Milé dámy, díky za recepty.

Ale jestli chcete ušetřit čas a námahu, pořiďte si hrnec na výrobu ovocné šťávy. Vynikající vynález,

autor by měl dostat nobelovku. Momentálně je znovu po mnoha letech v prodeji, ve vylepšené nerez podobě. Princip výroby šťávy je geniálně jednoduchý - ovoce vlivem horké páry pouští čistou šťávu, která je zároveň sterilizovaná. Stačí stočit do sklenic, zavíčkovat a je hotovo. Vydrží i několik let.
Ve starém typu hrnce, který mám už snad 30 let, jsem takhle vyrobila hektolitry šťávy - rychle a bez práce. Další výhodou je, že nejsou nutné žádné konzervanty, šťáva je sterilizovaná. Cukru lze přidat podle chuti, nebo také žádný - výhodné pro cukrovkáře. Možno vyrábět šťávu i ze zeleniny.