Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže

Re: Kavárna u Krásné růže 26. bře 2013 19:01 #287082

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
K proběhnuvšímu For Garden.
Kromě stánků venku na mrazu, France a Lesy hl.města Phy, a uvnitř v hale Kordes, Lukon bulbs, polských Clematisů a dvou dalších Poláků se sortimentem Lukonů. Dále dvou prázdných stánků Českých perenářů a O.Fouse, byla výstava opět plná nábytku, nějakých dlaždic, bazénů, prkýnek atd. Za důchodcovské neustále se zvyšující vstupné, letošních 75,- Kč, jsem letos absolvovala tuto výstavu nejspíš naposled. :down
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena

Re: Kavárna u Krásné růže 26. bře 2013 19:39 #287086

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Hespo, díky za report z For Garden. Courat venku v tomhle protivném počasí, bych byla vzteklá už jen z toho, že mi je kosa.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kavárna u Krásné růže 26. bře 2013 20:13 #287088

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Letos jsem For Garden vzdala. Moc velká zima.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kavárna u Krásné růže 26. bře 2013 20:23 #287089

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Květo, že jsem tak smělá, docela s napětím čekám na tvou stať o heleniích, jak jsi přislíbila v trvalkách. :blush: díky
Téma bylo zamčeno.

Re: Kavárna u Krásné růže 26. bře 2013 21:13 #287092

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Asi záleží, co od For Garden čekáme.

Popravdě - vyděsily mne davy dam v pokročilém věku, které k metru vláčely igelitky narvané petrklíčema.
Cožpak toto bejlí nemá každý hobbymarket, každá květinka, notabene každé Penny či Lídl (je levný)?
O rychlených narciskách Tete a Tete ani nemluvě. Ale což... O nákupu květeny For Garden nebyla a není.

Kde jinde NAŽIVO je možné shlédnout prezentaci tvorby žáků jednotlivých zahradnických škol?
Kde jinde je možné shlédnout prezentaci jednotlivých zahradnických škol?
Kde jinde je možné posedět s Ofousem v jeho "prázdném" (??? !!!) stánku a poklábosit o bytí i nebytí,
o jeho cestách do Anglie s Jakubem Krulichem a Adamem Barošem, o nepříznivé situaci (každý rok),
sbalit mu (po Klausovsku) jeho reklamní perenářské pero a vyfasovat efektní pohlednici heucher či třapatek
a jako návdavek dostat skvěle zpracovanou brožuru vypátraných soret vysokých floxů?
Kde jinde vám Ing. Prouza povypráví o zákulisí Kordes či o poměru počtu očkovaných i prodaných soret?
Kde jinde shlédnete tolik alternativních přístupů k zahradě? (kamenná, proutěná, zvířecí, dětská, relaxační, hravá)
Kde jinde se vám dostane skvělé prezentace mykorhizních hub a půdního mikro i makroedafonu?
Kde jinde získáte či navážete tolik kontaktů v oboru?
Kde jinde uvidíte tolik materiálů, barev, tvarů a struktur?
Laviček, nábytku, doplňků, oblečení, nářadí, pergol, cihel, kamenů, gabionu, vody a dalších funkčních či okrasných prvků?

Nebo nám jsou snad milejší Litoměřice, kde se čile prodávají hrnce, čističe, zázračné masti a pánve,
hnedle vedle druhově neodpovídajících polských a LG cibulovin a zaručeně mrazuvzdorných kortadérií i dalších travin?

Je to o tom, s čím na For Garden vstupujeme. Já - odpočinout si, setkat se, nasávat a dívat se...
Je to o tom, jak se na svět díváme. Ostatně jako vždycky.
Poslední úprava: 26. bře 2013 21:17 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: jana H, mišpule, Kirsten

Re: Kavárna u Krásné růže 27. bře 2013 04:59 #287095

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Honzo, máš pravdu, ale nejspíš jsem tam byla v nevhodnou dobu, neb prázdnými stánky u Perenářů a O.Fouse jsem nemyslela zrovna stánek narvaný kytkama, ale obsazenou alespoň jedinou osobou, která by k tomu stánku patřila.

Stánek s mykorhizními houbami jsem tam nějak nenašla (možná jsem ho přehlédla). Vůbec jsem tam třeba nenašla jediný stánek s chemií na ochranu rostlin, hnojiva apod. ačkoliv v minulých letech tam třeba byly. Stánky s nářadím jsem taky neobjevila kromě jediného, který ale neměl ty výborné nůžky, jaké jsem hledala a které jako na potvoru se dají sehnat a koupit právě jen na těhle akcích.

Ano, prezentace atd. beru, ale zase musíš uznat, že před lety se dalo na For Garden opravdu na co koukat i vybírat. Bylo tam zastoupené vše, co koho, kolem zahrad, parků apod, zajímalo.
Poslední úprava: 27. bře 2013 05:05 od hespa1.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kavárna u Krásné růže 30. bře 2013 21:27 #287214

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Heleno, máš pravdu. Hodně záleží na tom, kdy se tam jde.
Ale také - s jakou náladou. Já už málem lapal po dechu. Ale pak jsem chvilku poseděl, občerstvil se
a dostalo se mi tak výrazného zlepšení nálady a dalšího přísunu energie, že jsem si celou výstavu střihl ještě jednou.
Asi i proto si pak člověk povšimne třeba i něčeho, co předtím přešel nebo mu přišlo nezajímavé atd.

Bohužel, srovnání v For Garden "před lety" nemám.

Jdu sem napsat, že už mě zase pálí žáha z mazance a popřát Vám všem Veselé Velikonoce a hodně pomlazení. :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: jana H, Evka

Re: Kavárna u Krásné růže 31. bře 2013 08:31 #287220

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Dnes jsem měla problém se stránkami www.krasneruze.cz .Když jsem vyťukala adresu,ve všech prohlížečích se mi objevila prázdná stránka,tak jsem si musela krasneruze zadat do googlu a teprve pak jsem je rozjela.Problém trvá,tak nevím jestli tu zas nemám v pc jenom já nějakého šotka.;)

Tak už jsem si všimla,že vlastně stránka home je prázdná i když se na ni klikne,proto při zadání www.krasneruze je prázdno.
Poslední úprava: 31. bře 2013 08:44 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kavárna u Krásné růže 31. bře 2013 08:53 #287221

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Mě jdou KR dobře. Přihlašji se přes "záložky", ale i když kliknu na home page, nemá to problémy.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Kavárna u Krásné růže 31. bře 2013 09:26 #287223

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Mě už to také funguje samo o sobě,tak nevím co s tím bylo.;) :(
Poslední úprava: 31. bře 2013 09:27 od Evka.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa