Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Živočichové na zahrádce

Živočichové na zahrádce 15. lis 2015 18:06 #301729

• Jikra
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2913
Ajko, jak dopadla srnka?
Dnes mi přinesla synova slečna netopýra, tak jsem ho umístil do garáže do větracího otvoru. Jirka.
DSCN42591.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, sany, mišpule, Evka, Jarka, Marijka, Ajka, Genovesa, alenak, Luša

Živočichové na zahrádce 18. lis 2015 11:02 #301756

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3936
Mišpul, volali jsme záchrannou stanici Votice. Když jsme neuspěli, oslovili jsme známého hajného z blízké hájenky, ten se srny ochotně ujal, ale zachránit jí nedokázal. Srna k nám přeplavala řeku a za pár dní dostala zápal plic. Patrně jí honil pes, měla pochroumanou nožku. :(
Jirko, netopýr úžasnej. :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jikra

Živočichové na zahrádce 07. led 2016 22:09 #302123

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
DSC06468.jpg

DSC06478.jpg

DSC06482.jpg

DSC06493.jpg

Tohle krmítko je už léta jedním z mých nejoblíbenějších narozeninových dárků. Zvonci se tak přejásali, že se utábořili na naší mrzácké převislé bříze. A dlouho ne a ne odletět :laugh: .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, varouch, sany, mišpule, Jarka, Marijka, Jikra, Ajka, alenak

Živočichové na zahrádce 08. led 2016 09:21 #302124

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Genoveso, tedy, super fotky ;) . To jsou tak krotký, nebo fotíš z domova s velkým objektivem?

Máš pestré osazenstvo. U nás jen sýkorky koňadry, vrabci a kosi. Loni přilítlo hejno zvonků, pobylo asi hodinu a pak zmizeli. Moc se mi líbí ti ptáci na první fotce, ty neznám. Víš jméno?
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka, Genovesa, Luša

Živočichové na zahrádce 08. led 2016 10:32 #302126

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Děkuju :). Fotím z obýváku přes okno. Na první fotce je dlask tlustozobý. Někdy sem zavítají i stehlíci, jednou tu byl na tyči strakapoud. I pěnkavu jsem tu viděla. Ale tihle návštěvníčci jsou u nás spíš vyjímečně.
Tu budku máme strašně rádi, i naše mimino mě furt tahá za ruku a říká Pot, pipi koukam. :D
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, mišpule, Jarka, Marijka, Jikra, Ajka

Živočichové na zahrádce 08. led 2016 18:41 #302133

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Dlaska jsem neznala, je moc pěkný. Se malé/mu nedivím, že ho to baví ;) .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Genovesa

Živočichové na zahrádce 08. led 2016 21:14 #302142

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
My máme hlavně vrabce a kosáky,ti jsou u nás celoročně.Sýkorky se objeví(hojně)až na podzim,po vyvedení mladých zmizí a s podzimem se zas vrátí.Dřív tu bývalo hodně zvonků,semtam pěnkava.Pak se tu ale nějak pomnožily straky a spousta malých zpěváčků zmizela.O tom,jak si sojka chodila na sýkorčí mláďata jak do špajzu,jsem tu psala zjara.Nic s tím nenadělám... :angry:
Jednu zimu k nám chodil i stehlík,strakapoudi se tu vyskytují často.
Je sranda pipky pozorovat.Na jedno krmítko chodí sýkorky,na druhé vrabci.To jsou bordeláři!Pod krmítkem za chvíli začnu těžit guano,krmítko plné prázdných slupek-buchty zasednou,ládujou se slunečnicí a slupky plivou zpět.Sýkorka přiletí,způsobně ďobne zrnko a odfičí s ním do jabloně,několikrát za sebou.Do sýkorčího slunečnici jen dodávám,to vrabčí krmítko musím nejdří vyklidit.
A mazaní jsou!Jak přijdu s kyblíkem a dosypávám,to je švitoření!Oni to snad na sebe volají,že se objevil provianťák :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jikra, Ajka

Živočichové na zahrádce 08. led 2016 22:08 #302143

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
U nás se taky přemnožily straky, docela mně štvou tím řevem ale víc tím , že jdou po těch zpěváčcích..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Živočichové na zahrádce 08. led 2016 22:35 #302145

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Ahoj Marto :)
Nedávno jsme byli u známých na chalupě.Cestou tam jsme zastavili,že se projdem lesem,Máša si čuchala tak 10m od nás,když se ozvaly divné zvuky.Nejdřív jsme tipovali srnce,ale pak zvuky zhrubly z poštěkávání do krákorání,nad námi se mihl černý stín.Kruci,ten krkavec je velkej pták!!! Hnala jsem se k Máše,aby mi ji nenapadl ;) Viděla jsem ho poprvé takhle zblízka,proletěl přes paseku asi 3m nad námi.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jikra, Ajka

Živočichové na zahrádce 20. led 2016 10:49 #302553

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
U krmítka je rušno.

DSC05092.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, sany, mišpule, Jikra, Genovesa, alenak, JUDY
Moderátoři: Eva L., Květa