Mišpule, já s těmi sviňami bojovala v pokojovkách snad dva roky, zatím - buch buch - to vypadá, že jsem se jich doma zbavila...v zahradě jsou stále, lecos mám od nich ožrané, ale je to podle mě marný boj - prý je to rozšířením pěstování řepky, my jsme jí každoročně obklopeni.
Vždycky na jaře přesazuji a pečlivě prohlížím kořenový bal u těch kytek, ve kterých řádí nejradši - fialky, strepsíky, fuchsie, sukulenty a další, hlavně ne zcela prokořeněné rostliny. Ručně vybírám a likviduju larvy, taky jsem jich měla 20 v jediném květináči. U těch, které se mi během roku nezdály, jsem dávala po tyčince Careo...a některé jsem vysypala i během sezóny vícekrát a téměř vždy jsem na kořenech nějakou tu svini

našla U sukulentů se larvy rády provrtávají stonkem - kmínkem co je v zemi až na povrch.
Venkovní past jsem už kdysi někde popisovala - máme bazén s osvětlením, popravdě moc si toho nočního koupání neužiju, ale aspoň slouží k odchytu těch magorů, kteří houfně padají na osvětlenou hladinu a úspěšně se lapají do filtračního košíčku, který jdu několikrát za večer vysypat do wc.