Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Slimáci

Re:Slimáci 21. kvě 2010 12:30 #7382

• lanling
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 475
honzaPM:) koudy má krásnej čumáček:laugh: :)

amazonka..tojo dokážou pěkně otrávit :( co nesežere ta první jarní vlna, dodělá ta druhá:( kosatce, floxy i na šalvěji si pochutnali:angry: tak do boje

ještě dotaz...kdo je to vůbec ten ofous? ...evokuje to ve mně jen ..o fous:blink: :)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Slimáci 21. kvě 2010 12:49 #7384

• Vlaďka
Lanling:lol: jsi na stopě O. Fous. Zámecké zahradnictví Ctěnice.

Re:Slimáci 21. kvě 2010 12:59 #7385

• Heva
  • Fresh Boarder
Ach jo, takový kachničky jsou úžasný,u nás by se mohly i vykoupat v rybníčcích a zahradě neublíží?Zažila jsem ,co dokázala kachna dom.,všechno rozčvachtaný a smrad...a taky mám miláčka labradora-Robin-je mu ..8 roků a pořád je hravý a zvědavý.Když něco zasadím,tak se určitě podívá,co to bylo.Teď ho vychovávám lupínky z cibule..zdá se ,že tam ,kde jsem je položila ,opravdu nehrabe..uvidíme.A slimáky manžel taky půlí a vždy nahlásí stav..je to hnus ,ale účinné.

Re:Slimáci 21. kvě 2010 13:07 #7386

• lanling
  • Platinum Boarder
ach tak:) děkuji vlaďce:)

Re:Slimáci 21. kvě 2010 13:25 #7391

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Mě slizáci dostali, když jsem min. týden koukal a říkal jsem si - herdek, tady někde jsem sel petržel,
kde je teda pytlík? No a při bližším ohledání místa činu jsem zjistil, že ho elegantně ukousali podél zeminy
a co vyčnívalo nad zem - sežrali. Asi nějaká novinka, že žerou papír. Co vy, kartonáři, nechodí vám
tajně na mulčovací krabice? :laugh: :laugh:

Amazonko, chudínek, jak se snaží bejt nenápadnej, že? :laugh:

Violko, děkuji, Koudíkovi vyřídím.
Je teda pravda, že u babi jednu slepici dřív chytil a to jen proto, že s nima nebyl odmala.
Ale teď už to nedělá, je mu šest.

Kolegyně z práce má na slimáky vyčleněnou pletací jehlici (pořád něco háčkuje, štrykuje),
no a večer s ní chodí po zahradě a napichuje slizáky, když má ražniči hotové, tak to lehce
gum. rukavicí stáhne někam na kompost, za plot nebo slepicím a jede dál.
Její přítel, aby se nemusel ohýbat, na to má vyhrazenej takovej ten drát na opékání buřtů a spol. :laugh:

Přemýšlím letos znovu o hlísticích, teď se krásně oteplilo a zatím je díky sopce vlhko, ale ta cena... :huh:

Re:Slimáci 21. kvě 2010 13:33 #7396

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Jo tak taky jeden recept,....mamka je zbírá do kyblíku - lítá na chajdě v šeru v noční košili, pak je zasype solí, přiklopí a jde to zaspat,....ale nikde na záhonu žádné mrtvoly,...:)

Re:Slimáci 21. kvě 2010 13:35 #7397

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
jo byla sem na obhlídce slimák jeden pouze, ale na všech růžích vypasený mšice úplně zelený, taky pár červených brouků na liliích,...

Re:Slimáci 21. kvě 2010 13:39 #7399

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Honzo , ty jsi na to kápnul!!! Už jsem se dívala kdo mi to ty kartony žere!!! Tam kde vylezly ven tak jsou ze zvrchnu odobané. Ale myslela jsem, že jsou to vosy atd.. Ty taky chodí škrabat dřevo a papíry. Mám z těch slimoušů fakt strach, už jsem přemýšlela jestli jsem jim s těmi kartony nějak moc nepodstrojila.... :dry:

Odkaz nádhernej - zahrada plná inspirace.

Kachny, to by byla atrakce, ale taky mám strach aby toho nesežraly víc jak slimáci a co s nima na zimu ?

Amazonko , ty jsi hrdinka, tak před 6 nebo 7 roky byla u nás obrovská invaze těhle potvor , že se nedalo večer anis sedět na zahradě, protože ti skoro lezli po nohách. Tak jsem vyrazila do boje s takovou sekačkou na brambory pro prasata... Bylo to ale fakt nechutné.

Re:Slimáci 22. kvě 2010 07:03 #7424

• lanling
  • Platinum Boarder
tak jsem ráno zjistila, že ty malinkatý slimáčci, co mají nanejvýš centimetr, nějak prolezou okolo vanishe a škodí dál:( tak jsem je sesbírala a zasypala solí:( jak poradila lenpel.. lepší by bylo, když by nebyli:( nojo:S :)

Re:Slimáci 22. kvě 2010 08:09 #7430

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Dostala jsem od místního velkozemědělce kýbl Vanishe.....a zanedlouho pak přednášku od kamarádky, jak Vanish škodí, protože zůstává v potravním řetězci a cokoliv sní slimáka, otráví se taky - ptáci, žáby, ještěrky, slepýši. :( Kamarádka používá karbamáty (Mesurol). Snad není tak účinný, ale funguje prý taky.
Bacha na solení v záhonech kvůli zasolení.
Moderátoři: Eva L., Květa