Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Živočichové na zahrádce

Re: Živočichové na zahrádce 28. lis 2011 21:45 #273577

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
no jo,tihle jsou taky v brnění,mě podle toho smradu napadli ti kněžouři :laugh: Havěti všude dost :)
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 06. úno 2012 09:36 #276319

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Ráda bych vás poprosila o vydatnější krmení ptáčků. Teď v předjarním období, navíc při současných mrazech, jsou nejvíc ohroženi a nejvíc umírají. V přírodě už není dostatek potravy a tak jsou závislí na lidech.
Ornitologické výzkumy potvrzují, že ptáků všeobecně ubývá a to v masivním měřítku. Přimlouvám se a prosím, přispějme svou troškou k jejich záchraně. Díky. :) :) :)

www.ifauna.cz/clanek/okrasne-ptactvo/uby...-volne-prirode/3345/
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 06. úno 2012 12:01 #276321

• mrk
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
ja som si na jesen kupila obrovsky sacok krmiva pre vonkajsie vtactvo. vela druhov semiacok. sypala som od jesene, jediny, kto na to chodi, su sykorky a vyzobkaju len slnecnicu. lojovu gulu nenavstivil este nikto. v lete tu byva kopec drozdov, vrabcov...kde su? :-(
hned im idem prisypat :up
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Re: Živočichové na zahrádce 06. úno 2012 12:22 #276323

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Mrku, lojové koule zobají u nás, jen když je sníh. A všichni, včetně strakapouda i kafek (nebo kafk - žen) . A nejlepší jsou opravdu ty slunečnicové semínka. I když v Lidlu prodávají krmítka s arašídy. Tak to by mě zajímalo, jak jim to chutná. Navíc to pro ně ani není prorozený.
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 06. úno 2012 12:33 #276325

• mrk
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
miska, mame sneh...tak neviem, skor si myslim, ze ju este nenasli, musim ju zavesit niekam inam...
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 06. úno 2012 12:37 #276327

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Minulý rok jsem koupila lojové koule,ale moc se na to nehrnuli.Zato ty co si připravuji sama jim moc chutnají.
Také mám pocit,že chodí na krmítka čím dál méně ptactva.Už dvě zimy jsem neviděla přiletět dlasky,vrabce ještě déle,ikdyž kdysi přilétali ve skupinách.Někde jsem četla článek,že na ně velmi nepříznivě působí i silvestrovské dělobuchy a ohňostroje,které se mnohonásobně rozšířily podle minulých dob.
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 06. úno 2012 13:09 #276330

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Jestli můžu doporučit, tak opravdu nejvíce se spotřebuje slunečnicových semen, kosům a hrdličkám chutnají také ovesné, pšeničné a žitné vločky. Teď při těch hrozných mrazech jim přilepšuji i loupanou slunečnicí (pro ty, kteří si neumí rozlousknout slupku).
S lojovými koulemi mám stejnou zkušenost. Ty, které jsem pověsila, jsou téměř nedotčené. Tak jsem je zkusila roztlouct na drť, kterou přidávám do krmítek. A to je, panečku, frmol. Rozdrcená koule zmizí za půl dne jako nic.
Zkoušela jsem i jiná semena, např. proso, lněná semena, loupané obilí, ale bez úspěchu. Slunečnice je bezkonkurenční.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, Evka

Re: Živočichové na zahrádce 06. úno 2012 18:18 #276344

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
taky sypu jen slunečnici,máme na zahradě u rodinného domu tři krmítka a týdně kupuju asi tři kila slunečnice,naštěstí ji mají v sámošce pořád.
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 06. úno 2012 19:04 #276345

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Můžu potvrdit,že ptáčků ubývá.U nás byla spousta drobných pěvců.Pak jich většinu vyhnaly straky,ale ty se teď taky neukazujou,tak nevím...Slunečnic zásoba,strávníků málo,sem tam sýkorka koňadra a naši domácí vrabci.Zvonky,modřinky a kominíčky nevidět.Ty lojovky taky zkusím roztlouct,bylo mi divné,že neubývají¨-dobrý nápad :up
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 06. úno 2012 21:27 #276352

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
U nás je krmítko pořád obsazené. Sypu jakmile přituhne už leta, jsou asi naučení. Je to lepší než televize. Sýkorky všeho druhu, zvonci nalétávají v hejnu, několik vrabců, co nám bydlí ve štítu. Sýkorky je do krmítka nepustí, sbírají ze země. I brhlíci a červenky se objevují.
Kosům jsem do zahrady hodila jablka, co mi namrzly v dílně a přilétly na ně kvíčaly a zdatně moje domácí kosíky vyhánějí.Pásly se na těch jablkách jak slepice, za víkend jich spocívaly asi deset uplně domrtě.
Loni létal na krmítko i strakapoud a sojky, ti letos asi létají na lepší. Ale v zahradě jsem je viděla.
Ještě, že naše tři kočky v mraze nevytahnou paty z domu, ptáci mají klid.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., mrk, helena, mišpule, Evka, Miška
Moderátoři: Eva L., Květa