Dany, ptala ses, jak dopadla stavba altánku + osázení.
Ehm, jak vidno na fotce, není to altánek, ale zahradní domek.
Sice jsem zhotoviteli před odjezdem předal na papíru polopaticky nakreslenou dřevěnou pergolu,
ve tvaru čtvrtkruhu, s olympským obloukem a zakrytou maximálně kouřovým makrolonem,
ale v době mé nepřítomnosti vzniklo toto. Co dodat - snad jen, že v zimě je tam pod nulou
i když je venku nad nulou a v létě je tam na padnutí a to se ani nemusí rozdělávat oheň.
Osázení - původně jsem chtěl historické růže a růže z nich vycházející (SdlM, Louise Odier, Gertrude Jekyll).
Nakonec je tam jen jeden L.O., ten je vidět nalevo ode dveří. Fotka je červencová, pak
ještě neuvěřitelně narostl. Budu muset vymyslet nějakou trojnožku atp.
Další výsadba jsou hlavně kavyly, levandule, juka, devaterník, šalvěj a růžové oregano a tymián.
Co z toho zbude po téhle zimě? To je ve hvězdách. Kolem druhé stěny je dlažba + konve, výsadba žádná,
i když jsem ji měl v plánu. Ale pak jsem se rozhodl si nepřidělávat práci. Momentálně je tam vyskládané dřevo.
Z obou stran jsem sadil trojcípý přísavník, aby ty stěny pokud možno co nejrychleji zmizly v zeleni.
Okap by se mi líbil z mědi a svod pomocí řetězu, ale jak říkám, moje slovo nebylo rozhodující.