Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Slimáci

Re:Slimáci 28. srp 2010 18:03 #16890

• chrast
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 301
Květa wrote:
Hele, čím dostáváte dolů ten sliz ?

já buď Reálem (:laugh: ) nebo manželovým dílenským přípravkem ( ála Solvina ) - jmenuje se to RUTO.. a stejně mám pocit, že je to ředěný Real.

Máte někdo nějakou vychytávku ?

Chrasti, z mých 48 host žerou jen některé. Jiné nechávají úplně na pokoji. Samozřejmě ( pravidla zahrady ) mezi nejvíc chutné patří - bohužel - moje nejdražší.
Daleko víc jim šmakuje jiná potrava - zvonky, kopretiny, denivky .. seznam by mohl sáhodlouze pokračovat....

vidíš a mně nechávají denivku na pokoji, hnusáci
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Slimáci 28. srp 2010 18:15 #16892

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
já už mám jen tak jednoho za týden. soused i já jsme vyhlásili boj,ale vražedný. po dešti nebo večer po sedmé hodině jsou venku. tak ostrý klacík a jednoho po druhém. takto i šedesát za den- a je po invazi.prošla jsem i po druhé straně cesty a ničila bez milosti. nejhorší je počkat až naloží vejce . to jich je potom neskutečných. a před týdnem se pojímali.byli všude - i pod sudama na vodu. je to sice hnus, ale co se dá dělat.

Re:Slimáci 28. srp 2010 18:23 #16894

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Kájo, hodně závidím.
U nás je toto neuskutečnitelné, bohužel. Ze tří stran fakt neudržovaný porost, ze 4. strany sousedka se kt. chodíme a ničíme. Stovky denně, stejně z příkopu nalezou noví.
Zelenina ? - neuskutečnitelné.
Nekecám, požádala jsem manžela, aby mi místo rýče ( těžký, mám namoženou ruku od toho věčného sekání plzáků ) udělal jakési bodlo - prostě aby bylo lehčí.

Re:Slimáci 28. srp 2010 18:30 #16896

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Mám nového pomocníka, říká si "plečka na spáry", takový nůž do Lka, to se to krájí :D
Dneska jsem při sázení pivoní vykopala vajíčka, jsem si si zadupala. Protože u nás, z jedné strany sice soused, ale neudržovanou částí, z druhé silnice s příkopem (už jsem ho vyrondupovala), třetí strana je neudržovaný pozemek plný kopřiv a čtvrtá je naše džungle doztracena (až daleko na louku), není šance na likvidaci.

Re:Slimáci 28. srp 2010 18:31 #16897

• Kaja
  • Platinum Boarder
no je fakt, že my jsme na křižovatce asfaltových cest- ze tří stran a z té zadní mám další zahradu , neoplocenou. tak jsme tam se sousedem vtrhli a byl masakr.během 10. minut jich bylo padesát. to je hrůza- vždyť nás ty potvory sežerou.

Re:Slimáci 28. srp 2010 19:28 #16903

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Jsou to opravdu mrchy. Já jsem byla dříve "velkopěstitel" afrikánů, švagrová nadávala, že zahrada je v létě žlutooranžovohnědá a teď to prostě nejde. Vanish jsem koupila v sáčku v Moragru( je to zahradkářská prodejna ve Frenštátě) za 65, nasypala jsem ho do zbylé nádobky, teď používám Feramol. Jinak chodím preventivně s malou lopatkou a půlím je, šlapu na ně a když jsou na rostlině tak valím pro staré kleště a stříhám je. Soused má jen nízký trávník, od kud se berou nevím.

Re:Slimáci 28. srp 2010 19:39 #16904

• Kaja
  • Platinum Boarder
teď jsem byla zavřít kůlnu, a jak jsem říkala že už nemám- tak 21.kusů. popršelo tak vylezli.blbé je , že už padá hnědé listí a oni nejsou vidět. mám z toho obavy.nemají nepřátel- dokonce slepice se jich bojí

Re:Slimáci 28. srp 2010 22:09 #16909

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Mmm taky mě letos slímáci ožraly dost rostlyn. Přemyšlim, jestly vubec ma cenu kupovat novy hosty, letos moc parady diky slimakum neudělaly. Riskantni je sazet ostrožky a afrikany. Ale všimla jsem že heuchery a kapradiny vubec nepokousany, možna že misto novych host koupim novy heuchery a kapradiny . No skvěly už mě slímáci porouči co mam sazet.:silly:

Re:Slimáci 29. srp 2010 19:55 #16973

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Hosta vedle kapradiny a heuchery opravdu je minimálně ožraná:unsure: .

Re:Slimáci 29. srp 2010 22:21 #16980

• Gabreta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 448
Dneska jsem po týdnu nepřítomnosti na naší zřícenině likvidovala plevel z cestiček mezi záhony a těch hnusných zrzavých bestií tam byly stovky. Co já už tam letos nasypala granulí:angry: A těch nakladených vajíček:blink: Ale spousta slimáků mi přišla jako postižená nějakou chorobou. Tak nevím - byla to sešlost věkem před nadcházejícím podzimem, nebo že by opravdu na ně konečně něco zaútočilo;) ?
Moderátoři: Eva L., Květa