Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Pokojové a přenosné rostliny II

Pokojové a přenosné rostliny II 01. led 2017 10:17 #314686

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
No ono to není žádný zázrak. Spíš takové povzbuzení pro někoho, kdo je ještě nemá, že i s minimem péče může mít dlouhotrvající květy. Kdyby byly trsy rozdělené, přesazené do vhodnější zeminy, měly patřičnou výživu, asi by to vypadalo ještě líp. Cymbidia se mi líbí i proto, že snesou víc vody a i bez květů vypadají slušně, není to můrovec se čtyřma oslíma ušima. Pokud máte možnost zimování v chladu a světle, tuto orchidej doporučuju.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Pokojové a přenosné rostliny II 01. led 2017 16:10 #314689

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
No právě, to chladné zimování je kámen úrazu :unsure: .
Můrovec je jedna z mála orchideí, která zvládá teplé a suché prostředí panelákových bytů. Navíc, snese velmi lajdácké zacházení. V podstatě je lze zahubit jen přílišnou péčí :laugh: . Rozesmály mě oslí uši :P , mám je řadu let, ale tohle přirovnání mě ještě nenapadlo :whistle: .

Pokojové a přenosné rostliny II 02. led 2017 10:09 #314697

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Když už jsme u orchidejí, zkoušel někdo Vandu? Já dvakrát, bezúspěšně, v nějakém pořadu ji označovali za jednoduchou.

Pokojové a přenosné rostliny II 02. led 2017 10:23 #314699

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Vandy jsem kdysi dostala dvě- modrou a žlutou .. vydržely asi tři měsíce. poctivě jsem je mlžila - ale asi moc. odešly. a to byly každá za tisícovku . mrzelo mě to moc , byl to dárek od dcery.
Poslední úprava: 02. led 2017 10:24 od Kaja.

Pokojové a přenosné rostliny II 02. led 2017 13:18 #314702

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
Vandu jsem taky zkoušela, s nulovým úspěchem. Ale ty cymbida u Bradhal- těm se daří :) , i zelená kvete, to se mi nikdy nepodařilo, stále ji mám, velký trs, jen přirůstá :( , bílá i růžové vykvetly, ale zelená nikdy. Pro mě je nejhorší zimování a vloni jsem málo hnojila a zalévala. Dnes jsem je podrobila prohlídce a žádný puk na obzoru, třeba mě překvapí k jaru :)

Pokojové a přenosné rostliny II 02. led 2017 14:18 #314708

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN2184.jpg

tak nějaké ..přenosné'' . těch pět je v chodbě-- a asi půjdu z baráku brzy s nima :whistle:
Následující uživatel poděkoval: alenak, Luša, Regina

Pokojové a přenosné rostliny II 02. led 2017 17:20 #314712

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Regina napsal:
Když už jsme u orchidejí, zkoušel někdo Vandu? Já dvakrát, bezúspěšně, v nějakém pořadu ji označovali za jednoduchou.

Regino, nikdy jsem jí nezkoušela, moc náročná ;) , ale tady je o ní celá dlouhá diskuse : forum.living.cz/viewtopic.php?f=155&t=1877682&st=0&sk=t&sd=a
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Regina

Pokojové a přenosné rostliny II 02. led 2017 17:48 #314714

• Regina
  • Platinum Boarder
vanda1.jpg

Fotku jsem si vypůjčila z debaty od Jany. Tenhle způsob mě nikdy nenapadl. Měla jsem ji ve váze buď celou anebo druhá volně visela na okně. Člověk se stále učí. Občas jsem je viděla v jednom velkoobchodě kolem dvou stovek. Je otázkou, zda to bude kultivar, který ochotně kvete. Ale váza je ještě na půdě. :)

Kajo, nevystěhujou. Až přijde čas, pomůžou ti je vystěhovat na místo. Jsou nádherný.
Poslední úprava: 02. led 2017 17:50 od Regina.

Pokojové a přenosné rostliny II 02. led 2017 20:38 #314716

• ivik
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 736
Regino, na dno té vázy je dobré dát vodu. Ne aby byla až po kořeny, jenom aby se odpařovala a dělala vlhké prostředí pro kořeny. A má ráda hodně světla, snese i trochu sluníčka, ovšem ne jih v létě. V létě je jí dobře na zahradě třeba na stromě
Následující uživatel poděkoval: Regina

Pokojové a přenosné rostliny II 02. led 2017 21:16 #314718

• Regina
  • Platinum Boarder
Ivik, stromy jsem objevila v diskuzi.Věším tam už cymbidia na léto. Tam doporučovali třeba na některé kořeny navléknou zkumavku s vodou. Okno bylo severní, to už jsem zjistila, že není až tak dobře. Výborně tam teď rostou zavěšené rhipsalisy. To jsou nezmaři, snesou i větrání poměrně studeným vzduchem.Je to v koupelně, takže i na namáčení by to nebylo daleko. Ale sever prostě není to pravé ořechové. Foto jen dokumentačně, je tma. Ale myslím, že by tam nevypadaly dvě Vandy špatně.
Moderátoři: Eva L., Květa