Jana V. napsal:
Tak dneska se to i u nás kolem krmítka hemží různými ptáčky a dokonce jsme viděli i strakapouda

snažil se na ořešáku rozlousknout nějaký zapomenutý ( zřejmě přischlý) ořech.
Synek tvrdí, že už ho viděl poněkolikáté, že se ukazuje už několik zim za sebou

, jen já jsem ho zatím vždycky prošvihla

....
Jani, skoro buď ráda, že k vám moc nechodí.
V zimě tu mám v mrazech i sem tam lůj nebo kuřecí kostru pro sýkorky (a kosáky, drozdy, rehky...) a naučili se sem lítat před 3 lety 2 strakapoudí samičky a jeden samec z protější stráně.
Jak byli naučení, že tu většinou něco najdou, tak tu oklepávali kde co, úplně zlikvidovali jednu jabloň, nadělali do ní díry jak po cepínech po cvičení horolezců. Tedy jabloň už byla postarší a stejně polomrtvá od mrazových desek (to jsou ty zdejší teplotní šoky), ale tohle bylo co 5cm ďoura 2-3cm hluboká a hodně rozšklebená, raději jsme naroubovali jednoho vlka na semenáč a jabloň "bábinka" už není.
Potomek je zasazen tak, že je v zimě za domem, tak snad se tam těch mrazových desek vyvarujeme.
Jinak neznám komičtější pohled, než strakapoud na malé lojové kouli, co je proti němu pětinová a drží se jak to jen jde, houpe se to divoce zády dolů a přiznám, že ač je to jinak velmi pěkný pták, tak v téhle poloze vypadá jak totální nemehlo, něco jako samá ruka samá noha co vyrostl moc rychle a neumí si se sebou poradit