Luise Odier pro kamarádku:) Tak jsem zvědavá, kdy a v jakém stavu dojdou. Ještě mi doma čeká jedna Luise Odier na zasazení a dvě Granny, už aby bylo jaro....
Následující uživatel poděkoval: Malajkaa

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 08. led 2018 12:19 #321574

• LucieT
  • Platinum Boarder
Ještě se podělím s jednou pěknou zkušeností s objednávkou růží z Německa.
Ve středu 3. ledna jsem si objednala nějaké růžičky na www.rosenbaumschule.com/navi/shop/rosen/ páč, dlouhé zimní večery a tak... pro jarní výsadbu. Poslali hned obratem e-mail s údaji k platbě převodem, hned jsem peníze zaslala. Super. Ve čvrtek odpoledne 4. ledna sms od DPD, že mi zítra dovezou balík ze zahraničí. Málem jsem spadla ze židle. :laugh: V pátek dorazily moc pěkné růže, v bezvadném stavu, kořeny trochu přistřihlé, ale tak akorát, hned putovaly do kýble s vodou. V sobotu dopoledne šly do země. Ještě že je u nás už několik dní kolem 10 stupňů. Teda tak rychle nemám zboží ani z českých eshopů. :blink:
Jinak poštovné bylo 17,5 euro.
Následující uživatel poděkoval: Jikra, rok.zaruka, Dita

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 17. led 2018 11:18 #321629

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
Zdravím všechny stejně závislé a přeju vše nejlepší .... hlavně zdraví.

V posledním roce a půl jsem nucena omezit rozsah prací na zahradě a zbývající zjednodušit.
Nevím, jestli jsem zvolila správnou cestu, ale omezuji nějaké trvalky, likviduji nějaké starší a nevyhovující růže a chci nějaké nové doplnit.

Teď jsem se probírala internetem a mám v tom hokej. Chci se zeptat, kdo chodíte ke Starklovi - máte trošku přehled o sortimentu ve volném prodeji?
Zajímají mě mnohokvětky, sadovka/pnoucí trochu samonosná červená (ne řvavá), a pak bych si dala Elfe.
Jde mi o to, že i když bych si zorganizovala dopravu, abych nejela pro 1 nebo žádnou kytku.

Tak když si vzpomenete, dějte vědět. Zdravím fanynnka

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 17. led 2018 13:02 #321630

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Fanynko zdravím tě po dlouhé době.. taky přeji to zdravíčko :kiss:
pokud jde o růže od Starkla, mám dobré zkušenosti . ale brala jsem na podzim .Elfe mám od něho hodně let - bývá krásná .pokud jde o červenou - no nevím , jsou většinou výrazné .delší dobu mám třeba Piano. je to taková silná růže se silnějšími výhony- nepotřebuje oporu . . jinak jsem zaznamenala novinku , ale spíše červenou do fialova-Outa the Blue - má kořenitě vonět a opakuje . mnohokvětku -- dost lidí chválí Bordüre Apricot- tu nemám . já mám obdobnou Bordüre Champagne . ta je velmi hezká .
jinak se podívej - jarní nabídku dal i Šíp .www.ruzeskalicany.cz/ - snad i Pelcovi ..
Poslední úprava: 17. led 2018 16:03 od Kaja.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 17. led 2018 17:08 #321631

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Zdravím Fanynko, tak co se týče přímého prodeje u Starkla v Čáslavi, tak asi tak........byly jsme tam předloni se snachou a loni tam byla Alenka sama.....růže tam mají v kontejnerech a neskutečné množství druhů.....co srdce ráčí....loni, protože zřizuje novou zahradu, tak těch růží potřebovala vícero, tak jsme měly "konferenci přes mobil" snad hodinovou....chodila, hlásila co se jí líbí a já radila :laugh: Navíc tam objevila kontejnerový "doprodej",nějak jsme usoudily, že to jsou ty, co neprodal před rokem........stály 54,- Kč/ ostatní měli od 75,- do 145,-/ a nádherně prokořeněné..no nekup to. Alča jela domů s plným autem růží a spokojená. Tolik ke zprávě z loňského roku.....myslím, že letos by to snad bylo stejné. :whistle:
Už si moc nepamatuji, co všechno přivezla, ale Elfe určitě, pak Vierge Folle, Augustu Louisu, Marii Theresii.........
Poslední úprava: 17. led 2018 17:14 od quendery.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 17. led 2018 19:04 #321632

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
já si taky myslím , že u Starkla se dá slušně nakoupit .a ti, co to mají blízko - obzvlášť .

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 18. led 2018 12:05 #321633

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
Kajo Quendery díky za poznatky.

Asi to tedy nechám na toho Starkla na přímo, ještě musím zjistit, kdy začne prodávat.
Vybírám taky žlutou - podle fotek by se mi líbil Candlelight (mají ve Spomyšli - dostupné krkolomně),
v úvahu by přicházela Jiřina B. (nejsem si jistá, jestli není moc řvavá) nebo Marie Louise a u ní jsem rozpolcená. Všichni ji chválíte, květ je nádherný, kvete asi dost dobře - jen si nějak nevím rady s tou růžovou až červenou.
Moc by se mi hodila Sweet Haze, ale ta asi nebude.
Máte někdo Soul?
Moderátoři: Eva L., Květa