Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Živočichové na zahrádce

Re: Živočichové na zahrádce 11. úno 2012 11:11 #276445

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Zima je dlouhá a tak šmejdím různě po netu a intenzivně hledám trochu zeleně, léta a slunce.
Narazil jsem na tohle prima video, je o hmyzu a mj. krátce zmiňuje i tři naše květů-žrouty, ale i slunéčka nebo motýly. :)

www.ceskatelevize.cz/ivysilani/102147297...9572230550001-louka/
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., helena

Re: Živočichové na zahrádce 11. úno 2012 13:16 #276447

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Letos jsme intalovali krmítko až s nástupem silnějších mrazů. Nedočkavě jej vyhlíželi zejména kosáci. Ti jsou zvyklí, že od nás lze čekat něco zajímavého k snědku - na jaře jsou naučení na žížaly a jinou havěť, která je snadněji k mání při rytí záhonů. No a postupem času se u krmítka objevili další opeřenci: zvonci, sýkorky, sojka, vrabci, ale těch je dost málo, pěnkavy a moji oblíbenci dlaskové. Jeden je zvlášť zábavný - zabere krmítko pro sebe, louská slunečnicová semínka a přitom bedlivě pozoruje okolí.
Toto je sice fotka z loňské zimy, ale pro tu letošní se toho moc nezměnilo - méně sněhu, ale dlaskovo chování stejné.
Dlask.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., danah, Květa, jana H, Evka

Re: Živočichové na zahrádce 14. úno 2012 19:52 #276535

• tchorik
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 83
Ahojda, tak se tu opet po delsi dobe ukazuju - ackoliv jsem celkem dlouho uz doma - to tehotenstvi mi nejak zkroutilo rucicky dozadu a udelao ze me nemakacenka :whistle: (ted uz i oficielne), tak stejne porad nestiham - asi spatna organizace. Ale k veci, cetla jsem prispevky ohledne ptacku, krmim slunecnici, jsou tu jen sykorky a kosaci. I kdyz priznam se, ze kosaky bych si na zahradu radeji neucila, ale tezko to ovlivnim. Loni jsem na ne mela peknou pifku, pustili se mi do boruvek :evil: Zajimave je, ze v tehle mrazech prestali sykorky litat uplne, uz dlouho jsem nemusela doplnovat. Zkusim taky rozdrtit tu lojovku, u nas jim to taky nechutna....
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Re: Živočichové na zahrádce 15. úno 2012 08:03 #276545

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Tchoriku, tak ať je všechno v pořádku.
Jak píše Vlaďka, asi je to tím, jak jsou ptáci naučení. Protože krmím každou zimu, ale jen když zamrzne a nebo nasněží (takhle to ostatně radí ornitologové) a s nástupem zimy se slétávají ke krmítku, jestli tam už něco je. Ale protože zima byla teplá, tak jsem nasypala a rozvěsila až před týdnem (vím, bylo už pozdě) ale tak 3 dny jim trvalo, než to zaregistrovali.
My jsme hodně u lesa - takže úbytek ptáků nezaznamenáváme, ale co nás překvapuje je množství strakapoudů a sojek - jsou asi přemnožený.
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 25. úno 2012 19:01 #276679

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Tak mrazy moc myším asi zabrat nedaly.Zrovna jsem volala kočku domů a vidím,že si s něčím hraje,tak jsem se šla podívat,no a byla to myš.

edit:podívala jsem se pak ještě jednou pořádně a vypadá to,že to bylo mládě??Potom jich nemá být tak hodně,jestliže se množí nonstop.:angry:
Poslední úprava: 26. úno 2012 07:52 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 25. úno 2012 20:02 #276680

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
:laugh: :laugh: :laugh:
Já dnes hrabala v kůlně a našla tam rozcupované amaranthusy,natahané v policích za květníkama.Vždycky je na podzim vytrhnu,rozvěsím na plot za kořeny,aby si pipíci mohli oklofávat.Myšákům,jak vidět,šmakujou taky.Kočku jsem tu neviděla ani nepamatuju,ani noční koncerty zatím nejsou.A to měly přes naši zahradu koridor. :whistle: Musím se zeptat susedy,jestli je jejich veterán ještě naživu..
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 26. úno 2012 09:21 #276691

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Myším mrazy neublíží. Zalezou si hlouběji pod zem. Většinou se zredukujou, když hodně prší a nateče jim do hnízd pod zemí a vytopí je to. :up
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 27. úno 2012 15:06 #276708

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Jojo, nám už taky naše micinka přinesla ukázat svůj první úlovek - pěkně vyžranou tlustou myš. Nechala ji ležet přímo před terasou.
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 27. úno 2012 15:58 #276710

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Už zas začínám obchůzky,po příchodu z práce,no a v té šedi a tlumených barvách mě něco jásavého praštilo do oka.Foceno mobilem nafofr.
Huššš potvoro!!!
hmyz005.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 03. bře 2012 16:42 #276759

• tchorik
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 83
U nas se za mysilova pasoval nas pes - beha po louce, vystavuje, myskuje a za letosni zimu jsem videla, ze ulovil uz minimalne 3 kousky :up Vzdycky je mi jich lito, kdyz je vidim, jsou hezke, ale je mi jasne, ze premnozeni mysi neni asi nejlepsi udalost roku :whistle: Mimochodem mame ted mysi i doma, ale jsou to mysi domaci a mnozi se fakt rychle... Meli jsme parek, hned po porodu (nenapadlo me samce hned oddelit, nakryl samici znovu, takze od stedreho dne samice porodila celkem 20 mladych. A to pry jsem pozde oddelila synacky, takze muzem cekat jeste jednu urodicku z incestu :S
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule
Moderátoři: Eva L., Květa