Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže

Re: Kavárna u Krásné růže 10. bře 2013 09:49 #286541

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Taky taky ...
Téma bylo zamčeno.

Re: Kavárna u Krásné růže 11. bře 2013 15:42 #286574

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Ach jo, tak tady mám přes dva litry zkyslého ovčího mléka od naší ovečky, ale protože ho nikdo nechtěl pít, zkyslo. Myslíte, že jako hnojivo se dá k růžím použít, abych ho alespoň nevylila jen tak zbůhdarma. :angry:

Při té příležitosti jsem narazila na zajímavý odkaz: http://prahacr.webzdarma.cz/zahrada.html
Kirsten
Poslední úprava: 11. bře 2013 15:44 od Kirsten.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kavárna u Krásné růže 11. bře 2013 15:55 #286575

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
A tato rada mne pobavila:

Pokud chceme hnojivo na růst, tak naplníme kýbl asi do poloviny posekanými kopřivami. Kopřivy obsahují mnoho vázaného dusíku, kterého naše rostlinky spotřebují v růstu skutečně mnoho. Také obsahují dostatek minerálních látek a stopových prvků, které nám zaručí, že rostlinkám nic nebude chybět. Můžeme také přidat další suroviny. Například kousek hlíny z kompostu nám tam dodá potřebné bakterie, takže proces rozkladu začne rychleji. Také můžeme přidat zvířecí trus, ideálně koňský nebo ovčí. Jestliže pěstujeme v terénu a chceme, aby naše hnojivo zároveň odpuzovalo nežádoucí zvěř, můžeme použít trus psí, případně od jiné šelmy. Jakkoliv se to může zdát nechutné, tak je výborné přidat vlastní exkrementy. Vzhledem k naší bohaté stravě to jíše dodá mnoho stopových prvků a navíc to působí stejně odpudivě pro divoká zvířata jako zmíněný trus psí. Odlehčená verze tohoto je, že necháme v kýblu trochu místa a průběžně do něj chodíme močit. Opět je to odpuzující faktor, navíc naše moč obsahuje hodně sloučenin dusíku, takže je to, zejména pro růstovou fázi, skvělé hnojivo. Každopádně kopřivy jsou základ, dál už na tom tolik nezáleží.

Čerpáno zde, spousta rad zdá se být užitečných, nejen pro dotyčnou rostlinu. ;)
Kirsten
Téma bylo zamčeno.

Re: Kavárna u Krásné růže 11. bře 2013 17:43 #286577

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Kirsten :P

V létě jsem se odhodlala vyrobit kopřivovou jíchu, nechala jsem jí 2 týdny zavřenou v kýbli s víkem a pak jsem na ní zapoměla. Po čase jsem si sice vzpoměla, ale nějak jsem nenašla odvahu víko otevřít ( při představě toho šílenýho smradu).
Představa výše popsaných aditiv je pro mě tudíž zcela nemyslitelná :laugh: .

Ale mohla bych dětem zrušit zákaz čůrání do záhonků, když je to tak prospěšné :P , kočkám to vysvětlit nejde a čůrej si kde chtěj, tak přoč by na tom vlastně děti měly být hůř než kočky, ne? Navíc u nich mám narozdíl od potulných koček celkem přehled o jejich zdravotním stavu :silly: .
Téma bylo zamčeno.

Re: Kavárna u Krásné růže 11. bře 2013 17:45 #286578

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Jo a zkyslé mléko bych dala slepicím, ty sežerou všechno ( např. narozdíl od prasat, který nežerou kyselý - tedy alespoň dle našeho dědy ;) ) .
Téma bylo zamčeno.

Re: Kavárna u Krásné růže 12. bře 2013 09:41 #286591

• Jana V.
  • Platinum Boarder
mismar napsal:
... a vůbec, jezdíte někdo na for garden, stojí to za to? aby mě manžel nezabil, když ho tam vytáhnu :-)

Mismar zajímavé téma, přehodila jsem ho sem, alespoň bude co probírat, když se venku stejně nedá nic dělat.

Na FOR Garden jsem nikdy nebyla a zajímaly by mě postřehy těch, co tam byli.

Já ty letňany mám nějak spojené se zážitkem z FOR Archu, kdy tam bylo příšerně lidí a parkovala jsem na placeném parkovišti asi půl kilometru od brány. Při přesdtavě, že táhnu igelitky s květnáčema tak daleko mě odrazuje. Kdysi jsem ( když výběr v zahradnictvích byl omezený a e-shopy v plenkách) obrážela výstavy vč. Zahrady Čech. Vždy v doprovodu a s kočárkem. Cestou k autu doprovodná osoba nesla dítě a kočárek byl narvaný kytkama :P . Už jsem dlouho nikde nebyla, kočárek nemaje, poberu jen pár igelitek. Definitivní tečkou byly trvalkvé dny v Tróji, kdy jsme pak ty igelitky táhli do kopce k parkovišti :evil: . Taky mi na posledních výstavách přišlo, že pro mě tam toho moc nemají ( jsem moc vybíravá), ceny také nejsou tak nízké ( když připočtu vstupné, tak to vlastně vyjde dráž) a prostor se zahlcuje stánky, které nemají se zahradou nic společného, nebo jen okrajově.

Ale na FOR Garden jsem nikdy nebyla a třeba je to tam jiné a stojí za to tam jet. Pokud ano, čas bych měla ;) .
Téma bylo zamčeno.

Re: Kavárna u Krásné růže 12. bře 2013 10:06 #286592

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, helena, mišpule

Re: Kavárna u Krásné růže 12. bře 2013 11:55 #286600

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Na For Garden jsem byla loni a bylo to trochu rozpačité, ale zase na druhou stranu si zpětně nejsem jistá, zda jsem našla a prošla všechny stánky. Nebyla jsem v moc dobré kondici (rychle unavená) a měla jsem toho po čase dost. Ovšem našla jsem tam bezvadnou lavičku, kterou jsme potom koupili. Letos, pokud to půjde, tak se chystám, že vyrazím. Snad si to užiji více.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kavárna u Krásné růže 14. bře 2013 17:00 #286672

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jana V. napsal:
mismar napsal:
... a vůbec, jezdíte někdo na for garden, stojí to za to? aby mě manžel nezabil, když ho tam vytáhnu :-)

Mismar zajímavé téma, přehodila jsem ho sem, alespoň bude co probírat, když se venku stejně nedá nic dělat.

Na FOR Garden jsem nikdy nebyla a zajímaly by mě postřehy těch, co tam byli.

Já ty letňany mám nějak spojené se zážitkem z FOR Archu, kdy tam bylo příšerně lidí a parkovala jsem na placeném parkovišti asi půl kilometru od brány. Při přesdtavě, že táhnu igelitky s květnáčema tak daleko mě odrazuje. Kdysi jsem ( když výběr v zahradnictvích byl omezený a e-shopy v plenkách) obrážela výstavy vč. Zahrady Čech. Vždy v doprovodu a s kočárkem. Cestou k autu doprovodná osoba nesla dítě a kočárek byl narvaný kytkama :P . Už jsem dlouho nikde nebyla, kočárek nemaje, poberu jen pár igelitek. Definitivní tečkou byly trvalkvé dny v Tróji, kdy jsme pak ty igelitky táhli do kopce k parkovišti :evil: . Taky mi na posledních výstavách přišlo, že pro mě tam toho moc nemají ( jsem moc vybíravá), ceny také nejsou tak nízké ( když připočtu vstupné, tak to vlastně vyjde dráž) a prostor se zahlcuje stánky, které nemají se zahradou nic společného, nebo jen okrajově.

Ale na FOR Garden jsem nikdy nebyla a třeba je to tam jiné a stojí za to tam jet. Pokud ano, čas bych měla ;) .

těmto akcím se vyhýbám. Jednak nemusím davy, druhák, nemám co koupit tak, aby se mi rentovalo vstupné.
A ani nevím, kolik na For Garden je vstupné. Asi nijak nízké, že ?
Pokud něco "naléhavě" - ehm - potřebuji, poprosím Hespu. Měla vlezné snížené.

mj. mne taktéž odrazuje i to vlíkání květníků s sebou, na parkoviště.
Trvalkové dny - jj., ty byly poslední kapkou. V kopci jsem málem vypustila duši, teda spíš plíce - a to byl pouhý začátek. Konec spíš připomínal horor. Jedinkrát v životě jsem po příjezdu domů švihla nákupy do kouta a vůbec mne nezajímaly.
Již nikdy více !
Od té doby pouze s doprovodem statných ošetřovatelek, že ( :lol: )
Téma bylo zamčeno.

Re: Kavárna u Krásné růže 26. bře 2013 18:00 #287080

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
pobavily mne příspěvky Lístečka - maskuliní morče je dokonalé... vlastnoruční výroba rohozky od ( představa ) cukajících ovcí - Kirsten, pardon, na štokrleti v šátku uvázaném na babku...
a Janino : banánové šlupky jen těm nejbližším.

:laugh: :laugh:

a už dnes mizím !
Poslední úprava: 26. bře 2013 18:01 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa