Eli, prostudovala jsem pečlivě. V zásadě jsem něco podobného věděla, jak z toho ven jasné není. Z Průhonic jsem zjistila, že mám nádhernou sbírku hlavně těch terčovek, terčovníků a terčníků. Terčník je ten oranžový a zase letitá zkušenost, ten když se objeví, tak to má rostlina celkem spočítané. Já je mám hlavně na některých azalkách kolem jezírka. Svítí tam dost slunce, není to pro ně úplně nejlepší místo. Z toho dedukuju, že se objevují nejvíce na rostlinách, kterým se ne úplně daří. Azalky ve větším stínu to vůbec nemají. Kupodivu to není ani na prastarých a nepříliš udržovaných stromech na chalupě.Ani na snad sedmdesátiletých hruškách, které jsou tady a byly ponechány hlavně kvůli stínu a některé jsou i vykotlané. Takže nejsou v dobrém stavu. A je úplně jedno jestli jsou na větším či menším slunci.O zasolené půdě se ani kolem jezírka ani na chalupě hovořit vůbec nedá. Takže závěr je, vím, že nic nevím.
A často se objevuje na rybízech nebo angreštech.Stromkových. Jen jak trochu zestárnou.
Na chalupě prakticky exhalace nejsou, myslím průmyslové. Že tam starousedlící asi občas topí lecčíms, to možné je. V Kolíně jsou to i exhalace.