Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: jaro

Re:jaro 10. kvě 2010 07:18 #6621

• honey
  • Expert Boarder
Tomuhle zakrslemu drubezimu plemenu se rika "kočinky". Nejsou ale pry nejak zvlast preslechtene, takze maji naroky jako normalni slepice,tedy minimalni. Narozdil od klasickych slepic nejsou tak agresivni, proto se hodi k detem. Mam je od podzima, tehdy to byly 3-mesicni kurata. Poradne zacaly snaset na jare. Jedno vajicko obden, takove te velikosti XS. Kdyby mi ted dve mrchy nekvokaly, byli bychom uz vajickove sobestacny pri poctu 3 slepicky. Davam jim jenom vodu, psenici a nechavam je behat pres den po zahrade. Jeste pridavam nadrceny skorapky (veterinar mi ted rikal, at je prazim, aby se kompletne zbavili pachu vajicek a slepice pak nerozbijeli vajicka) a jeste jsem koupila igelitku nejakych granuli za 40 kc v obchode pro zvirata. V tom jsou i vitaminy... Zacnu zkouset davat i zbytky z domacnosti...zatim to nedelam. Mame doma drtic a nemuzu si zvyknout to zacit davat nastranu a navic, kdyz jsem to na podzim zkousela, moc to nezraly a akorat jsem porad cistila ten zadelanej hrnec.

Takze vrele doporucuju, klidne i lidem, co bydli v radovce a maji 200 m2 pozemku. Deti to bavi vic nez houpacka a zloutky jsou uplne oranzovy! :-) ....akorat letos asi nebudu prihnojovat kytky cereritem, aby to nesezobaly..
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:jaro 10. kvě 2010 08:18 #6624

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
.........A budeš přihnojovat zředěnýmy kuřincama!!! Hanka:woohoo: :woohoo:

Re:jaro 10. kvě 2010 10:57 #6630

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Joj, to to poroste. :laugh:

Re:jaro 10. kvě 2010 11:13 #6632

• lanling
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 475
:) tak já obhlédnu pole a louky:) zda se nějaká maličká nevyskytuje:) ale stejně bych chtěla alespoň 5 objednat:P :) na podzim..to je taková nádhera, když jsou ty břízky zlatavé:kiss: :)

Re:jaro 10. kvě 2010 11:22 #6634

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Honey pouštíš je jako na volno? I bez dozoru? Nehrabou neoždibujou? Pak by byly děsně inteligentní:)
Kolik stojí takové kuře?Díky

Re:jaro 10. kvě 2010 12:03 #6640

• jalav
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 4
To je pravda.Když rostou,tak je na smaženici.Ale ten bynec.Zrovna dnes jsem musel čistit okapy.Plný jehněd.Vrchovatý kolečko.Jinak jsou krásné.Vnuk slíbil,že na ně vyleze a zakrátí je.

Re:jaro 10. kvě 2010 12:17 #6642

• honey
  • Expert Boarder
Lenpel: hrabou, popeli se v zahoncich, ale pri tech jejich 40dkg se toho deje min, nez kdyz mi zahonkem probehnou deti. Kytky urcite neznicej, jdou po nasem uzasnem travniku plnym pampelisek a jetele. V hline hledaj larvy a zizaly. Kadej vsude, me to nevadi :-) Stala jedna 200,-Kc. Jediny chovatel, ktereho znam je pan Canecky...nevim, kde bydlis, on je u Ostravy. Čanecký Pavel, 742 91 Velké Albrechtice 65
tel. byt: 556 411 213. Nadherny jsou ze zakrsliku i "vyandotky". Nevim jak jsou narocny na chov. Zkus si vygooglit nejake chovatele u nas, tech je celkem dost.

Re:jaro 10. kvě 2010 21:52 #6648

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
jarní námluvy :laugh:
DSCN5883.JPG

Re:jaro 11. kvě 2010 14:45 #6670

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
Vyrazila jsem si dnes do Botanické zahrady v Praze Troji a doufala, že nezmoknu. Udělalo se nádherně a tak posílám všem pár pozdravů ...
IMG_0281.JPG

Re:jaro 11. kvě 2010 14:48 #6673

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
a ještě
IMG_0261.JPG
Moderátoři: Eva L., Květa