Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby

Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 17. kvě 2010 11:56 #7057

• jalav
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 4
Pochlubte se pergolou.Stavěli jsme ji dva měsíce.Není jediný šroub.Pouze kulatina.Podlahu jsem dělal nakonec.30let jsem ji manželce sliboval.Nakonec jsem se k tomu dokopal.
P1050029.JPG
Přílohy:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 17. kvě 2010 15:23 #7078

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
se starým domkem jsem koupila kotec pro psa, pak to bylo úložiště bordelu, nyní pergolka :)
P6050002.JPG

Re:Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 17. kvě 2010 15:24 #7080

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
a nyní
P5280186.JPG
Následující uživatel poděkoval: Luša

Re:Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 17. kvě 2010 17:22 #7088

• mila
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 19
siesta v Oboře
IMG_0701.JPG

Re:Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 08. led 2011 22:58 #241142

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Dany, ptala ses, jak dopadla stavba altánku + osázení.
Ehm, jak vidno na fotce, není to altánek, ale zahradní domek.
Sice jsem zhotoviteli před odjezdem předal na papíru polopaticky nakreslenou dřevěnou pergolu,
ve tvaru čtvrtkruhu, s olympským obloukem a zakrytou maximálně kouřovým makrolonem,
ale v době mé nepřítomnosti vzniklo toto. Co dodat - snad jen, že v zimě je tam pod nulou
i když je venku nad nulou a v létě je tam na padnutí a to se ani nemusí rozdělávat oheň.
Osázení - původně jsem chtěl historické růže a růže z nich vycházející (SdlM, Louise Odier, Gertrude Jekyll).
Nakonec je tam jen jeden L.O., ten je vidět nalevo ode dveří. Fotka je červencová, pak
ještě neuvěřitelně narostl. Budu muset vymyslet nějakou trojnožku atp.
Další výsadba jsou hlavně kavyly, levandule, juka, devaterník, šalvěj a růžové oregano a tymián.
Co z toho zbude po téhle zimě? To je ve hvězdách. Kolem druhé stěny je dlažba + konve, výsadba žádná,
i když jsem ji měl v plánu. Ale pak jsem se rozhodl si nepřidělávat práci. Momentálně je tam vyskládané dřevo.
Z obou stran jsem sadil trojcípý přísavník, aby ty stěny pokud možno co nejrychleji zmizly v zeleni.
Okap by se mi líbil z mědi a svod pomocí řetězu, ale jak říkám, moje slovo nebylo rozhodující.
a_alt__n.jpg

Re:Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 08. led 2011 23:18 #241144

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
A uvnitř stavby je krb. Seto nechtěl řezat nosný trám už hotové střechy,
tak to pan krbmistr bravurně vymyslel a stočil, aniž by odtah pozbyl síly.
Obě fotky, jak je vidno, jsou z provozního stavu, z července. Teď už je
stav trochu jiný a ještě mám v plánu změnit tu mini-zídku nalevo od dveří.
Nevím ale, jestli tam dát cihly, pražce (napuštění mi nevadí) nebo kameny
(fuj, to je ta nejpracnější varianta). :)
a_krb.jpg

Re:Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 09. led 2011 01:37 #241148

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
HonzaPM wrote:
Sice jsem zhotoviteli před odjezdem předal na papíru polopaticky nakreslenou dřevěnou pergolu,
ve tvaru čtvrtkruhu, s olympským obloukem a zakrytou maximálně kouřovým makrolonem,
ale v době mé nepřítomnosti vzniklo toto.
:laugh: :laugh:
Honzo, to byl pracant z příbuzenstva? Neříkej, že by někdo zvenčí dobrovolně pracoval víc a namáhavěji. Nekorigovali ho domácí podvratníci?
Krb je fajný!!!

Re:Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 09. led 2011 02:18 #241149

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
dresla wrote:
HonzaPM wrote:
ale v době mé nepřítomnosti vzniklo toto.
:laugh: :laugh:
Honzo, to byl pracant z příbuzenstva? Neříkej, že by někdo zvenčí dobrovolně pracoval víc a namáhavěji. Nekorigovali ho domácí podvratníci?
Krb je fajný!!!
Krb se povedl,palec nahoru, no na dřevěnou pergolu je to kapánek přerostlé/narostlé:laugh:

Re:Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 09. led 2011 06:50 #241151

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
Énu, pády bejvaj různý. Já si z těch šutrů nechala na zahradě postavit sezení i z krbem.
Jak jsem zmínila, přišla jsem o fotky, tak mám jen tuhle zimní. Když se podíváte na komín, tak je na něm asi ve dvou třetinách boule.

To bylo tak. Ten komín se zedníkovi nestavěl moc dobře, protože jaksi nebylo kam stoupnout a ze štaflí to nešlo. Takže pan mistr kolem toho komína více-méně levitoval. A takhle jednou, zrovna, když když stál na špičce jedné nohy na okraji krbu a druhou měl kdesi za uchem a na střeše té kůlny, rozhodl se pesánek Blesánek, štěňátko malé 30kilové, že se musí s kamarádem pomazlit a na pana zedníka skočil. Ten chudák jen objal komín a jinak se nemoh hnout, protože by spad a tak tam bezmocně visel a hrozně řval: "Sundejte ze mně toho psa, já se přetrhnu!"
No a komín trochu odnes - srovnat to už nešlo :)
P1020361_687474f2eeceb5c4e61edf86efe3bb29.jpg
Následující uživatel poděkoval: Doubravka

Re:Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 09. led 2011 09:50 #241154

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Honzo, nezapomněls, díky. Že to nebude dřevěný altán, to jsme už věděli, já byla zvědavá na výsadbu kolem. Stavbu jako takovou hodnotit nemůžu, jsou různé názory a styly. Určitě altán - zahradní domek tedy - je sladěn s okolím atp. a je pěkný, o tom není pochyb. Jedině by mě mrzel dost udušený vstup dovnitř, ale co už. Až to všechno zaroste (mám taky přísavníkové období), bude to nádherné, praktické, pohodlné. Tu teplotu uvnitř Ti věřím, máme taky takovou místnost. Jedna růže lujzík bude stačit se zelení, méně je někdy více. Moc se těším na letošní červencové fotky !
Zuzano, Tvá fotka - péefko a vida, je tu příběh !
Mě u nás nečeká žádná stavba a vylepšování, manžel je zásadně proti čemukoliv takovému. Jsem s tím smířena. Móóóžná ho jednou přemluvím a postavím (u nás řídím takové práce zásadně já) něco nového místo otřesné budky na nářadí v užitkévé (zatím :laugh: ) části zahrady.
Ale píšu to proto, protože chci připomenout jednu docela příjemnou věc, a to, že se na zahrada.cz psalo o altánech a pergolách a lidi dávali fotky a radili se, co jak a kam, no a pak tam dal pan Stáňa svou zašívárnu, kterou hodlal na příkaz manželky předělávat, no a to bylo hezké a kontrastní ke všemu předchozímu a moc milé. Tak snad by byl rád, že to uvidíte taky.
alt__n_stanislav.jpg
Následující uživatel poděkoval: jaja99, Doubravka, quendery
Moderátoři: Eva L., Květa