Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Živočichové na zahrádce

Živočichové na zahrádce 20. led 2016 22:19 #302572

• Marijka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 222
EvoL,
taky máme podobné hejno, ale dnes mne lekla poštolka - pro větší ptáky je na zimu přiděláno víko ze sudu nad pařez (a nakonec se tam krmí i hejno vrabců) a dnes se tam mihla na lovu poštolka, naštěstí se ti drobní opeřenci stihli schovat do hromady větví, co tam pro ně schválně jako úkryt a taky pro ježka necháváme.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Jikra, Ajka, Luša

Živočichové na zahrádce 22. led 2016 09:00 #302650

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Jak jsem psala, u nás to druhové zastoupení není moc pestré, zato tady mají spoustu ptáčků, které jsem nikdy neviděla ( je třeba na odkazu narolovat níž, nebo pokud nefnguje rovnou, je třeba rozkliknout webkameru u krmítka ) : www.makov.cz/?action=webkamera

EDIT: je to mnohem lepší než jakýkoliv seriál z produkce našich TV B) , už na to koukám asi 10 minut a už jsem viděla strakapouda :silly: ( prvně v životě). Tyhle stránky jsou od teď můj jasný favorit pro pětinimutovky u kafe ;)
Poslední úprava: 22. led 2016 09:04 od Jana V..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Marijka, Jikra

Živočichové na zahrádce 23. led 2016 09:59 #302676

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Tak dneska se to i u nás kolem krmítka hemží různými ptáčky a dokonce jsme viděli i strakapouda :woohoo: snažil se na ořešáku rozlousknout nějaký zapomenutý ( zřejmě přischlý) ořech.

Synek tvrdí, že už ho viděl poněkolikáté, že se ukazuje už několik zim za sebou ;) , jen já jsem ho zatím vždycky prošvihla :unsure: ....
Téma bylo zamčeno.

Živočichové na zahrádce 23. led 2016 18:36 #302702

• Marijka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 222
Jana V. napsal:
Tak dneska se to i u nás kolem krmítka hemží různými ptáčky a dokonce jsme viděli i strakapouda :woohoo: snažil se na ořešáku rozlousknout nějaký zapomenutý ( zřejmě přischlý) ořech.

Synek tvrdí, že už ho viděl poněkolikáté, že se ukazuje už několik zim za sebou ;) , jen já jsem ho zatím vždycky prošvihla :unsure: ....

Jani, skoro buď ráda, že k vám moc nechodí.
V zimě tu mám v mrazech i sem tam lůj nebo kuřecí kostru pro sýkorky (a kosáky, drozdy, rehky...) a naučili se sem lítat před 3 lety 2 strakapoudí samičky a jeden samec z protější stráně.

Jak byli naučení, že tu většinou něco najdou, tak tu oklepávali kde co, úplně zlikvidovali jednu jabloň, nadělali do ní díry jak po cepínech po cvičení horolezců. Tedy jabloň už byla postarší a stejně polomrtvá od mrazových desek (to jsou ty zdejší teplotní šoky), ale tohle bylo co 5cm ďoura 2-3cm hluboká a hodně rozšklebená, raději jsme naroubovali jednoho vlka na semenáč a jabloň "bábinka" už není.
Potomek je zasazen tak, že je v zimě za domem, tak snad se tam těch mrazových desek vyvarujeme.

Jinak neznám komičtější pohled, než strakapoud na malé lojové kouli, co je proti němu pětinová a drží se jak to jen jde, houpe se to divoce zády dolů a přiznám, že ač je to jinak velmi pěkný pták, tak v téhle poloze vypadá jak totální nemehlo, něco jako samá ruka samá noha co vyrostl moc rychle a neumí si se sebou poradit :evil:
Poslední úprava: 23. led 2016 18:39 od Marijka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, Ajka, Luša, JUDY

Živočichové na zahrádce 23. led 2016 18:51 #302703

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Já mám na tu potvoru dost vztek . rozkloval nám na anténě ten přijímač naproti talíři . všimli jsme si toho až tam natekla voda a přestal fungovat . taky mi rozštípal staré dveře na kůlně a ted´ nedávno se dal do klování stěny . přitom je to unimo buňka - papundekl a na jaře jsem ji pracně natřela drahou barvou . jsou tu i žluny - jsme u lesa, tak je tu všechno možné .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Luša, JUDY

Živočichové na zahrádce 23. led 2016 19:21 #302707

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Chce papat :woohoo: slyší tam hryzat housenky a brouky,není nad čerstvé potraviny :P
Téma bylo zamčeno.

Živočichové na zahrádce 26. led 2016 18:34 #302774

• Soňa
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 159
K nám chodí strakapoudi celoročně, máme tu hodně starých stromů, tak na nich často klovou. Všechno se snažím fotit, ale to bych musela mít foťák pořád u sebe, když jsem na zahradě. Jednou tu byli i stehlíci, na podzim se krmili na bodlákách, ale než jsem zaběhla pro foťák, tak byli fuč. A letos jsem tu viděla poprvé sojku. Jinak mezi těma ptačíma druhama dost tápu, jasně že sýkorky a vrabce poznám, ale ostatní moc ne :)
IMG_0010.jpg

Jo a drozdy tu ještě máme, to jsem letos slyšela takové divné ťukání, když jsem byla v koupelně. Kouknu z okna a drozd tam rozbíjel šneky na břidlicových taškách, co se tam válí na zemi. Ale asi mu chutnají jenom ti malí žlutí šneci :)
Poslední úprava: 26. led 2016 18:50 od Soňa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Kaja, sany, Evka, Jikra, Ajka, alenak, JUDY

Živočichové na zahrádce 07. úno 2016 13:40 #303102

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
letos mám dvě krmítka plná slunečnice a sýkorky si jich ani nevšimly, ale vidím je skákat po stromech a prohlížet větve, tak asi drží tajli...
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Živočichové na zahrádce 07. úno 2016 16:23 #303111

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Marto, u nás se sýkorky a jiná havěť objevila na krmítku akorát v době, když byl sníh a část toho ptactva taky ani nepřišla na krmítko, ale hemžila se v okolí švestky.

Zřejmě mají jíného dost, jen v těch mrazech vzaly za vděk slunečnicí, protože jakmile se oteplilo, už si slunečnice nevšímaly :unsure:
Téma bylo zamčeno.

Živočichové na zahrádce 07. úno 2016 17:07 #303117

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
I naše sýkorky se chodí krmit jen dopoledne a spíš jednotlivci,hemžení tu bylo za sněhu a mrazu.Slyším je švitořit po okolí,vrabčáků tu teď taky moc není.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa