Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: jaro

Re:jaro 09. kvě 2010 08:59 #6576

• honey
  • Expert Boarder
...tak uz budou nase kocinky zase vesele. Ve ctvrtek jsem privezla fesaka kohoutka. Stal me dve stovky a navdavkem jsem panovi pribalila kontejner s Louise Odier. Byl rad. Rikal, ze se ruzim nejak zvlast nevenuje, ale ma jich na zahrade asi 100.. :-))
IMGP0469.jpg
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:jaro 09. kvě 2010 09:00 #6577

• honey
  • Expert Boarder
jeste jeden..
IMGP0467.jpg

Re:jaro 09. kvě 2010 16:22 #6590

• lanling
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 475
honey wrote:
tak jeden posledni jarni pohled na muj brezovy hajecek..

honey, ty břízky jsou nádherné..mohu se zeptat odkud jsou? mně jich tu pár planě roste, ale chtěla bych jich sem ještě pár dodat.. ale zatím nevím, kde nakoupit:( :) případně díky:)

Re:jaro 09. kvě 2010 18:44 #6594

• jalav
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 4
Já kdybych to mohl vrátit,tak žádné břízy na zahradu.Před 30ti roky jsem zasadil náletové sazenice a nyní maj 15m,nevím jak je porazit aby nezbořily barák.Nehledě na to,že nyní padají jehnědy,poté semínka jsou i za trenkama a na podzim fůra listí.Když je vítr,padaj suché větvičky,ubíraj živiny ostatním rostlinám.A to mám jen tři.
P1050228.JPG

Re:jaro 09. kvě 2010 19:04 #6595

• honey
  • Expert Boarder
porazit tak, aby spadly na druhou stranu od baraku, pripadne rezat po castech. S tim si kazdej dobrej lesnik poradi bez problemu.
Brizky z obrazku mam v rohu zahrady 4, patou mi zlomila jak sirku lonska cervencova vichrice. I ostatni jsou dost nakrivo, kuly je neudrzely...Vitr je u nas strasne silnej, protoze ma k "rozletu" dva kilometry placky k nejblizsimu lesicku. Vitr a slunce nas tady dost trapi, takze jsem se snazila trochu pozemek zalesnit, abych aspon v duchodu uzila prijemnej stin. S listim je pohoda - vitr ho nazene na jednu stranu zahrady k plotu, tam to jenom shrabu...

Brizky mam tusim dovezene z Kostelce nad Cernymi lesy. Tam maji hodne kvalitni stromy. Jeste mam dalsi 4 brizky podel baraku (na druhou stranu je pole, tak az budu kacet, tak to padne do pole :-) ...ty mam ze zahradnictvi v Obristvi, nebo jak se to jmenuje. Jsou to Jacquemontky, takze maji nadherne zarive bilou kuru... Az trochu poberu ten fotak, tak je nafotim :) Snazila jsem se jima zastinit JV stranu baraku, kde maji deti pokojicky, v lete sileny vedro a venkovni zaluzie nejdou namontovat. Tak aby se dum pristinil. Alergici nastesti nejsme :-)

Re:jaro 09. kvě 2010 19:10 #6596

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Taky mám břízky moc ráda, ale pozor na ten vítr v zimě jsou dost křehké. U zizku mají krásnou s červeným listím ;)

Re:jaro 09. kvě 2010 19:32 #6597

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Lanling, šla jsem do lesa, vyhrábla jednu náletovou břízku, asi tak metrovou, doma jí zasadila, po třech letech měla 5m, pak jí skolila vichřice Emma. Ale fakt nebyl problém s ujímáním, a vzhledem k tomu, že rády rostou v pískovém podloží, tak ani vykopávání nebyl extra záhul.
Taky miluju břízky, krásné jsou takové ty trojkmeny. Teď si piplám jednu náletovku, má asi 70cm, dosadím k ní borovici (v patřičné vzdálenosti).

Re:jaro 09. kvě 2010 21:44 #6598

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
honey wrote:
jeste jeden..
Honey, prozraď mijak se pipiny jmenujou, myslím plemeno nebo jak sed to nazývá:) Jsou krásní, by se mi líbili pro děti, jak moc jsou náročný?:)

Re:jaro 09. kvě 2010 23:14 #6607

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Taky se mi březový hájek líbí.
Pipiny taky.

Re:jaro 10. kvě 2010 00:22 #6616

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Jalav, aspoň se pod břízami nemusí sekat trávník a najdou se křemeňáky, ne? :)

Honey, no to jsou krásné kouličky!!!!
Moderátoři: Eva L., Květa