Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vyžrané květy

Vyžrané květy 26. kvě 2009 19:55 #514

• Emilka
Nějak mi blbne odesílání zpráv. Tak znovu...
Stejně jako vloni řeším brouky, kteří vyžírají květy růží. Vloni jsme specifikovali pouze některé druhy , které jim opravdu chutnají. Letos je to pohroma , berou útokem uplně všechno. :angry:
První fotka Colette...
DSCN4244.JPG
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Vyžrané květy 26. kvě 2009 19:56 #515

• Emilka
Maingold - detail
DSCN4261.JPG

Re:Vyžrané květy 26. kvě 2009 19:58 #516

• Emilka
Maingold - rostlina
DSCN4263.JPG

Re:Vyžrané květy 26. kvě 2009 20:00 #517

• Emilka
Blanche Moreau a W.Cathdral už vyžírají a ještě se nerozkvetly... :S :S :blink:

Re:Vyžrané květy 26. kvě 2009 20:50 #519

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
No to je teda hnus!:blink:
Doufala jsem, že se jejich počty sníží díky tvrdší zimě. Zrovna dnes jsem jich pár sebrala z pivoněk do skleničky, protože mordovat mi nejdou, hned frnknou. Zatím to vypadá, že jich tu je míň než loni.
Ale na Gloire de Dijon (má taky ožraná ještě nerozvitá poupata) jsem dnes viděla jiného brouka. Nestihla jsem ho vyfotit, trochu mě to zneklidnilo, protože mi připomínal tuhle mrchu. www.jki.bund.de/cln_045/nn_805654/DE/ver...pdf/Merkblatt_26.pdf
www.rodina.cz/clanek5180.htm
Budu víc ve střehu.

Re:Vyžrané květy 26. kvě 2009 21:00 #520

• Emilka
Jo s dcerou nám to přišlo taky jako hnus a hlavně rozšlápnout je, je fakt nechutné... Ale asi mi nic jiného nezbude. A co se týče toho japonského brouka tak to je asi taky pěkný prevít.

Re:Vyžrané květy 27. kvě 2009 11:25 #522

• jusbery
  • Junior Boarder
No tak neviem možno Vám pomôžem. Včera mi rozkvitla L.D.Brathwaith bola rozvitá len tak napolovicu našla som na ružiach vošky tak som postriekala Pirimorom a dnes ráno rozkvitla úplne celá nadšená som išla privoňať a čo nevidím tie hnusné chrobáky bol ich plný kvet, ale čo bolo super boli všetky mrtve, že by ich zabil Pirimor :huh:

Re:Vyžrané květy 27. kvě 2009 12:54 #523

• Vlaďka
Zdravím Vás všechny, děvčata to jtse mne dost vyděsily! U nás ještě moc růžičky nekvetou, mám první dva květy.
Zato brouků. o kterých si troufám tvrdit, že se velmi podobají japonským, mám plnou zahradu! Neviděla jsem je zatím nic žrát, ale rojí se a poletují nízko nad trávníkem. Prřipomínají miniatury chroustů. Zahrádka už letos přežila nájezd ohromného hejna zlatohlávků, květopasy a teď ještě tohle. Nejsem příznivcem chemie, ale co s tím? Stříkat se to nedá, honit jich stovky po zahradě také těžko..:angry: Jestli se dají do růží, tak mne klepne.
Dreslo, prosím, nemám to k Vám daleko, bylo by možné domluvit někdy návštěvu Vaší nádherné květeny. Chtěla bych vybrat něco na podzimní výsadbu , dík Vlaďka

Re:Vyžrané květy 28. kvě 2009 00:21 #537

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Ten japonec se pozná podle pěti bílých proužků z boku pod krovkami. Neměl by se tu vyskytovat. Jen si vždycky říkám, kolik času ještě zbývá, než se sem s něčím zavleče. To samé Rose Rosette Disease (podobné poškození mají některé růže v něm. školkách možná vlivem podchlazení).
Vlaďko, na růžičky se můžeš přijet podívat. Jen chci varovat. Je to hektar obehnaný oplocenkou, na kterém nade mnou vítězí plevely. Začínala jsem loni na jaře, tuto zimu přibylo cca dalších 200 odrůd (dobře ukrytých v plevelu). Tyhle mlaďoši - pokud vůbec - vykvetou jen pár květy, takže je pravděpodobně kvést neuvidíš. Roční mají sice do dospělosti daleko, ale jsou aspoň obalené poupaty.
Zatím je kvetení v začátku. Snad se začnou víc rozvíjet příští týden, dám vědět.

Re:Vyžrané květy 28. kvě 2009 08:45 #538

• Vlaďka
Ďík za uklidnění, ten nájezd broučků na naší zahradu mne dost vyděsil. Jako by nestačili slimáci.
Až poupátka nakvetou, ráda bych přijela, určitě se domluvíme. Jsem začátečník, dítě vyrostlé v bytovce a zahrádku mám deset let. Tak se stále učím. Jak s úsměvem říká můj muž: na všecno mám knížku s obrázky.
Zdravím a přeji krásné růže! Všem! Vlaďka
Moderátoři: Eva L., Květa