Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby

Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 21. kvě 2016 23:39 #307693

• Nikol
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 3
mlekovky jsem zkusila a jsem s nimi spokojena, jednoduche natirani a zadna stopa po stetci, na blogu jsem cetla ze na stare natery pokud nevite jak je dat dole staci pouzit jejich podkladovy nater, ja jsem zatim vse jen lehce zbrousila bruskou nebo smirkacem a barvy skvele drzi a kryji vyborne. doporucuju. tady ten odkaz na clanek na blogu
blog.mlekovky.cz/2016/02/co-dokaze-podkl...ater-no-moooove.html
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Iveta

Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 03. led 2017 20:31 #314731

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Něco prodlouhé zimní večery ( a načerpání inspirace ;) ) - soutěž o zahradní domek r. 2016 : www.channel4.com/programmes/amazing-spaces-shed-of-the-year ( v Anglii)
: www.theguardian.com/uk-news/gallery/2016...ear-2016-competition
: www.shedblog.co.uk/previous-winners-of-shed-of-the-year/
Poslední úprava: 03. led 2017 21:01 od Jana V..
Následující uživatel poděkoval: Marta, Regina

Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 04. led 2017 10:03 #314740

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Jano, hlavně můj muž kouká někdy na tenhle kanál.spektrumhome.cz/Program.aspx Zahradní tématiku si vybírá. Taky tam byly zahradní domky. A nějak mi u toho došlo, jak jsem takový vážný národ nebo jak bych to řekla. Umírněnost. A vlastně proč. Není důvod.

Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 04. led 2017 12:47 #314742

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Máš pravdu, nuda nuda, šeď šeď. Hlavně nevybočit z řady, aby si sousedi náhodou neřekli...a oni si stejně řeknou co budou chtít. Ale strašně se tu na to dbá. Někdo jsem četla výrok - slabší povahy odpustí plnou citaci - "Jste tak vážní, až serete mramor." To si často myslím. Lidi si někdy neumí udělat srandu ani sami ze sebe, natož pak udělat něco, co by snad mohl někdo vidět. A tak jsou všude neprůhledné vysoké ploty a za nimi dokonalé domky koupené v Bau-Hor...
Líbil se mi domek té barevné paní, trochu ujeté, ale věřím, že ji ty barvy těší a že si to v létě pěkně užívá.

Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 05. led 2017 13:48 #314770

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
dsc_0569.jpg

s dovolením majitelky jsem si půjčila fotku svařeného oblouku , který je nahoře spojen z kratších kusů tyčoviny. je to jednodušší než ohýbat na něčem pracně půlkruh / v mém případě na sudu s vodou / jinak obyčejné zapíchnutí dobře drží i bez betonování . aspoň tak 40cm do země. - tak mám já a ani za několik roků se nepohnuly.
Poslední úprava: 05. led 2017 13:50 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Lukáš, alenak, Luša, Marta, alcearosa, Regina

Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 05. led 2017 20:17 #314774

• ivik
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 736
Píšete tady o nudě a fádnosti, o strachu Čechů nevybočit z řady. A samy řešíte, jestli se barva té a jiné růže k sobě hodí, preferujete bílé zahrady, modré, žluté..... pořád ale nějaké spíše "fádní" I když třeba elegantní. A ten kdo se tomuto trendu vymyká, raději to nikdo nekomentuje. I u nás je spousta krásných pestrých zahrad, domů, chat, i když nejsou tak extravagantní, v některých případech až skoro infantilní. A pokud si někdo oblékne něco odvážnějšího, neobvyklého, ti stejní, kteří nad obrázky ze zahraničí áchají, doma pomluví :sick:
Kájo, koupila jsem nějaký oblouk, ještě jsem ho nevybalila, ale měl by být pevný, zítra zkusím dát foto :cheer:
Následující uživatel poděkoval: Kaja, quendery, Marta, babkaela, Regina

Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 05. led 2017 22:21 #314777

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Loni jsem na jaře sehnala na netu tenhle oblouk. Ten můj taky " umřel na únavu materiálu" :laugh: Je prý ze Švédska, udělaný z ocelových jeklů 2x2 cm a stál přibližně i s dopravou 1700,-. No, jsem s ním spokojená, vypadá, že vydrží :whistle:

DSC09851.jpg

DSC09854.jpg

A takhle už vypadal v červnu ;)

DSC02013.jpg
Poslední úprava: 05. led 2017 22:24 od quendery.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, sany, Kamcule1, alenak, Luša, Marta, babkaela, bradhal

Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 05. led 2017 22:25 #314778

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Téma jak na zavolanou. Budu oblouků potřebovat povícero. Bez nich se asi neobejdu. Jestli mám zapojit druhou půlku anebo jít do hotového.
Ivik, mně není proti mysli žádná kombinace, je to zapříčiněnou tou nezdrženlivostí v nákupu rostlin. Ba dokonce tu mám jedno takové místo, kde bych ani nevěřila, že dvě tak rozdílné rostliny co se týče nároků na půdu, můžou vedle sebe existovat. Takový delší pruh vedle cihlové zdi. Původně tam byly na zdi přísavníky a před ní něco, čemu se dřív povšechně říkalo polyantky. Na ty tam bylo málo slunce, moc tam nešly, tak šly jinam a na ono místo rhododendrony. Za zatím malé rhododendrony byly umístěny na nějaký čas, až se najde jiné místo, dvě pnoucí historické, hodně voňavé, jméno mi vypadlo, jednou jsem je řešila s Kajou. Daří se jim tak, že už jsou přísavníky pryč, na ty stále nadávala sousedka a růže budou nějak upevněny na zeď. Pokud tam spolu vydrží, nebudu tam s tím nic dělat. Kombinace je to zcela praštěná. :)
Poslední úprava: 05. led 2017 22:48 od Regina.
Následující uživatel poděkoval: Luša

Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 05. led 2017 23:44 #314781

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Quendery, kde jsi ho sehnala? Vypadá dobře, trvanlivě a cena taky není špatná.
Já mám jen dočasné, obyč z Lídlu, počítám s krátkodobým využitím. A měla jsem poděděné dřevěné z Bau-Horn, ale ty se taky rozpadly velmi rychle.

Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 06. led 2017 09:59 #314797

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Bradhal, tak jsem hledala a tento prý zatím není, byla to jednorázová dodávka....ale našla jsem tenhle s lavičkou....vypadá podobně. :) www.tectake.cz/index.php/zahradni-oblouk...sj_UUwYmcaAszF8P8HAQ
Následující uživatel poděkoval: bradhal
Moderátoři: Eva L., Květa