Posledních pár dílů komerčního pořadu Zahrada pod lupou se natáčí u Starkla v Čáslavi.
Kdo by chtěl mrknout, jak vypadá jejich zahradní centrum, růžová historie či zásilková služba,
co vypít pro barvu modré hortenzie anebo jak se u Krulichových ve skleníku honí kočky, může juknout sem : www.ceskatelevize.cz/ivysilani/103772468...pou/212563235600009/
O tom, jestli sekat či nesekat trávník, co přispívá k oteplování klimatu, jak a čím mulčovat, co to je sluneční past,
jak se dá prát prádlo a jak zmást mravence v korunách stromů a jak bez chemie zasáhnout proti mšicím, myším a slimákům
je tohle prima video - Přidej se, vysílané dnes, tedy na Den Země.
Poslala jsem odkaz na video kamaradum, kterym pripadam jako blazen, kdyz jsem jim nedavno vysvetlovala, ze bych chtela velkou zahradu a na odpoved, ze je to blbost, kdo by sekal na velke zahrade travnik jsem opacila, ze nechci zadny udrzovany travnik, ale louku.
Treba ted trochu pochopi.
Mě se moc líbí ty bylinky na kmeni jabloně, pro matení pachových stop mravencům.
Jestli to opravdu funguje, pak je to dle mého geniální nápad. A takových je tam povícero.
Super pořad, díky Honzo Krásné hmyzí domečky se dají vyrobit i z prutů napíchaných do země, nahoře svázat a vyskládat nasekaným bambusem. Já jsem líná platit za bambus, takže hodlám použít jako náhražkovou surovinu křídlatku. Mšicím zmar!
Jo a s tím zaštipováním rajčat - Bože díky, to jsem potřebovala Každý rok s tím bojuju.
Poslední úprava: 24. dub 2012 11:44 od Kachnishte.
Děti mě "naučily" vyhledávat videa na youtube a našla jsem tam docela poklady, tak se jdu s nimi podělit . Neumím vložit video a také je to spoustu dílů, ani by se to nevešlo, tak přidávám jen odkaz : www.youtube.com/playlist?list=PLRKv3P9R-...hrAn&feature=mh_lolz
Pro ty, kteří neumějí až tak moc anglicky : Vydržte, je to pěkné pokoukání a občas i dobrý tip, který je dobře předveden a není potřeba rozumět. Pokud by někdo z vás znal fígl, jak k videím "opatit" české titulky, budu za něj ráda . Taky mu nerozumím všechno, přesto jsem u toho strávila několik předchozích večerů .
Jana
na jednom z videí jsem narazila na zahradnici Carol Klein
- je to seriál o roku na její zahradě. Zatím jsem u 2. dílu, ale je to moc zajímavé, jsou tam ukázky, jak se zahrada mění v průběhu roku a taky řada užitečných a zajímavých praktických ukázek z jejho zahradničení -např. teď mě zaujalo, že ona tulipány pěstuje vždy pouze v nádobách. Přijde mi to jako supr nápad - mám problém s vyndaváním cibulek a hlídat po zatažení, kde jsou cibule, abych si to nerozrejpla, když se snažím zasadit nějaký letní úlovek ze zahradnictví. A usychající listí taky není žádná krása...
Je to pěkné pokokání i pro ty, kdo anglicky moc neumějí