Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Slimáci

Slimáci 13. kvě 2015 17:50 #296603

• Soňa
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 159
Mně teda hortenzii velkolistou slimáci úplně likvidujou, dále jim chutná vlčí bob, třapatkovka, měsíčky, plamének (kolem kterého jsem radši dala kryt z PETky), a malé semenáčky chrpy mi taky sežrali všechny. NÓ ale teď ohledně česnekového postřiku, o kterém jsem tu psala na předchozí stránce- vypadá to, že funguje, zatím je to sice jenom tři dny, takže na nějaké definitivní výsledky to není, ale na ošetřených rostlinách se zatím neobjevil ani jediný ožraný list B)
Poslední úprava: 13. kvě 2015 18:27 od Soňa.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Iveta

Slimáci 13. kvě 2015 19:25 #296606

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
já jsem likvidovala ráno i večer a nasypala i Feramol . ted´ když najdu - tak dva tři - více ne . ale ostrožky jsou taky požrané a některé kosatce .nasypáno bylo i kolem denivek - jsou sic ev pořádku , ale Feramol zmiznul. tak nevím jestli sežraný nebo rozpuštěný deštěm .

Slimáci 14. kvě 2015 07:12 #296612

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Tak konečně včera dorazily hlístice, protože se aplikují na mokrou půdu a musí ještě zakropit, přišla jsem ze zahrady až potmě, naštěstí v noci malinko zapršelo a má pršet i dnes a zítra, kéž by, tak jsem zvědavá na výsledky. Poprve jsem s Biocontem měla problémy, schválně to sem kopíruju: čtěte od spodu:

Ano. Hlístice proti lalokonosci lijete do půdy, tak nemusíte se obávat granulí. Salajková, Biocont.

From: Marta Z
Sent: Thursday, May 07, 2015 10:56 AM
To: 'Iva Salajková'
Subject: RE: objednávka Biocont laboratory

Dobrý den, potřebuji poradit, sousedka nevydržela moje slibování a rozsypala až k plotu proti slimákům granule. Má cenu ještě biologický boj, nebo mám také použít chemii?

Jdou tyto dvě ochrany kombinovat?

Vím, že na lalokonosce se to nemá, podařilo se mi ho udržet v příslušných neškodných mezích každoročními aplikacemi hlístic.

U slimáků opravdu nevím…

Z

From: Iva Salajková
Sent: Thursday, May 07, 2015 9:40 AM
To: 'Marta Z'

Nemaslug zašlu v pondělí 11.5. Dřív to není možné. Salajková

Sent: Wednesday, May 06, 2015 1:05 PM
To:
Subject: FW: objednávka Biocont laboratory

Dobrý den,

V pátek 22. 4.2015 jsem si objednala hlístice.

V pondělí mne po mém e-mailu , viz níže, volala paní Tlolková a ujistila mne, že dodávka bude vyřízena přednostně. Když jsem se ani ve čtvrtek 30. 4. zásilky nedočkala, volala jsem paní Tlolkové, protože jsem měla obavy, aby zásilka nečekala na poště přes 1. máj do pondělí. Paní Tlolková zjistila, že expedice neproběhla a slíbila mi, že budu mít v úterý 5. května hlístice doma. Dnes je středa, u nás konečně prší a hlístice nikde. Váš Eshop mi každý den posílá střídavě zprávy, že objednávka je přijata, pak, že čeká, pak znovu, že je přijata

Hladoví slimáci vyrazili, nechci používat chemii a jsem bezradná. Napište mi, prosím, NEVOLEJTE!!, kde dělám chybu. Pokud není chyba na mé straně, očekávám od vás vysvětlení a ještě lépe kompenzaci. Doposud jsem byla s vámi vždy spokojená a doporučovala vás na diskuzních fórech i známým , už to dělat asi nebudu..

Stále doufám,

Z

Sent: Monday, April 27, 2015 3:03 PM
To: 'Ivana Tlolková'

Dobrý den, pokud jsme si dnes volaly, já jsem rozuměla dobře, ale byla jsem v autě, možná jsem byla mimo signál. Objednávala jsem 1 malé balení parazitických hlístic Nemaslug na slimáky za 512 Kč. Váš Eshop odmítá moje heslo i novou registraci na můj E-mail. Jsem Vaší dlouholetou zákaznicí, nevím , kde je chyba.

Proto jsem objednávku zadala bez přihlášení..

Můžete mi ji vyřídit?

Děkuji

Marta Z

From: Ivana Tlolková
Sent: Monday, April 27, 2015 10:40 AM
To: marti
Subject: objednávka Biocont laboratory

Dobrý den,

Omlouváme se, ale kvůli technickým problémům na našem e-shopu byla Vaše objednávka automaticky stornována.

Prosíme o opětovné vytvoření objednávky, bude vyřízena přednostně.

Omlouváme se za vzniklé komplikace,

Ivana Tlolková

BIOCONT LABORATORY, spol. s r.o.

Mayerova 784

CZ 664 42 Modřice

Tel.: +420 733 186 591

www.biocont.cz
Poslední úprava: 14. kvě 2015 21:33 od HonzaPM. Důvod: 1. Osobní údaje (adresa bydliště) na veřejném fóru. + 2. Emailové adresy na veřejném fóru (jsou aktivně vyhledávány spam-roboty, kteří by na tyto adresy v budoucnu zasílali nevyžádanou poštu).
Následující uživatel poděkoval: Iveta

Slimáci 14. kvě 2015 08:03 #296616

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Marto díky, asi jim blbne technika :unsure: .
Dej pak prosím zprávu, jestli se ti zdá, že hlístice zabraly. Bralas hlístice na lalokáče i na slimáky?

U mě na zahradě zdá se, že slimákům dost nevyhovoval suchý začátek jara. Nevídám jich tolik a ani škody nebyly velké. Po deštích jsem začla sypat Ferramol.

Zato u dědy na statku ( o který se letos musím starat a který je tím pádem "lehce" neudržovaný) jsem včera při likvidaci plevele objevila slimejšů kvantum. Už v pátek jsem jich domů přivezla v kýbli spoustu. Nevěděla, co s nimi, nakonec jsem je v tom kýbli dovezla sousedovic slepicím, ale nemůžu pořád vozit slimáky autem, takže jsem tam včera taky rozsypala ferramol a budu doufat, že to alespoň trochu zabere.

Aby zahrada neležela tak úplně ladem, zasela jsem si tam nějaké letničky a cukety a dýně, ale musela jsem to hned obsypat ferramolem, abych se vůbec dočkala nějakého výsledku. Jezdím tam tak 2x týdně zalít a zkontrolovat stav, za těch pár dní by ty potvory stihly všechno sežrat....

Slimáci 14. kvě 2015 19:34 #296628

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
u nás je letos mimořádně suché jaro, takže zatím žádné velké škody nejsou, ale jen před 3 týdny zapršelo a už ti malí novorozenci okusovali květy narcisů. Věřím, že vyčkávají v zemi až zaprší a bude se jim hezky jezdit. Snad je do té doby hlístice najdou. Na lalokáče kupuju hlístice v září a zalévám nimi květináče s fuchsiemi a begonkami. Po letošní zimě jsem měla hnízdo ponrav jen ve dvou květináčích.

Slimáci 14. kvě 2015 19:50 #296631

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Mám ožrané astry,libeček a bramborovou nať.Vzcházející zelenou petrželku vypásli do mrtě :angry: Sypu Feramol jak divá.

Slimáci 14. kvě 2015 20:28 #296635

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Mišpul,ani nemluv já mám také plno rostlin sežraných. :angry: Ale nejvíc mě mrzí zvonky,ty byly minulý rok kupované Sarastro a ještě nějaké podobné odrůdy.Protože to byly moc mladé rostliny neměly šanci a tak jsem se na ně těšila. :( .

Slimáci 14. kvě 2015 21:22 #296637

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Tak ja mam ostrozky (vcetne nove koupenych) ozrane do mrte :evil: , taky hodne likviduji chrpu a podzimni astry, ale ty se z toho vzdycky vcelku zberchaly. Jo, a vloni zasazenou popinavou hortenzii mi taky dost pocuchali. Velikou hostu jsem musela odvezt k prarodicum, po dvou letech na chalupe vypadala, ze uz to nerozdycha.
Jinak ja obsypavam susenym logrem, jen kolem kvetin, ktere chci chranit, jako kamzicniky, zda se, ze to trochu pomaha.
Uz jsem se chystala nasypatak taky Feramol, jenze ten zabira na vsechny sneky a slimaky, ne? My mame na chalupe nekolik druhu sneku s ulitami, a ty bych tedy vyhubit nechtela.
Takze mi asi nezbyva nez rucni sber, ze?
Nebo myslite, ze je jeste nejake jine reseni (jako ze by to zrali spanelaci a obycejni sneci ne?)

Slimáci 14. kvě 2015 21:45 #296638

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kiko, to nevím, ale když jsem loni dělala pokusy, zdálo se, že šneci po granulích tolik nešli.

A taky si myslím, že tamní ekosystém nemůže "stát" na populaci v tvojí zahradě ;) . Podle mě jakýkoliv způsob nevyhubí celou populaci ani na té zahradě a za pár let bude zas "rovnováha".
Soudím dle toho, že loni zjara u dědy na statku slimáci skoro nebyli, protože slepice měly volný pohyb po celé zahradě. Dokonce vyzobali celý trávník i jahodiště. Trávník se z toho vzpamatovával asi 2 měsíce, jahody to nerozdýchaly. Zahrada je od všech sousedů oddělená zdí, zezadu stodolou, snad jedině z ulice by mohli podlézt plot. Během léta se postupně slimáci objevovali ( slepice byly odstěhovány pryč) a letos je to tam zpustlé a slimáků mraky :angry: .

Slimáci 14. kvě 2015 21:50 #296640

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Kika napsal:
Nebo myslite, ze je jeste nejake jine reseni (jako ze by to zrali spanelaci a obycejni sneci ne?)

Dej k sobě několik cihel (dvě až osm) tak, aby mezi ně šneci neprolehli - a ani na granule nedosáhli bokem - dokáží se z domečku hodně vysunout - a granule sypej mezi ty cihly do mezírek (nebo pod cihly, kámen, pod dřevo, pod květináč atd.).
Moderátoři: Eva L., Květa