Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Živočichové na zahrádce

Re: Živočichové na zahrádce 27. lis 2011 11:19 #273400

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
mám už roky jed na krysy - kdysi u sousedů měly hnízdo - jmenuje se Kumatox - jestli je ještě v prodeji nevím . je to modrý prášek , namočila jsem rohlík obalila v prášku a zastrčila do tuby . na jaře byly pod dřevem kostřičky .. tak pomohlo .myši jsem od té doby neviděla. :down
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Živočichové na zahrádce 27. lis 2011 13:43 #273415

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Náš ježčí bejváček.Nikdo tam na ně nemůže :P
advent2011002.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: JitkaU2, helena, quendery, Alena, Evka, Lísteček

Re: Živočichové na zahrádce 27. lis 2011 14:50 #273416

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Taky mám ježka, na podzim jsem ho dokrmila kočíma granulema aby měl pěkné tukové zasobičky, segra ho zachránila jako mimino před několika lety a pak mi ho dala (vypiplá přes zimu vždycky kolem 10 ježků do životaschopné velikosti) je takovej odrzlej chodí mi až do verandy a dožírá po kočkách co madam mlsné nechají. Je to pěkný hovádko, když jsem si ho přivezla asi před třemi lety byl kolem kila, teď už budí respekt. Škoda že jsem ho nevyfotila
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, mišpule, Evka

Re: Živočichové na zahrádce 27. lis 2011 15:18 #273418

• Alena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 236
Zdravím všechny příznivce zahrádky. Klematisy jsou zazimované, tak jsem se natáhla za vámi a budu pročítat všechna zajímavá témata. Ptáčkům na zahradách obvzlášť fandím i těm ptačím rošťákům vrabcům, vždyť oni v létě také seberou hodně hmyzu, A těch pár ozobaných pupenů jim odpustím. A na léto u nás mají připravený bejvák. Jednak pod střechou a máme po zahradě rozvěšeno pět budek, tedy spíš pro koňadry a modřinky, ale páni vrabci vždy nějakou zaberou. A máte vidět, když po nich budku čistíme, už je zcela jasný pojem vrabčí hnízdo. Je obdivuhodné, co všechno do té budky natahají, aby jejich dětičky měly pohodlí. Tak mě to majitelé polí odpusťte, vím, že vám žerou obilí, ale pro nás jsou užiteční a proto je budu v zimě krmit jako sýkorky a kosi.:up
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: quendery, mišpule

Re: Živočichové na zahrádce 27. lis 2011 15:31 #273419

• Alena
  • Platinum Boarder
Hlásím se ještě jednou a omlouvám se, už zase dělám chyby. Samozřejmě kosy ve 4.pádě jsou natvrdo. A já jsem po těch 45 letech ze školy zase natvrdlá :down
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Re: Živočichové na zahrádce 27. lis 2011 16:34 #273421

• Alena
  • Platinum Boarder
Marto, díky za určení toho lalokonosce, taky mám okousaný růže,begonie a lecos jiného, ale nikdy jsem ho neviděla ani larvy, oni řádí hlavně v noci. To jsem se dočetla či slyšela v receptáři. Naštěstí krtonožky se mnou taky nekamarádí a to ze stejného důvodu jako u tebe, zem podobnou betonu rádi nemají, proč by se zbytečně dřely.:laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 27. lis 2011 16:46 #273422

• Alena
  • Platinum Boarder
Mišpulko, dobrý:up taky si tu zrůdu žravou poznala, ale mám dojem, že ještě před několika lety tu nic takového nebylo. A nebo jsem nepěstovala nic, co by jim chutnalo.;) ;)
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 27. lis 2011 20:18 #273435

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Já zatím taky neměla tu čest,tak doufám,že to vydrží.Ale mám nové fuchsie a jedna se mi zdá nějaká unavená,tak se na ni musím podívat.Buď jsem špatně překátrovala zem a je tam žoužel,taky tam můžou být nalezlé sviňky(to mám často,když letním kytky).Dost jste mě vyděsili s lakonoscem,aby tam nedej Bože byl,co bych měla dělat?Musím juknout do diskizí,vím,že tam o něm byla řeč.
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 27. lis 2011 21:43 #273440

• tchorik
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 83
Jirka napsal:
Na obrázku nad lalokonoscem je drabčík zdobený.

Jirko diky moc za urceni :up

Dlouho jsem tu nebyla, jeste nemam ani zazimovano, nestiham... :down Hranostaj byl uzasny! Jinak ja krmitka zprovoznila dneska a jedno behem dneska do poloviny vyzobali. Ale nikoho jsem nevidela. Je fakt, ze jsme ale byli skoro cely den pryc.
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 27. lis 2011 21:47 #273442

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Mišpule, já s těmi sviňami bojovala v pokojovkách snad dva roky, zatím - buch buch - to vypadá, že jsem se jich doma zbavila...v zahradě jsou stále, lecos mám od nich ožrané, ale je to podle mě marný boj - prý je to rozšířením pěstování řepky, my jsme jí každoročně obklopeni.
Vždycky na jaře přesazuji a pečlivě prohlížím kořenový bal u těch kytek, ve kterých řádí nejradši - fialky, strepsíky, fuchsie, sukulenty a další, hlavně ne zcela prokořeněné rostliny. Ručně vybírám a likviduju larvy, taky jsem jich měla 20 v jediném květináči. U těch, které se mi během roku nezdály, jsem dávala po tyčince Careo...a některé jsem vysypala i během sezóny vícekrát a téměř vždy jsem na kořenech nějakou tu svini :sick: našla U sukulentů se larvy rády provrtávají stonkem - kmínkem co je v zemi až na povrch.
Venkovní past jsem už kdysi někde popisovala - máme bazén s osvětlením, popravdě moc si toho nočního koupání neužiju, ale aspoň slouží k odchytu těch magorů, kteří houfně padají na osvětlenou hladinu a úspěšně se lapají do filtračního košíčku, který jdu několikrát za večer vysypat do wc.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Alena
Moderátoři: Eva L., Květa