Eli, podle mě, by ti cymbidium mohlo vyhovovat. Je pro zahradníky, kteří furt nemají čas.I jsem své pozorování prověřila na nějakém odbornějším foru. V létě visela na ovocných stromech na větvích. Šlo tam i slunce. Ne přímé ale psali, že i to může být. Skoro nepršelo, moc jsem zalívání nedala. Ale pak asi to nejdůležitější. Když už hrozily mrazíky, dala jsem ho pod střechu do altánku a tam se na ně trošku pozapomnělo. Asi zažilo teplotu trochu pod nulou. Tak mínus dva bych tipla. A přes den jasno, teplo. Bývají dost často takové podzimní dny. Podle odborníků prý tenhle velký rozdíl v teplotách podporuje kvetení. To jsem si věřila až teď. Prvotní bylo zapomenutí.Pak šlo do studené místnosti, kde se zimují fuchsie, muškáty i čtzři stupně tam byly. Jedno normální okno, takže i poměrně tmavo. Jestli jsem ho zalila jednou. Možná ani to ne. Včera jsem šla nahoru odnášet ještě zbytky vánoční výzdoby. A koukla jsem. Tak jsem ho snesla dolů, pořádně namočila a dala do poměrně chladnější chodby. Tak 18 tam bývá. To už ke světlu. Zítra vyfotím, ten klásek roste před očima. Přesazené nejsou už asi 4 roky.