Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Slimáci

Slimáci 27. kvě 2009 23:51 #534

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Loni bylo pole téměř slimákůprosté. Letos jsou jich spousty. Nevím, kde se vzali, okolo samá pole. Jediné, co mě napadá, že na polích jsou a množí se, ale decimuje je zemědělská chemie.
Dnes jsem v záhonku našla pomocníka v boji proti nim. Kéž by se taky pomnožil.
IMG_6352_1_.jpg
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Slimáci 23. čen 2009 14:38 #963

• antislim
V článku z www.idnes.cz je několik zajímavých rad jak na slimáky.

Třeba :

Pivu plži nejsou schopni odolat, za jeho vůní se vydají kamkoliv, i do pasti. Vyrobíte ji snadno. Do země zapusťte plastový kelímek, nejlépe blízko rostlin, které potřebují chránit. Ale tak, aby kelímek nebyl v úrovni půdy. Musí kousek přečnívat nad úroveň terénu, protože jinak by do něj napadali i užiteční živočichové. Do poloviny kelímek naplňte pivem a jednou za tři dny kelímek se zbytkem piva a mrtvými slimáky vylijte a pivo doplňte.

článek je tady hobby.idnes.cz/na-slimaky-plati-pivo-kac...19_hobby-zahrada_mce

Re:Slimáci 07. zář 2009 11:45 #1746

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Já četla pivo dopijte, brrrrr

Re:Slimáci 07. zář 2009 14:10 #1747

• Lenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 384
Na pivo chytala slimáky moje babička, ale mám dojem, že jich na zahradě po jejích zákrocích spíš přibývalo - možná se tam táhli ze širokého dalekého okolí. Mně osobně na slimáky docela dobře funguje zelený mulč a zákrmné kupy z posekané trávy a všelijakého lupení - zdá se mi, že hnijící rostlinstvo jim chutná víc a nežerou pak, co nemají. Čas od času seberu hromádku i se slimáky, kteří jsou pod ní schovaní, hodím to do kompostu a poblíž záhonu nebo přímo na záhonu vyrobím hromádku čerstvou. V kompostu mi slimáci nevadí, alespoň se to rychleji zpracuje, než je sežerou slepýši, a na záhony to odtamtud mají daleko daleko.

Re:Slimáci 23. zář 2009 23:45 #1949

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Eva mi přinesla trs denivky k zasazení, byla v igelitovém pytli. Před sázením jsem kontrolovala kořeny, jestli nejsou oschlé.

Padouch byl přistižen při činu.
P1050638.JPG

Re:Slimáci 21. kvě 2010 07:51 #7349

• lanling
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 475
všude jsou.. všude jsou...:angry: a nic je nezastaví:angry: dřív jsme tu měli i dýně a rajčata a to teď nejde...dnes ráno, po deštivé noci..zas těch potvor vylezlo..
nevím, čím je zastavujete - úspěšně -vy :( ale mě pomáhá jen vanish..ale chtěla bych raději něco přírodního..pozorovat, jak umírají celé dopoledne v křečích není zrovna příjemné:(
pivko zkusím..
P5210012.JPG

Re:Slimáci 21. kvě 2010 07:57 #7350

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
taky máme na záhonech přeslimákováno....nasypala jsem jim Feramol, není to jed pro ostatní živočichy, pro psy ani ježky. Navíc občas hážu "bouďáky" /šneky s boudičkama/ do jezírka želvákům, tak abych si je neotrávila. Ale je to trochu dražší sranda, ale co můžeme dělat? Je přece nebudeme přikrmovat, ne?

Re:Slimáci 21. kvě 2010 08:25 #7351

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Taky sem dávala loni vanish, je nejspolehlivější, ale letos kvůli našim novým psíku, pač jsou všetečkové jsem koupila Feramol,ale sipu jen u zeleninky a nezůstavaji mrtvoly asi odlezou pryč,....jinak kytky nechávám osdu přežijou nepřežijou, akorát když mám nějaké nové malé někde nasypu,....Jo a taky se mi osvědčila štěpka, když sem nasázela jiřiny a mečíky zasilpala sem místo kolem štěpky a je to dobré,...sice to vypadá ddivně kolečka v záhonu:silly: ale v klidu vyraší,...

Re:Slimáci 21. kvě 2010 08:30 #7352

• kaja
ahoj- teď jsem jich z jednoho dvoumetrového truhlíku s petuniemi vybrala rovných deset. petunie sežrané....

Re:Slimáci 21. kvě 2010 08:57 #7354

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Ahoj. Kdo máte přírodní nebo aspň trochu větší zahradu, nebudete zkoušet kachny - indický běžec?
Surfovali jsme a četli informace s kamarádem snad do čtyř do rána a dáme je na jeho zámek v Třebešicích.
Nevyčetl jsem na ně jedinou špatnou referenci - snad jen, že když dojdou slimáci, musí se dokrmovat
a bohužel moc neplavou na rybníce (pro okrasu). :laugh:
Přemýšlím si tak, že bych udělal kachník z Koudyho boudy, stejně v ní není a klidně je dám i sem na těch pár metrů.
Moderátoři: Eva L., Květa